Trebuie sa te tunzi.Macar putin. Vorbeste cu coafeza ta sa-ti taie doar cat e necesar, ca sa scapi de varfurile despicate.Altfel,nu mai creste.Nu ar fi rau sa te consulti cu un farmacist, sa-ti dea ceva vitamine (exista vitamine care ajuta la cresterea unghiilor si parului). In ceea ce priveste mastile regeneratoare si reparatoare, cea mai buna este cea de la Londa, cu ulei de migdale.Este excelenta si miroase minunat.Costa 50 de lei. Uleiul acela de care zici intr-adevar nu-i bun de nimic. Un sfat daca imi permiti sa iti mai dau:cand te speli pe cap, dupa ce samponezi, maseaza pielea capului cu buricele degetelor, pentru o mai buna circulatie si intarirea firelor de par.Ai grija sa nu folosesti apa prea fierbinte. Succes.Si nu te stresa, creste parul daca ai grija de el.
PSantene nu sunt prea bune, cele mai bune sunt produsele de la Londa si Wella.
Imi pare rau ca-ti spun, dar trebuie sa-l tunzi. Nu foarte mult. Chiar si stilisti recomanda ca la 2-3 luni parul trebuie tuns, pentru a creste cat mai sanatos.
Tunde varfurile despicate neaparat, altfel degradarea parului va continua. Ia Vitamine pentru par si unghii macar 1 luna de zile, spala-ti parul cu un sampon vitaminizant, nu mai folosi placa, foenul.
Pai si eu folosesc uleiul de varfuri de la avon si la mine are efect
eu saptamanal imi tai putin din varfuri ca sa nu am probleme
Varfuri despicate, tocite – Tratamente naturiste par cu varfuri despicate, par deteriorat
Datorita factorilor externi, cum ar fi expunerea la soare puternic, apa marii sau tratamente chimice ca vopsirea si permanentul, parul are de suferit si adesea impotriva varfurilor tocite si despicate, singurul remediu ramane foarfeca.
Parul deteriorat si cu fire despicate la varfuri are nevoie de o portie suplimentara de ingrijire. Ingrijit si protejat cum trebuie, parul uscat ca paiul se poate reface, devenind din nou suplu. Pentru aceasta sunt necesare tratamente periodice, care il netezesc si previn astfel deteriorarea structurii lui. Cu cat parul este mai uzat si mai deteriorat, cu atat mai importante sunt tratamentele. Acestea pot fi facute dupa retete
vechi si incercate.
Varfurile despicate vor fi masate inainte de spalare cu putina lanolina. Dupa spalare se maseaza cu ulei de radacina de brusture in parul deteriorat.
Pentru un luciu matasos, folositi aceasta lotiune care se aplica prin pieptanare pe parul spalat: se dizolva 1 lingurita de miere de albine cu un mic adaos de otet intr-un 1/4 l apa calda. Parul astfel tratat va atrage cu siguranta privirile pline de invidie ale celor din jur!
Cura
de uleiuri cu rozmarin, cimbru si urzici. Parului uscat si firelor despicate li se aplica cu succes aceasta cura. Sansele sunt mari daca o facem o data pe saptamana. Aveti nevoie de 40 ml ulei de ricin, 20 ml ulei de masline, 10 g cimbru, 10 g rozmarin si 10 g frunze de urzici. Se amesteca uleiurile. Se aseaza plantele intr-un recipient incapator si se toarna uleiul peste ele. Se amesteca bine si se lasa 2 zile la macerat. Apoi se strecoara printr-o sita fina, presand plantele. Se repartizeaza in par si pe pielea capului, se infasoara capul intr-o folie peste care se pune un prosop si se lasa sa actioneze cat mai la cald timp de 2 ore. Se spala apoi parul cu sampon.
Sampon cu ou. Parul uscat este protejat folosind acest sampon. Important e sa retinem ca produsele de intretinere pe baza de ou trebuie folosite cat mai proaspete, deorece astfel sunt mai eficiente. Aveti nevoie de: 1 albus, 2 galbenusuri, 1 lingurita miere, 1 lingura de ulei de masline si zeama de la 1 lamaie. Se amesteca bine cu telul galbenusurile si albusul. Se adauga mierea, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca. Se aplica pe parul ud si se maseaza pielea capului. Se lasa sa actioneze putin, apoi se clateste cu grija, fara a face economie
de apa.
Cura protectoare cu galbenus si ulei de masline. Cine vrea sa faca din cand in cand un bine parului sau nu trebuie decat sa incerce aceasta reteta cunoscuta inca de bunicile noastre. Aveti nevoie: 2 linguri ulei de masline si 1 galbenus. Se inglobeaza prin picurare uleiul in galbenus. Pasta proaspata se aplica pe parul uscat si se maseaza, se inveleste capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze 30 de minute. Apoi se clateste bine.
Tratament cu cinci uleiuri. Aplicati parului uscat o data pe luna, doua zile consecutiv, aceasta cura nutritiva din cinci uleiuri diferite. Aveti nevoie de: 50 mil ulei de migdale, 30 ml ulei de floarea-soarelui, 30 mul ulei de nuca, 30 ml ulei de ricin si 5 ml ulei de trandafir. Se amesteca uleiurile si se lasa la rece timp de 2 zile. Se aplica prin masare in par, se infasoara capul intr-un prosop si se lasa uleiurile sa actioneze peste noapte. A doua zi se spala parul cu un sampon bland si apa
din abundenta.
Tratament pentru parul tocit. Oferiti parului dumneavoastra o data pe saptamana acest tratament cu lamaie si ulei de masline, care se prepara la iuteala. Se incalzesc 30 ml ulei de masline si se amesteca in el 30 ml zeama de lamaie. Se aplica dupa spalare pe parul ud, se maseaza usor, se infasoara capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze o ora. Apoi se spala bine cu sampon.
Da, ar fi bine sa scapi de varfurile despicate doar sa le tunzi putin. Apoi iti recomand serul de par HI GLOSS SERUM Satinique de la Amway. Se aplica in special pe varfuri, pentru ca practic este o infuzie cu ceramide ce vor hrani firul de par. Eu am parul vopsit si mereu cand ma duc la coafor si cer sa ma tunda coafeza imi spune ca nu am nevoie pentru ca nu am fire despicate. Si apropo, te tine cam 1 an. Corina
Cred ca cel mai bine ar fi sa folosesti acel sampon de la L'oreal paris(Elseve Nutri Glose)cel rosu sau portocaliuu! Dar ar trebuiii sa si il tunzii ca sa isi revina.