| DaianaDC a întrebat:


De la o vreme imi cade tot mai rau parul, cum imi dau cu mana prin el raman cu multe fire cazute. As vrea sa il tund foarte scurt sa se regenereze si sa fac tratamente zilnic pentru a creste mai sanatos si mai repede. Intrebarea e: sa ma tund sau nu baieteste? E ok daca imi cumpar o peruca? A mai fost cineva in situatia mea? Multumesc!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai nevoie de o regenerare a parului, categoric!
Te-as sfatuii s ate tunzi scurt si sa iei ceva sumplimente cu Vitamina B7 (biotina) care ajuta la regenerarea parului, dar tratamentul dureaza 2-3 luni.
Nu te sfatuiesc sa cumperi peruca pentr u ca, temperaturile mari din vara asta, iti vor face peruca de nesuportat, simtind tot timpul cum ti se scurge apa de sub peruca, te incingi si chiar este nasol.
Tunde-te scurt, pentru 1 singura vara, o sa fie ceva unic, superb!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa iei niste suplimente pentru par, de la Doppelherz exista " Substante vitale pentru par ".

http://www.doppelherz.ro/......r_zoom.jpg

http://www.doppelherz.ro/produse/doppelherz-aktiv-p-r-forte.html

Daca esti stresata poti sa iei si 10 zile magneziu cu b6. Nu e musai sa-ti tunzi parul, e degradat la varfuri? Si mie imi cadea foarte rau parul cand eram stresata sau foloseam un sampon nepotrivit, incearca sa gasesti cauza caderii parului si dupa o solutie.

| DaianaDC explică (pentru anonim_4396):

Parul este foarte sanatos, nu folosesc uscator, placa foarte rar (1 data pe luna sau mai rar), il tin prins de obicei. Mi-am cumparat un sampon Parusan si Aspasia. Samponul este foarte scump pentru o cantitate de 200 ml, sper sa merite.

| anonim_4396 a răspuns (pentru DaianaDC):

Incearca si ceva din interior, de regula acolo e problema nu pe scalp. Nu-l tunde scurt ca nu rezolvi nimic. Incearca dupa sampoanele tratament sa folosesti un sampon bland. Eu am folosit vreo 2 ani de la yves rocher samponul pentru reflexii aurii, e cu musetel si e foarte bland cu parul, merita incercat.

| Suciu_Bya_Ioana_1997 a răspuns:

Buna. Cati ani ai? AI parul drept sau cret?

| Suciu_Bya_Ioana_1997 a răspuns:

Orice traumă de natură psihică survenită ca urmare a producerii unui accident rutier, intervenţie chirurgicală, afecţiune severă, teama de îmbătrânire, divorţul, moartea unei persoane apropiate, pierderea locului de muncă sau chiar o banală răceală care se întinde pe o perioadă mare de timp poate duce la căderea temporară a podoabei capilare. Şi asta pentru că ciclul de viaţă a firului de păr este dereglat şi nu mai respectă ritmul normal de „creştere, odihnă, regenerare".
Vestea bună este că odată ce scapi de acea stare emoţională negativă, părul reintră în normal şi nu va mai cădea la fel de mult.
Sarcina

Din cauza durerilor suportate în timpul naşterii, femeile pot rămâne cu anumite traume care pot, de asemenea, să ducă la pierderea părului mai mult decât în mod obişnuit. Desigur, este doar o problemă de timp până când vei trece peste acest şoc al naşterii şi părul tău nu va mai fi o victimă.
Prea multă vitamina A

Da, se poate ca aceasta să fie cauza pentru care părul tău se împotriveşte să rămână pe cap. Cantitatea zilnică de vitamina A este de 5.000 UI pentru adulţi, însă atunci când ne administrăm din proprie iniţiativă suplimente alimentare cu vitamina A este foarte posibil să ne confruntăm cu acest efect advers neplăcut.
Cea mai simplă cale de a vedea dacă într-adevăr aceasta este cauza este să renunţi pentru o perioadă la suplimentele vitaminice pe bază de vitamina A şi să observi cum reacţionează părul la această schimbare.
Prea puţine proteine
În momentul în care corpul nu primeşte suficiente proteine, procesul de creştere a părului este încetinit iar regenerarea este şi ea blocată. Prin urmare, include în alimentaţie cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peştele.
Moştenirea genetică

Poate fi şi acesta un motiv, mai ales dacă ştii că persoanele de sex feminin din familie au avut astfel de probleme. Spre deosebire de bărbaţi însă, femeile nu se trezesc dintr-o dată cu o chelie de toată frumuseţea, ci se confruntă cu subţierea părului şi ruperea facilă a acestuia la periaj, ceea ce duce la rărirea podoabei capilare.

Nu dispera totuşi pentru că există numeroase tratamente pentru întărirea firului de păr şi regenerarea acestuia. Este suficient să dai un google, să citeşti câteva recomandări şi să plăteşti (bani grei, ce-i drept), iar soluţia este în mâinile tale.
Dezechilibrul hormonal

La fel cum sarcina poate modifica nivelul de hormoni din corp, acelaşi lucru se poate întâmpla şi atunci când iei anticoncepţionale nepotrivite, care îţi pot da peste cap hormonii androgeni, responsabili şi de chelia la bărbaţi.
De aceea, este foarte important să consulţi medicul ginecolog înainte de a lua pilule, pentru că doar o anamneză amănunţită poate stabili cu certitudine ce tip de contraceptive îţi sunt indicate.
Deficienţa de fier
O tiroidă leneşă

Mai exact, hipotiroidismul poate fi şi el o cauză frecventă a căderii părului pentru că nu sunt produşi suficienţi hormoni care să ajute metabolismul şi astfel şi părul are de suferit. Tratamentul medicamentos poate fi de mare ajutor în această situaţie, astfel restabilindu-se nivelul hormonal normal.
Slăbitul brusc

Multe doamne se supun, cu sau fără conştiinţă, numeroaselor diete din mediul virtual sau din auzite, iar acest lucru poate să le afecteze dramatic organismul, deorece de multe ori se întâmplă să recurgă la înfometare ori diete drastice, care privează corpul de vitaminele şi mineralele necesare.
Vestea proastă este că va dura cel puţin 6 luni până ca părul tău să îşi revină din această traumă suferită, timp în care organismul îşi reface stocul de nutrienţi pierduţi în urma regimului alimentar haotic.
Sindromul ovarelor polichistice

Este un alt motiv care duce la creşterea nivelului de hormoni androgeni, care poate predispune la creşterea în greutate, risc crescut de diabet, tulburări menstruale, infertilitate şi, problema care ne macină pe noi, femeile, căderea excesivă a părului. Şi, de parcă nu sunt suficiente aceste probleme, această afecţiune poate favoriza creşterea (!) părului în zone mai puţin agreate, cum ar fi cel de pe faţă sau cel de pe suprafaţa corpului (mai puţin de pe cap).

Soluţia într-o astfel de problemă spinoasă constă într-un tratament de lungă durată, care include schimbări în dietă, exerciţii fizice zilnice, administrarea de anticoncepţionale, precum şi de medicamente care scad riscul de infertilitate şi diabet.

| DaianaDC explică (pentru Suciu_Bya_Ioana_1997):

N-am nevoie de un text copiat de pe net ca raspuns aici. Merci.

| AndraMaria10 a răspuns:

Si mie imi cade parul mult, dar nu ti-as recomanda sa te tunzi baieteste, iar daca tu chiar vrei este buna ideea ta cu peruca, dar sa para una naturala.Si mie inainte imi cadea foarte mult par, toate hainele erau pline de fire de par, dar am evitat sa il mai prind in coc sau in coada foarte strans, il lasam mai lejer, dar daca iti cade foarte mult dupa parerea mea chiar ai nevoie de tratament.Eu am dat de un site cu un ulei sau tratament miracle oil care costa intre 100-200 de lei, nu mai stiu exact. Daca vrei iti las un link.