| Honey555 a întrebat:

Buna fetelor) Am o intrebare, imi vopsesc parul de la 16 ani, si acum e foarteee ars, si nu stiu cum sa mi-l restabilesc. La moment imi cresc culoarea mea naturala, dar creste foarte, si foarte greu plus ca nu pot sa imi fac bucle sau altceva de genu pentru ca sta urit si nenatural, nu e moale e ca o sirma, cum sa il restabilesc? Si inca o intrebare daca, si daca nu cred ca e posibil, dar daca nu il mai vopsesc o sa se stearga vopseaua din par de pe tot parcursul anilor? Nu l-am vopsit doar odata, dar de multe ori am fost si blonda, si satena de toate, va rog ajutor!

Răspuns Câştigător
| Just0a0dream a răspuns:

Buna.
In cazul parului ars, deteriorat primul pas neaparat este tunderea varfurilor despicate.Chiar daca iti este greu sa te tunzi putin mai scurt trebuie sa o faci nu exista nicio solutie magica sa refaca varfurile...iti alegi o tunsoare care iti place si care te avantajeaza, dupa aceea te sfatuiesti cu stilistul.Iti vopsesti parul in culoarea ta naturala pentru a nu ramane cu mai multe nuante in par si sa nu fii tentata sa te vopsesti mai tarziu. Dupa ce te tunzi foarte important incearca sa renunti cat poti demult la aparatele de coafat placa, ondulator, feon foloseste-le doar atunci cand ai neaparata nevoie maxim odata pe luna si nu uita de ser de protectie nu costa mult.Foloseste cat mai multe masti, tratamente pentru par deteriorat fie ca sunt facute in casa fie ca sunt cumparate din comert.Si samponul si balsamul de asemenea este important sa fie destinat parului uscat/deterioriat pentru a-l hidrata.Nu e chiar atat de greu sa ai grija de par, merita efortul cand vei evdea cat a crescut si e sanatos. Sper ca te-am ajutat!:*

2 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
In primul rand tot parul care este ars, trebuie tuns, parul ars nu o sa isi mai revina chiar daca dai bani pe groaza de creme minune, o data ce este ars, ramane, parul este facut din cheratina, la fel ca si unghia, daca unghia este rupta natural nu o poti lipi, deci nici parul nu isi mai revine.
Deci, eu te-as sfatui sa il tunzi si sa nu il mai vopsesti ca sa nu iti arzi din nou parul. Si eu m-am tuns foarte scurt ( ca sa scot toata culoare din par, mai trebuie sa il tund de vreo 3 ori ca sa scot culoarea) si aveam parul lung, dar firul meu de par este foarte subtire si se despica repede, mai ales daca il mai si vopsesc, si am spus ca nu mai doresc sa il mai vopsesc deloc, prefer culoarea mea naturala dar sa fie sanatos parul.
Incerca dupa ce i tunzi sa nu mai folosesti placa/ondulatorul/feonul, sa daca folosesti, aplica spray cu protectie termica inainte de a le folosi pentru a impedica deteriorarea mare a firului de par.
Apoi preventiv poti aplica o masca facuta in casa.
Eu folosesc o masca de par care include si uleiul de ricin, este o masca regeneratoare. Uleiul simplu de ricin e foarte gras, ingrasa parul plus ca se duce foarte greu cand te speli.
Masca este formata din : un galbenus de ou, un pic de miere de albine, ulei de ricin ( cam o lingura), ulei de masline ( tot o lingura), catvea picaturi de vitamina a. Uleiul de masline si cel de ricin trebuie incalzit un pic apoi se amesteca cu celelate ingrediente, masca o aplici pe par, lasi sa actioneze in jur de 1 ora si apoi te speli normal pe par dar sa insisti pentru a curata bine uleiul, apoi aplici un balsam.
Masca se foloseste de 1-2 ori pe luna.

| eliza55 a răspuns:

Cred ca cel mai indicat in cazul tau e sa-ti vopsesti parul cu cea mai apropiata culoare de nuanta ta naturala asa incit cind va creste parul tau o sa til restabilesti la loc... Funda?