Pentru pistrui :
Solutii naturiste:
Estomparea petelor de pe piele se poate realiza cu ajutorul unor masti sau tratamente naturale in special pe baza de lapte, lamaie, caise sau castraveti. Este adevarat insa ca nu ne putem astepta la minuni daca apelam la aceasta varianta mai ales ca nu intotdeauna acelasi tratament are efecte pozitive pentru toata lumea. Trebuie deci sa existe disponibilitatea de a incerca in mod repetat pana cand rezultatele incep sa fie vizibile. Iata asadar cateva masti pe care orice medic homeopat ni le-ar putea recomanda:
1. Amesteca un suc natural de patrunjel cu o cantitate egala de suc de lamaie, suc de coacaze si portocale dupa care adauga lotiunea obtinuta in crema ta preferata si aplica aceasta masca de cateva ori pe saptamana.
2. Pistruii se tamponeaza de 2-3 ori pe zi cu o lotiune preparata din lapte dulce si castravete. Taiat in rondele mici, castravetele se pune intr-o cana, se acopera cu lapte proaspat nefiert si se lasa la macerat cateva ore la rece. Apoi se scurge laptele si se foloseste asa cum precizam anterior.
3. Se prepara un amestec din sucul rezultat in urma pisarii florilor si tulpinilor de papadie, cu o cantitate aproximativ egala de suc de lamaie si miere, peste care se adauga si cateva lingurite de argila pana se obtine o solutie pastoasa. Aceasta masca se poate aplica de 3-4 ori pe saptamana in special seara dupa demachiere.
4. Puteti opta si pentru o masca formata din 3 linguri de zeama de lamaie, 20 de grame de drojdie de bere si alte 20 grame de tarate de grau, aplicata asa cum mentionam si la mastile precedente.
5. Se poate face si un amestec din ceapa si otet (o ceapa taiata marunt si amestecata cu 3 lingurite de otet). Lotiunea trebuie pastrata la frigider si, desi are un efect benefic, trebuie avertizat in privinta mirosului destul de neplacut al acesteia.
Agentii de albire:
La cabinele cosmetice exista diferite tratamente speciale pentru decolorarea petelor insa nu este intotdeauna cea mai buna solutie pentru ca exista riscul unei decolorari prea accentuate astfel incat pielea sa devina mai alba in jurul pistruilor decat in rest, efectul fiind deci unul invers decat cel scontat.
Tratamente chimice:
Acestea constau in indepartarea epidermei si a unei parti din derma cu ajutorul substantelor acide. Ceea ce e insa important de mentionat in acest caz este ca tratamentul trebuie insotit intotdeauna de o crema de protectie solara indiferent de sezonul in care va aflati pentru evitarea situatiilor in care pistruii devin si mai intens colorati. Rezultatele peelingului chimic pot dura de la 6 luni la 1 an in functie de profunzimea actionarii impotriva pistruilor.
Tratamentul cu laser:
Rezultatele acestui tratament sunt foarte bune dupa cateva sedinte, leziunile produse pielii fiind destul de mici Trebuie totusi sa tinem cont si de faptul ca un astfel de "razboi" impotriva pistruilor poate fi destul de costisitor.
Este de altfel recomandat ca, inaintea inceperii oricarui tip de tratament, sa se faca un consult la medicul dermatolog pentru a se verifica de ce tip sunt leziunile de pe piele si daca se poate actiona cu succes si fara.
Totusi mie mi se par ca pistruii sunt ceva dragut ce te diferentiaza de ceilalti si te face unica.
Pentru cresterea parului :
http://www.divahair.ro/......mai_repede
Multumesc pentru sfaturi, crede-ma ca nu-s draguti deloc pistrui mai ales ca de la soare se inmultesc si iti apar si pe maini si pe gat, eu nu am asa dar mama mea are!
Pentru pistrui nu stiu, dar pentru par iti pot recomanda complexul de vitamine B, si uleiul de ricin, il poti folosi in diverse masti pentru par ( asa hranesti intregul fir) sau masandu-ti doar radacina, iar daca nu te descurajeaza mirosul sau faptul ca ai putea pata perna, infasoara-ti parul in folie de plastic si dormi cu uleiul pe radanici, apoi dimineata te speli, daca iti permite timpul SUCCES :*
Buna.Pentru pistrui:
Pistruii se tamponeaza de 2-3 ori pe zi cu o lotiune preparata din lapte dulce si castravete. Se taie un castravete in rondele mici, se pune intr-o cana, se acopera cu lapte proaspat nefiert si se lasa la macerat 2-3 ore la frigider. Se scurge laptele si se foloseste.
Se tamponeaza pistruii, dimineata si seara cu decoct din flori de papadie.Se ung pistruii de doua ori pe zi cu miere. Dimineata si seara se tamponeaza pistruii cu o lotiune preparata din ceapa si otet. Se rade fin o ceapa si se amesteca cu 2-3 lingurite de otet de 90. Se pastreaza preparatul intr-un borcan bine inchis, la frigider.
Nu poti grabi sau forta cresterea parului intr-un ritm alert, asa cum ti-ai dori tu, dar daca intr-adevar vrei sa il ai lung, sanatos si des, iti recomand masca cu ulei de ricin 1-2/saptamani,prin masajul scalpului cca.5-10 minute, apoi parul infasurat intr-un prosop cu bumbac, si clatit urmatoarea zi.Este una dintre cele mai eficiente masti de par, ca si cea cu tinctura de brusture, sunt incercate de mine si au dat rezultate extraordinare.Ideea e ca eu pe langa toate astea am facut un tratament special cu pastilele Viaderm, si am reusit ca in 2-3 luni sa am parul mai des, mai lung si mai sanatos(cred ca a crescut in jur de 6-7cm de la lungimea initiala,sau chiar mai mult,in intervalul de timp mentionat). Incearca sa consumi multe fructe bogate in fier,acid folic, vitamina A, E etc., si mai poti incerca o cura cu ceaiul de coada-calului, fiindca este excelenta pentru par (1 luna, 1-2cani/zi).
Mult succes, sanatate si spor! Pupici.
Pistruii nu cred ca ii poti scoate. Mie, una, imi plac pistruii, fac oamenii mai speciali.
Probabil exista shampoane pentru cresterea parului. Eu una nu stiu vreo marca ca sa te ajut.
SuntUnAnonim15 întreabă:
Mira1738 întreabă: