Sfatul meu ar fi sa nu-ti mai indrepti parul cu placa, risti sa ti-l arzi sau deteriorezi si e pacat de el, nu multa lume e inzestrata natural cu parul cret. Nici sa nu te gandesti sa bagi keratina in el pentru a-l indrepta, schimbarea de look va fi mare. Parul cret are ceva special, are un volum mare fara sa-i faci nimic iar textura lui iti modeleaza look-ul foarte frumos, e mai dificil de intretinut si de aranjat, mai ales daca e mare. Iti dau niste trucuri sa-l aranjezi fara sa-l intinzi cu placa. Parul cret in general se aranjeaza foarte bine dupa umiditate, dupa ce-l speli si il lasi sa se usuce singur nici nu prea mai trebuie sa-i faci altceva, se aranjeaza singur, dar daca vrei sa-ti stea parul bine fara prea mult efort ai 2 variante, ori pui putina spuma in el ca sa nu se deranjeze din cauza umiditatii si a vantului sau folosesti difuzorul, e un dispozitiv ce il pui le feon si iti aranjeaza buclele, ti le umfla si vei avea un look fresh la final.
Mai exact ce tunsoare? Atunci cand iti faci o tunsoare trebuie sa tii cont de tipul parului tau si de forma fetei pentru a te avantaja, o tunsoare nereusita e un fail total.
Daca este destul de ars trebuie sa-i tai varfurile pentru a se regenera sanatos, iti strici buclele bagand placa, altele ar vrea sa-l aiba cret si dau bani grei pe permanent si produse de stilizare pentru a-l mentine cret dar naturalul bate artificialul si le revine parul la forma natural.
La barbati e mult mai usor, exista atatea tipuri de tunsori pentru parul cret. Eu am parul cret si mi-l tund misto, trebuie sa stii in primul rand cum sa te tunzi, cum sa-i explici frizerului, conteaza mult si forma fetei, textura parului, etc. Cret nu inseamna doar afro hair, cretul e de mai multe tipuri. Nici la femei nu cred ca e foarte complicata o tunsoare pe par cret, ii tai din varfuri, ii lasi volum apoi ii recomanzi o stilizare acasa pentru a scoate parul in evidenta. Intr-adevar necesita o ingrijire "mai speciala" pentru ca e un par pretentios si daca nu stii sa-l aranjezi va sta cum vrea el.
Buna.Si eu cred ca ar merita sa adopti lookul tau natural, mai ales ca revine moda.Ai auzit de curly girl method? Poate ti-ar placea rezultatul, aplicand acele produse pe parul tau. https://www.youtube.com/results?search_query=curly+girl+method
Iar cu umiditatea nu prea ai cum sa te lupti.Mie imi ies toate firele rebele din lume pe langa restul parului, mai ales cand ploua afara. :)) Nu am parul drept, dar nici cret, ci undeva intre. Arata dubios, dar asta e.Trebuie sa iti imbratisezi/accepti trasaturile si caracteristicile corpului tau.
Iti iei umbrela. Si pana la urma cine-s ei sa te comande pe tine? Ia keratina si gata. Daca nu-si baga mintile in cap muta-te la iubitul tau.