Masca din ou. (organic). Se separă albuşul de gălbenuş. Se pun în două recipiente separate şi se amestecă cu o furculiţa până se fac spumă. (ca la prajituri) Se curăţă tenul înainte (eu folosesc o loţiune tonifiantă de la Elmiplant) şi se aplică pe toată faţa cu buricul degetelor, albuşul de ou (staţi liniştite, nu e nevoie să îl consumaţi pe tot). Aveţi însă grijă să feriţi ochii. După ce aţi terminat de întins spuma de albuş pe toată suprafaţa feţei, aşteptaţi cca 5 minute până aceasta se "întăreşte" pe faţă. La un moment dat veţi vedea că dacă încercaţi să zâmbiţi sau să vorbiţi n-o mai puteţi face. Atunci ştiţi că e gata. Daţi masca jos, clătind faţă din abundenţă cu apă rece. Aşteptaţi 5-10 minute şi repetaţi procedura cu gălbenuşul de ou. La final clătiţi bine şi timp de 3 ore nu mai aplicaţi nimic pe faţă. (aşadar fără creme, fond de ten etc) După folosire veţi observa că tenul este mai luminos şi mult mai catifelat la atingere, ca o petală de trandafir. (ştiu că sună mushy, dar nu e nicio exagerare) Se recomandă folosirea măştii o dată pe săptămână
Masca cu ulei de migdale. La fel curăţaţi tenul înainte. Aplicaţi uleiul de migdale (pe care îl găsiţi în sticlute mici la orice plafar) pe toată suprafaţa feţei (la fel, încercaţi să protejaţi zona ochilor). Înmuiaţi o cârpă de bumbac 100% în apă caldă, aproape fierbinte, stoarceţi-o bine şi aşezaţi-o pe faţă, tamponând uşor zona obrajilor şi a frunţii. Procesul se repetă până când bucata de material începe să devină rece. (adică în maxim 5minute). Pasul urmator este să aşteptaţi ca uleiul să fie absorbit integral în piele. Nu e nevoie să clătiţi după. La fel, timp de câteva ore nu vă atingeţi de trusele de machiaj. Eficientă în tratarea ridurilor cauzate de expunerea îndelungată la soare şi a slăbirii bruşte într-un timp scurt. Se recomandă folosirea măştii de 3 ori pe săptămână, seara înainte de culcare. (şi uite aşa nici nu vă mai faceţi probleme că nu trebuie să mai aplicaţi niciun fel de machiaj)
Masca cu ceai verde si vitamina E. Aveţi nevoie de un pliculeţ de ceai verde, pastile de vitamina E (se găsesc la orice farmacie), un pahar, un sport pentru cuburi de gheaţă şi scobitori. Ştiu, sună ciudat. Şi eu am făcut ochii mari când am auzit. Dar să le luăm pe rând. Luaţi un pahar de 330 ml şi încălziţi-l uşor la cuptorul cu microunde. (eu l-am lăsat 20 secunde) Turnaţi în pahar apă plată (evitaţi să folosiţi pe faţă apă de la robinet) şi apoi adăugaţi plicul de ceai verde. Lăsaţi-l acolo 2-3 minute, luaţi 5 pastile de vitamina E, înţepaţi-le cu un ac şi scurgeti lichidul din ele în pahar. Amestecaţi bine cu o linguriţă. Puneţi soluţia obţinută în suportul pentru cuburi de gheaţă. Puneţi-le la congelator cca 1 oră şi jumătate după care le scoateţi şi înfigeţi în fiecare cub în parte câte o scobitoare şi le puneţi la loc. Ziua următoare vor fi gata de utilizare. Le scoateţi din congelator, scobitorile vă vor ajută să scoateţi cubul de gheaţă mai uşor, luaţi un cub şi după ce aţi curăţat tenul bine înainte, masaţi-vă faţa folosind cubul respectiv. Eu folosesc un cubuleţ la două zile. Ajută la tonifiere, purificare şi menţinerea aspectului catifelat al pielii. Se recomandă folosirea măştii o dată pe zi.
Mască cu ulei de măsline şi miere Foarte eficientă in anotimpul răcoros. E o mască exfoliantă care ajută pielea să suporte mai uşor frigul. Oferă tenului un aspect revigorant, previne apariţia coşurilor şi a punctelor negre. Aveţi nevoie de ulei de măsline extravirgin, miere organică şi zahăr. Procuraţi un recipient din plastic (eu folosesc un tub gol Centrum). Adăugaţi în el 3 linguriţe de ulei de măsline extravirgin, 3 linguriţe de miere organică şi o linguriţă de zahăr. Amestecaţi bine până când ingredientele vor forma o pastă. Aplicaţi masca o data pe zi. După 10 minute clătiţi faţa din abundenţă cu apă caldă. Atenţie! Nu păstraţi recipientul din plastic în frigider astfel masca se va întări şi nu o veţi mai putea întinde uniform pe faţă.
Masca din rosii pentru tenul acneic
Efecte - Datorita proprietaţilor antiseptice şi energizante, roşiile ajuta la vindecarea infecţiilor şi stimuleaza circulaţia sangvina, asigurand o mai buna oxigenare a celulelor epidermei.
Modalitatea de preparare - Alege roşii bine coapte, taie-le felii şi aplica-le pe zonele afectate de acnee. Lasa-le sa acţioneze timp de 2-3 minute, apoi şterge faţa cu un ceai calduţ şi unge-o cu o crema calmanta. Repeta zilnic aceasta operaţiune, timp de 3-4 saptamani.
Masca nutritiva pentru tenul uscat
Efecte - Ingredientele hranesc epiderma şi îi asigura un nivel optim de hidratare.
Modalitatea de preparare - Amesteca pulpa unei banane coapte cu 2 linguriţe de miere şi 3 linguriţe de ulei de porumb. Omogenizeaza bine conţinutul, apoi aplica-l pe faţa şi lasa masca sa acţioneze timp de 30 minute, dupa care îndeparteaz-o cu apa minerala.
Masca pentru combaterea eczemelor
Efecte - Tratamentul, repetat zilnic, timp de o saptamana, va duce la atenuarea afecţiunii.
Modalitatea de preparare - Alege un mar copt, de marime potrivita, şi fierbe-l în lapte proaspat. Dupa ce fructul s-a înmuiat, îndeparteaza coaja, piseaza pulpa fructului şi amestec-o cu lapte proaspat, astfel încat masca sa aiba consistenţa unei paste. Aplica acest preparat pe zonele afectate şi lasa masca sa acţioneze timp de 15 minute, dupa care îndeparteaz-o cu apa minerala.
Masca peeling cu vitamine
Efecte - Acest tip de masca are o dubla acţiune asupra epidermei: de curaţare în profunzime şi de hranire. Dupa tratament, tenul este mai luminos şi mai catifelat.
Modalitatea de preparare - Amesteca 2 linguri de malai cu puţin ceai de muşeţel, apoi adauga în acest amestec 4 linguri de suc de roşii (sa nu conţina conservant) sau suc de struguri. Daca ai tenul gras, adauga o fiola de vitamina C. Pentru tenul foarte uscat, cu tendinţa de descuamare, adauga în masca de exfoliere 2 linguri de smantana şi o fiola de vitamina A.
Aplica masca pe ten, prin mişcari de frecare, insistand în zonele mai încarcate ale feţei. Lasa masca sa acţioneze timp de 10 minute, apoi îndeparteaz-o cu apa minerala.
Masca lifting cu vitamine
Efecte - Masca este nutritiva, tonifianta şi are efect de lifting asupra epidermei. Întinde-o cu ajutorul unei spatule sau al unei pensule, în strat gros, şi stai relaxata cat timp o laşi sa acţioneze. Este important ca masca sa nu se fisureze!
Modalitatea de preparare - Pune într-un vas de sticla 2 linguri de drojdie de bere, 1 linguriţa de smantana şi 2 linguriţe de miere. Amesteca bine ingredientele şi adauga 1 linguriţa suc de lamaie. Masca se aplica pe faţa în strat gros şi se lasa sa acţioneze timp de 15 minute, dupa care se îndeparteaza cu apa minerala.
Masca pentru tenul iritat si patat
Efecte - Masca are acţiune emolienta şi calmanta, iar petele se vor atenua în urma unui tratament susţinut (se aplica de doua ori pe saptamana).
Modalitatea de preparare - Amesteca 3 linguri de decoct de patrunjel cu faina de orez, astfel încat masca sa aiba aspectul unei paste.
Aplic-o pe faţa cu o pensula din par natural şi las-o sa acţioneze circa 15 minute. Masca o poţi îndeparta cu o infuzie de salvie, sunatoare şi nalba (amestecate în proporţii egale).
Masca emolienta pentru tenul uscat
Efecte - tratamentul are o acţiune emolienta şi vitaminizanta. Patrunjelul reda luminozitatea naturala a tenului, atenuand petele, sucul de mere şi galbenuşul hranesc pielea, iar mierea are efect de netezire şi catifelare.
Modalitatea de preparare - Amesteca 1 linguriţa de suc de patrunjel cu 2 linguri de suc de mere, 1 galbenuş de ou şi 1 linguriţa de miere. Unge faţa cu aceasta masca şi las-o sa acţioneze timp de 15 minute. Masca o poţi îndeparta cu apa minerala sau infuzie de muşeţel.
Masca revigoranta cu apa de trandafiri
Efecte - Preparatul revigoreaza tenul obosit şi are proprietaţi hidratante.
Modalitatea de preparare - Amesteca 50 ml apa de trandafiri cu 25 ml apa din flori de portocal şi pune vasul la foc mic. Cand lichidul s-a încalzit puţin, adauga o jumatate de linguriţa de miere de albine. Îndeparteaza vasul de pe foc, lasa preparatul sa se raceasca şi adauga 15 ml tinctura din flori de paducel.
Umezeşte un tampon de vata şi curaţa tenul cu acest preparat, frecand uşor pielea, dupa care şterge tenul cu multa apa minerala.
Masca de suc de lamaie pentru hidratarea tenului
Efecte - Deşi are proprietaţi astringente, lamaia, în combinaţie cu uleiuri vegetale sau grasimi naturale, poate fi folosita şi în tratamentul tenului deshidratat, conferindu-i, datorita conţinutului mare de vitamina C, o protecţie optima contra acţiunii frigului.
Modalitatea de preparare - Amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de ulei de masline. Şterge faţa, de doua ori pe zi, cu acest preparat. Umezeşte tenul timp de 5 minute, apoi lasa sucul sa acţioneze asupra epidermei înca 15 minute. Sucul de lamaie se îndeparteaza cu un ceai calmant.
Masca tonica din ceai negru
Efecte - Preparatul este recomandat oricarui tip de epiderma. Se poate folosi pentru revigorarea tenului, dar şi pentru tonifierea pielii corpului. Dupa aplicarea lui, pielea va fi mai catifelata şi mai stralucitoare.
Modalitatea de preparare - Amesteca 200 ml de ceai negru cu sucul de la o lamaie şi aplica preparatul pe pielea curata. Lasa produsul sa se usuce pe piele, apoi îndeparteaza-l prin clatiri repetate ale epidermei. Atenţie! Ceaiul negru coloreaza epiderma, într-o nuanţa roşcata.
Http://www.youtube.com/watch?v=-CU0kIvMq8E
e un site super, si m-a ajutat si pe mine, il recomand
Poti incerca o masca de fata cu malai pentru un ten mai catifelat:amesteca doua linguri de malai cu doua linguri de otet. Aplica pasta pe fata si las-o sa isi faca efectul 15-20 de minute.Clateste apoi cu apa calduta.Este foarte buna pentru puncte negre. Sper sa-ti foloseasca.
Sti cum se face spanacul? asa faci cu iarba, o fierbi, o faci ca spanacu in lapte ti-o aplici pe fata stai 30 min apoi o dai jos te speli cu apa calduta apoi faci din nou inca o masca o pui pe fata 30 min o dai jos si te speli iar, si apoi pielea este ca de bebelus ca la mama la fel a fost si a fost fina ca tot ce e fin. sper ca te-am ajutat
Buna. O masca pe care eu o folosesc des este albusul de ou cu miere:amesteci albusul de ou cu miere pana se face ca o spuma si o dai pe fata aceasta se intareste ca o ''coaja'' invizibila dupa 15-20 min te speli pe fata cu apa rece apoi cu un burete demachiant sau vata dai pe fata cu sucul unei lamai! La mine a functionat si impotriva cosurilor dar si punctelor negre iar pentru o piele catifelata iti recomand sa nu folosesti produse cosmetice ci doar sa te speli pe fata cu sapun pe baza de crema(Dove cream) eu asa procedez. Succes
Georgian1992 întreabă:
kalakkas întreabă: