Uite cateva creme pe care le poti face acasa. In unele cazuri s-ar putea sa fie mai greu de gasit ingredientele da nu este imposibil. Lapte demachiant cu ulei de avocado si de migdale. Uleiul de avocado si cel de migdale au o consistenta asemanatoare cu sebumul pielii si de aceea se combina bine cu acesta. Ingrediente: 100 ml apa de trandafir, 1 lingura miere, 20 g lapte praf, 20 ml ulei de migdale dulci si 20 ml ulei de avocado. Se incalzeste putin apa de trandafir, se dizolva in ea mierea si laptele praf si se adauga uleiul de migdale si cel de avocado. Se toarna totul intr-o sticla inchisa la culoare si se agita bine. Se pastreaza la frigider. Se maseaza dimineata si seara fata, gatul si decolteul cu acest lapte, care se sterge apoi cu vata.
Apa de fata pentru tenul uscat si sensibil. Dupa spalare, se recomanda o tonifiere a tenului cu o solutie din apa de trandafiri si galbenele. Ambele pot fi amestecate de farmacist si puse in sticla. Se umple o stica de culoare inchisa cu 90 ml apa de trandafir si 10 ml tinctura de galbenele, se agita bine, se patreaza la rece. Dupa curatare, se tamponeaza usor fata, gatul si decolteul cu lotiune.
Lotiune de castravete si lamaie pentru pielea sensibila. Pectina din castravete, vitaminele din morcovi si lamaie si uleiul de migdale fac impreuna o lotiune de toata lauda. Se decojeste 1/2 castravete si se rade fin. Se trece printr-o sita fina. Sucul de castravete se amesteca cu 30 ml ulei de migdale dulci, zeama de la 1/2 lamaie si 60 ml suc de morcovi. Se toarna intr-o sticla inchisa la culoare. Se pastreaza la rece si se agita bine inainte de fiecare intrebuintare. Se toarna lotiune pe o bucata de vata umezita si se aplica pe fata curatata.
Crema de nalba-mare. Din radacina nalbei se obtine un mucilagiu care hidrateaza si calmeaza pielea uscata. Se iau 30 g radacina de nalba tocata si se lasa la inmuiat in 80 ml apa distilata, aproximativ 2 ore. Apoi se fierbe 5 minute la foc mic, fata sa clocoteasca. Dupa ce decoctul s-a racit, se trece printr-o sita fina, presand bine radacina. Se dizolva 20 g miere in fiertura si se inglobeaza 100 g baza de crema. Se pastreaza crema intr-un borcanas de portelan.
Crema de musetel si muscata. Uleiurile eterice ale musetelului si muscatei amelioreaza structura tenului uscat. Se amesteca 25 g lanolina si 25 g vaselina pura intr-un vas, se adauga 3 picaturi de ulei de musetel si 3 picaturi ulei de muscata si se continua amestecarea pana ce se obtine o crema consistenta. Se pune intr-un bol si se pastreaza la rece.
Crema de jojoba. Se stie ca amerindienii foloseau in scopuri terapeutice uleiul de jojoba extras din nuca de desert. Ingrediente: 3 g ceara de albine, 10 g lanolina anhidra, 3 g unt de cacao, 30 ml ulei de jojoba, 40 ml apa de flori de portocal si 3 picaturi ulei de flori de portocal. Se pune apa la fiert intr-o oala. Se topesc ceara de albine, lanolina anhidra si untul de cacao la bain-marie. Se adauga uleiul de jojoba si se incalzeste totul la 60 grade C. Intr-o alta oala se incalzeste apa de flori la 60 grade C, apoi se amesteca la turatia cea mai joasa a mixerului cu grasimile. De indata ce crema ajunge la temperatura pielii se adauga uleiul de flori si se amesteca in continuare pana ce crema s-a racit. Se pune intr-un borcan cu capac si se pastreaza la rece.
Masca de arahide. Uleiul de arahide furnizeaza pielii vitamina E si acizi grasi nesaturati. Ingrediente: 2 linguri ulei de arahide, 1 galbenus, 1/2 lingurita miere si putina zeama de lamaie. Uleiul se inglobeaza in galbenus, turnandu-l cu picatura si amestecand continuu. Apoi se adauga zeama de lamaie si mierea. Se aplica pasta cu o pensula pe piele si se lasa 30 de minute sa actioneze. Se sterge cu o panza umezita in apa calduta.
Tratament cu ulei de sunatoare. Un tratament ideal pentru pielea sensibila si uscata, careia ii confera elasticitate. Ingrediente: 2 linguri ulei de sunatoare, 1 galbenus si putina zeama de lamaie. Se toarna cu picatura peste galbenus uleiul aflat la temperatura camerei, amestecand continuu cu mixerul pana ce se obtine o emulsie fermal apoi se adauga zeama de lamaie. Se aplica pe fata curatata, se lasa 30 de minute sa actioneze si se clateste apoi cu apa calda din abundenta.
Masca de branza de vaci si patrunjel. Din branza de vaci si patrunjel nu se prepara doar o pasta gustoasa de uns pe paine, ci si o masca de fata tonifianta. Ingrediente: 2 linguri miere, 1 lingura branza de vaci si 1 legatura de patrunjel. Se amesteca mierea lichida cu branza de vaci. Se toaca patrunjelul marunt si se amesteca si el cu pasta. Se aplica pe fata si se lasa 25 de minute sa actioneze. Se clateste cu multa apa calda.
Compresa cu musetel. Daca nu va place mirosul de musetel, il puteti inlocui in aceasta reteta cu flori de tei cu levantica. Ingrediente: 1/2 l apa, 2 linguri flori de musetel uscate si 2 bucati de tifon fin. Se pune apa la fiert, se opareste musetelul si se lasa 15 minute la infuzat. Se trece printr-o sita fina. Ma intai se imbiba una dintre bucatile de tifon cu infuzia calda, se stoarce si se tine timp de 10 minute pe fata curata, apoi se pune pe deasupra cea de-a doua bucata, inmuiata in apa rece, se se lasa 5 minute.
Poti folosi crema de galbenele de la farmacie sau poti folosi miere dar ai grija sa fie 100%naturala, pe locurile unde iti permite corpul aplicare ei(ex.coate,calcaie). Pe langa binecunoscutul masaj al zonei afectate cu ulei de masline, pentru a-ti hidrata pielea il poti folosi si in baie. Adauga cateva linguri ulei de masline in cada cu apa fierbinte impreuna cu cateva picaturi din uleiul tau esential favorit pentru catifelarea si hidratarea pielii. Sper ca te-am ajutat cumva! O zi buna!
Aici gasesti creme preparate in casa:
http://www.ziare.com/articole/crema+preparata+acasa
kalakkas întreabă: