Dar de ce preferi sa cumperi 100 de ingrediente si sa stai sa faci o crema, in loc sa iei niste bani si sa te duci la o farmacie sau un magazin de cosmetice, chiar si plafar? Cine stie ce bobite iti pot aparea de la "experimentele "astea.
Eu te salut chiar daca nu sunt fata si te ajut.
Ingrediente pentru 100 ml:
A.Unt de shea-60 ml
B. Ulei de cocos-18 ml
C. Ulei de avocado-20 ml
D. Ulei esenţial de lemongrass-45 picaturi
E.Vitamina E-15 picaturi
Se topeste untul de shea si uleiul de cocos din faza A pe baie de apa intr-un pahar termorezistent. Se indeparteaza de la caldura si se plaseaza in frigider pentru cca. 15 minute. Se adauga ingredientele fazei B si se amesteca bine. Daca preparatul este incc fluid, se pune din nou pentru inca cateva minute in frigider, dupa care omogenizeazaa energic pentru a obtine o textura caat mai usoara si fina.
60 grame de unt de shea
20 grame de ulei de migdale
10 grame de ulei de masline
10 grame de ulei de orez
trei capsule mici de vitamina E
câteva picaturi de ulei esenţial de lavandă (aproximativ 10-15)
Pentru a prepara crema avem nevoie de un recipient în care să amestecăm toate ingredientele, o linguriţă cu care să facem acest lucru şi care să fie curate, sterilizate şi uscate, un cântar de bucătărie şi un recipient în care să transferăm crema (la fel curat, sterilizat şi uscat).
Modul de preparare este unul foarte simplu. Cântărim untul de shea şi îl punem în vas la topit, pe baie de aburi până devine ca o cremă (nu aşteptăm să devină lichid). Când acesta s-a topit adăugăm pe rând uleiul de migdale, uleiul de măsline şi cel de orez şi amestecăm totul bine.
După ce amestecam bine untul şi uleiurile adăugăm conţinutul a trei capsule uleioase de Vitamina E (care se găseşte de cumpărat în farmacii) şi câteva picături de ulei esenţial de care me place. Eu am folosit ulei esenţial de lavandă nu numai pentru că îmi place mirosul cât şi pentru proprietăţile lui calmante.
La final turnăm crema cât este caldă încă în recipientul pregătit în prealabil şi o folosim, de preferat în termen de un an. O păstrăm într-un recipient închis ermetic, în loc uscat şi răroros.