| XxBlueRosexX a întrebat:

Buna de curand m-am vopsit. toate bune si frumoase pana ieri, in timp ce il pieptanam cum era ud am vazut ca imi cadea foarte tare adica suvite. Poate fi din cauza vopselei sau poate fi afectatata radacina? Nu e prima data cand il vopsesc si mereu e aceeasi culoare si accelasi coafor la care merg de ani de zile plus ca a inceput sa ma manance si scalpul uneori. Ce poate fi... mi-e frica sa nu cada de tot pentru ca e foarte frumos si bogat.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mereu il piepteni cand e ud si acum ai observat ca-ti cade mai mult? Parul atunci cand este ud este mult mai fragil si ai toate sansele sa-i faci rau. Pruritul si caderea parului pot fi cauzate si de stres, dupa vopsire nu ti-ai simtit scalpul iritat? Este normal sa iti cada pana la 100 de fire de par pe zi. In timp parul si scalpul se degradeaza de la vopsiri repetate, daca produsele erau expirate ai fi avut probleme pe loc.

Dermatologii recomanda sampoanele de la ACM pentru caderea parului, samponul energizant cu 6 vitamineare de la ACM are o formula destul de ok ( are multe ingrediente faine precum vitamina B3, B5, B6, C, H si E ), citeste niste review-uri despre el inainte sa-l cumperi : http://beautybyjules.ro/......novophane/

https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10038268

Poti sa folosesti tratamentul asta pana ti se normalizeaza caderea parului si dupa sa introduci samponul Balea Med Ultra Sensitive ( il gasesti in magazinele DM ) - nu contine iritanti, are surfactanti/agenti de curatare blanzi si multe ingrediente benefice pentru scalp precum : Glycerin, Panthenol Niacinamide, Tocopherol si Lecithin.

O data pe saptamana te speli cu samponul ACM si la celelalte spalari poti sa folosesti samponul Balea - asta dupa ce nu iti mai cade mult par.
https://www.dm.de/balea-shampoo-ultra-sensitive-p4010355795809.html

Dupa ce iti speli parul clateste-ti scalpul cu ceai de musetel pentru ca este anti-iritant si calmant. Evita folosirea produselor de styling, atunci cand iti speli parul foloseste doar buricele degetelor executand miscari blande, nu-ti freca parul in timp ce il speli, cand il usuci nu il freca - preseaza-l usor in prosop, incepe mereu perierea parului de la varfuri spre radacina ca sa eviti incurcarea parului si ruperea lui.

Ai putea sa iti schimbi si peria de par cu una de la tangle teezer ca sa iti descurci parul mai usor si sa nu risti sa-ti rupi si alte fire. Mi se pare ca este o diferenta enorma intre peria asta si cele obisnuite, salveaza multe fire de par.
http://www.aoro.ro/tangle-teezer/the-original-perie-de-par/

Răspuns Apreciat de Editori
Bula
| Bula a răspuns:

Sunt unele substante din vopseaua de par care usuca firele, dar si radacinele. Una din aceste substante este amoniacul.
Daca in unele zone ajunge cantitate mai mare de substanta sau pe timp mai indelungat ca in alte parti, atunci firele de par din aceea zona sunt mai afectati, rupandu-se mai usor, "la gramada".

Trebuie sa avem grija sa aplicam uniform si sa nu tinem prea mult timp substantele pe par si sa spalam bine si abundent parul dupa vopsire, pentru indepartarea completa a chimicalelor aditionale.

Daca e necesar, un timp sa nu folosim vopsele cu amoniac, chiar daca sunt ceva mai scumpe,
Putem folosi si balsam de par pentru ajutarea parului.

8 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Posibil sa aiba si vopseaua contributia ei, desi nu putem da vina mereu pe ea. In general, in perioada toamnei, parul cade cel mai mult, se regenereaza. Caderea a 30-40 de fire per zi este absolut normala. Daca parul tau la spalare sau atunci cand te piepteni
si in palma ai un "buchet" de par, mai mult de 100 de fire, atunci este o problema.
Nu afecteaza vopseaua cu amoniac, asa ca in locul samponului pe care il folosesti, inlocuieste cu sampon henna si va da roade problemei cu care te confrunti, uite de exemplu https://www.breslo.ro/......nt-1797512

| udrescuf a răspuns:

Depinde de cate ori te-ai vopsit si ce fel de vopsea ai folosit, in timp parul se degradeaza de la prea mult vopsit.

| IrinaMihaela15 a răspuns:

În timp, părul se degradează de la vopsea. Sfatul meu este să consulți un doctor dermatolog(dacă nu mă înșel)și să încerci să te vopsești cât mai puțin posibil sau chiar deloc, dacă nu vrei să-ți pierzi podoaba capilară de tot. Sper că te-am ajutat, o zi frumoasă!

| wonderwoman123 a răspuns:

E posibil ca tipa sau tipu care ti l-a vopsit sa fi folosit o alta vopsea decât cea cu care s parul si scalpul tau este obisnuit. Eu am parul negru, si când ma vopsesc, ma vopsesc acasă cu vopseaua de la Syoss, care o folosesc de vreo 3 ani de zile. Când am fost la DM, nu am găsit nuanta mea si am luat o alta marca, mai exact o vopsea de la L'oreal care era asemănătoare cu nuanță mea. Si m-am vopsit in aceeași zi. Vopseaua nu era nicidecum expirata. Si după ce m-am clătit, mi-a căzut o șuviță de par. Gen o aveam in mana. Poate o fi de la vopsea.

| Conii25 a răspuns:

Incerca parusan si masti naturale facute in casa

| ancamaria9 a răspuns:

Probabil caderea parului este influentata si de vopseaua folosita insa oricum parul cade mai mult in aceasta perioada a anului.
La fel mi se intampla si mie si ultima vopsire a fost acu' vreo 3 luni.
Incearca sa folosesti masti pentru par, facute acasa.

| Vasile_Francisc_1980 a răspuns:

Da, vopseaua este de vina pentru caderea parului sau mancarimi, chiar arsuri. Incearca alte vopsele, ia-le pe rand pe toate daca nu vrei sa consulti un medic dermatolog. Din cate am inteled de la doamne, Londa nu provoaca asa multe neplaceri ca altele (Wella, Schwatzkopf etc.).
Mai sunt si cele profesionale de 50 lei flaconul insa nu stiu cum iti ataca parul...