Trebuie să bei foarte multe lactate, deoarece conţin Ca(calciu)şi ajută la prevenirea ruperii/exfolierii unghiilor. De asemenea, trebuie să bei şi foarte multe lichide, pentru că lipsa hidratării (mai ales la temperaturile acestea) favorizează ruperea şi exfolierea unghiilor. Pentru creşterea şi menţinerea lor lungi, îţi recomand loţiunea tratament pentru unghii de la Farmec, ce conţine vitamina B5.Aceasta costă în jur de 5-7 lei, şi arată ca un lac de unghii. Ai grijă să nu îţi tai pieliţele înainte să o foloseşti, deoarece conţine formaldehidă şi te vor ustura îngrozitor.În prima săptămână se foloseşte zilnic, după care se aplică de 2-3 ori pe săptămână.
O zi frumoasă!
Va multumesc mult tuturor! V-as da la toate funda dar din pacate nu am cum asa ca voi da funda primului raspuns pentru ca m-a ajutat. Celorlalte va voi da voturi:*
Nu exista niciun remediu..cred. asa am patit si eu. este o perioda din an cand se intampla asta la toti. eu le las o mare marte din timp fara nimic pe ele(lac, oja, etc), si am obsrevat ca si-au mai revenit. sper ca te-am ajutat cu ceva.
La fel cum a spus si AndraMex3, lichidul cu b6 de la farmec este foarte bun.In plus, pune in fiecare seara putin ulei cald in care adaugi cateva picaturi de lamaie si stai cu unghiile in el 10-15 minute.Este foarte util.
Si eu am patit la fel intr-un timp dar exista o un lac de la Farmec cu B6 parca nu stiu exact si nu costa mult care intra in unghie sau am mai folosit vitaminia A.O cumperi de la farmacie si o aplici pe unghie ..Are remediu cel putin pentru mine a avut! Funda?
Uleiul de ricin ajuta. aplicat de 2-3 ori pe saptamana, lasandu-l sa actioneze timp de o ora.
Nu eşti singura. O mulţime de fete se confruntă cu această problemă. Deşi există o mulţime de lacuri de unghii care promit să te scape de problema exfolierii, cel mai simplu tratament este schimbarea anumitor obiceiuri. Iată ce ai de făcut :Evită udarea şi uscarea repetată a unghiilor. De exemplu, poţi să porţi mănuşi de cauciuc atunci când speli vasele sau când faci alte treburi gospodăreşti. Atunci când nu ai încotro şi trebuie să bagi mâna în apă, de exemplu când te speli pe mâini, ai grijă să-ţi dai imediat cu o cremă puternic hidratantă. Caută una care intră repede în piele şi ţine-o la îndemână tot timpul. Nu uita să-ţi dai cu cremă pe unghii şi în jurul lor. Alege duşul rapid în locul unei băi lungi. Nu numai unghiile au de suferit în urma unei băi lungi şi fierbinti, ci şi pielea care, de asemenea, se usucă.- Nu-ţi mai folosi unghiile ca unelte. Încearcă să-ţi foloseşti buricele degetelor în loc de unghii, de câte ori e posibil şi caută alte unelte pe care să le foloseşti când ai nevoie de ceva ascuţit. Imaginează-ţi tot timpul că ai unghiile abia date cu lac.Nu încerca să-ţi cojeşti oja de pe unghii.
- Nu folosi instrumente din metal pentru a-ţi împinge sau tăia cuticulele. Contactul cu metalul crează mici zgârieturi pe suprafaţa unghiei şi îndepărtează stratul protector de deasupra.
- Când îţi pileşti unghiile, fă mişcări în aceeaşi direcţie. Dacă pilesti înainte şi înapoi se vor exfolia mai repede.
- Oja protejează suprafaţa unghiei, aşa că poţi să-ţi aplici cât mai multe straturi. Pe de altă parte, acetona trebuie folosită cât mai rar pentru că usuca unghia şi o face mai fragilă.
- Dacă unghiile s-au exfoliat deja, repară-le cu un lac incolor sau cu un lac special pentru unghii rupte.
Dacă ai luat toate aceste măsuri şi totuşi nu observi nicio îmbunătăţire, poate că ar trebui să ceri sfatul medicului. Suplimentele cu vitamine şi minerale nu te vor ajuta dacă nu îţi schimbi şi obiceiurile. Sper ca te-am ajutat :* fundita primesc?