anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna din nou!
Ma machiez de mai bine de un an, cu fond de ten, pudra, blush, tot tacamul, insa niciodata nu m-au interesat ingredientele cosmeticelor, pana cand...mi-am stricat de tot fata. Acum ma confrunt cu o "explozie" de cosuri, si toate astea din cauza inconstientei mele. Am folosit fonduri de ten care au continut o gramada de prostii. Doar acum cateva saptamani mi-a trecut prin minte sa ma documentez si am fost socata cand am aflat ce mi-am pus de fapt pe fata si ca, totul se datoreaza cosmeticelor folosite.
De renuntat la fond de ten, n-am cum, de aceea am continuat sa dau search-uri pe google si nu ma pot hotari.
Evident, sunt abia la inceput si m-ai am multe de invatat, insa, pentru cunoscatoare, ce fond de ten ar fi m-ai bun pentru mine, tinand cont de faptul ca am tenul uscat si cu cosuri?!

La Roche Possay Toleriane Teint Fluid, sau Ivatherm Joviale?
Importante sunt ingredientele...

5 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

Eu nu cred ca e de la fondul de ten! Eu ma dau cu fond de ten de 4 ani (am inceput de la 20 nu m-am grabit) si nu am niciun cos. Sora mea are multe si ghici ce folosesc fond de ten de care folosesc si eu (sunt la al doilea sau al treilea tub) deci sunt mai multi factori.
In primul si in primul rand demachiaza-te! In fiecare seara indiferent daca te-ai machiat sau nu in ziua respectiva. De asemenea inainte de a te machia, curata tenul si hidrateaza-l.
Si acum o chestie importanta pe care nu cred ca o faci : spala ustensilele de machiaj! Pensulele, bureteii, aplicatoarele etc aduna o droaie de impuritati, bacterii etc pe care le aplici mereu si mereu pe fata daca nu le cureti periodic. Ideal e sa ti le cureti saptamanal, dar bine e si o data pe luna (http://therhythmofheels.wordpress.com/......nsilele/). II spui mereu sorei mele, spala pensulele alea, evident ca nu ma asculta si rezultatele se vad. Trebuie sa iti dezinfectezi periodic si mobilul pentru ca se umple cu tot felul de bacterii iar apoi ti-l lipeste de fata. Gelul antibacterian sau servetele umede sunt eficiente. O alta regula importanta este sa te stergi pe fata cu prosoape de unica folosinta, de hartie. Prosopul cu care te stergi pe maine se umple una doua cu bacterii care s-ar transfera pe ten daca te-ai sterge apoi cu el pe fata. Pentr ca e aiurea sa schimbi prosopul din baie zilnic eu am un sul de servete din hartie si cu ele imi usuc fata. In rest incearca sa iti tii mainile departe de fata.
In mod ideal pentru cosuri mergi la dermatolog. Daca nu esti la pubertate cu o crema preparata in farmacia s-ar putea rezolva problema in cateva saptamani.
Ps: ten uscat si cu cosuri? Inseamna ca nu e hidratat destul si atunci produce mai mult sebum ca sa compenseze, iar mai mult sebum inseamna mai multe cosuri. Crema hidratanta in fiecare zi!

| anonim_4396 explică (pentru BiuL):

Tot ce ai spus fac. Pun foarte mare accent pe igiena.
Ideea e ca, toate fondurile de ten pe care le-am folosit pana in prezent, 2 tipuri mai exact (Seventeen si Lumi Magique de la L'oreal), contin o droaie de parabeni, parfum, alcool, ulei...
si la fel pudrele, blush-urile.
Igienica sunt, imi fac si imi faceam masti naturale, aveam grija de tenul meu si evident ca am si in prezent.
E adevarat ca n-am folosit nicio crema de hidratare, pentru ca, pana acum, n-am gasit una care sa mi se potrviveasca...foloseam intr-o perioada, pana sa-mi iasa cosuri...
Multumesc mult de raspuns! :*

| neutrino a răspuns:

Este timpul sa mergi la un salon de cateva ori pana cand vei invata singura ce anume ti se potriveste.

| gelu1970 a răspuns:

Monic, cauta o cosmeticiana adevarata, si o sa vezi ca o sa-ti dea cele mai bune sfaturi si posibilitatea de a remedia ceea ce ai ignorat in acest timp.
bafta.