Înainte de a începe un alt tratament cu medicamente, verifică-ți și alimentația. Am observat că majoritatea oamenilor preferă să folosească tratamente fără a schimba nimic din dieta lor zilnică. De asemenea, majoritatea tratamentelor vin împreună cu recomandarea de a consuma o dietă variată și echilibrată, precum și un consum adecvat de apă. Uneori, aceste schimbări aduc rezultate și nu tratamentele/medicamentele luate.
Cum arată o alimentație care ajută la reducerea acneei? Pe scurt: o dietă bazată pe amidonoase, cereale integrale, leguminoase, fructe, legume din abundență (în forme cât mai puțin procesate). Moderat, se pot consuma semințe și nuci în stare crudă.
Primul pas – curățarea alimentației:
1. Elimină lactatele.
2. Redu/elimină uleiurile.
3. Redu/elimină alimentele de origine animală.
4. Elimină alimentele procesate.
Al doilea pas – adăugarea de alimente hrănitoare și bogate în fibre:
1. Cereale integrale – ovăz, orez, mei, quinoa, porumb.
2. Leguminoase – fasole, linte, năut, mazăre.
3. Cartofi (inclusiv cartofi dulci).
4. Legume și fructe – roșii, castraveți, ardei gras, morcov, salată verde, ceapă, dovlecei, usturoi, sfeclă, ridichi, țelină, dovleac, broccoli, fructe de pădure, banană, cireșe, piersici, grepfrut, pepene, nectarine, lămâie, măsline (alege ce este în sezon).
5. Semințe și nuci – semințe de in, semințe de chia, semințe de cânepă, semințe de dovleac, nuci, migdale, caju, fistic.
6. Condimente și verdețuri nelimitat.
Al treilea pas – asigurarea unei hidratări corespunzătoare:
1. Apă – 30-35 ml per kilogram corp (mai mult odată cu creșterea activității fizice).
2. Ceaiuri de plante (rooibos, ceai verde, ceai alb, ceai de mușețel, ceai de mentă).
3. Apă aromată (apă cu felii de fructe, legume și condimente după gust).
Al patrulea pas – îmbunătățirea calității somnului (somnul ajută la regenerarea celulelor și țesuturilor): 7-8 ore de somn pe noapte.
Vei vedea rezultate încă din primele zile, mai ales după eliminarea lactatelor. Apoi, cu timpul, aspectul pielii se va îmbunătăți considerabil.
Daca problema era doar pe fata putem spune ca e din cauza tenului gras de exemplu, dar cand acneea se intinde si pe alte zone e clar ca problema vine din interior. E hormonal, asa se intampla cu majoritatea adolescentilor. Ai 2 variante: sa astepti pana scapi de pubertate (pe la 18-19 ani) sau sa mergi la doctor sa iti dea niste pastile (de ex anticonceptionale care te ajuta cu reglarea hormonilor).
Buna din pacate trece greu eu am acnee de la 11 ani si acum am 18 aproape mi.a trecut, si eu aveam pe spate, gat, fata, picioare, burta, brate aproape tot corpul mai am putin pe corp si fata sincer am facut si eu multe analize am luat siropuri am luat pastile multe doctori am schimbat chiar si specialista care mi.a consumat 1.000.000 lei pentru o consultare si m.am dus de cateva ori la ea dar degeaba singurul sfat estesa te dai unde ai cosuri doar pe cosuri cu pasta de dinti si sa o lasi sa stea cam 30 de minute pana se usuca de doua ori pe zi si o sa vezi ziua urmatoare ca sunt cosurile mai mici si nu se vor vedea sau ceea tot din experienta proprie recomand acidul hialuronic poti gasi solutii sau creme cu acid hialuronic chiar e foarte bun te dai cu ceva care are acid hialuronic astepti cam 20 de minute si apoi cosurile abia se vad din pacate trebuie sa faci cam mereu asta daca nu faci iar o sa inceapa sa se faca cosurile cum erau am si eu zile in care mi-e lene
Am uitat sa mentionez ca dupa ce se usuca pasta de dinti spalate cu apa in cazul in care nu ai foarte mult timp atunci ia o periuta care nu mai folosesti pune pasta de dinti pe ea si spalate cu ea pe unde ai puncte negre apoi clateste si o sa vezi ca se micsoreaza foarte mult crede-ma stiu cat de naspa e sa ai cosuri ma uitam mereu pe Youtube dar nu reuseam sa scap de ei