Întrebare recomandată | Aasdfghj a întrebat:

Buna fetelor! happy Voi cu ce dezinfectati pensulele si fardurile? Stiu de alcoolul pur dar eu nu-l gasesc. A folosit cineva?

8 răspunsuri:
| Lawliet14 a răspuns:

Alcool pur exista si la magazin dar e cam scump. Gasesti pe piata mai ieftin. Bafta!

| Kandia15 a răspuns:

Eu le spal cu sampon. Pun in palma sampon si pensula o curat invartind perisorii ei in palma cu sampon

| Aasdfghj explică (pentru Kandia15):

Multumesc. Eu caut un dezinfectant.happy Facand pe altcineva ar fi urat din partea mea sa nu am grija la dezinfectarea tuturor produselor.

| Blackrose4 a răspuns:

Bună.
Şi eu le spăl cu şampon, curăță foarte bine. Pun intr-un bol puțină apă călduță, şampon şi uneori adaug şi 2-3 picături de apă micelară, apoi le clătesc şi le aşez undeva pe un prosop/şervețel să se usuce. Se spală foarte bine aşa, dar ma tot gândesc să îmi cumpăr o soluție specială pentru pensule (cea de la Ebelin). În cazul în care pensulele tale au păr sintetic poți folosi alcool izopropilic, curăță bine.
Pentru fardurile de ochii sau de față tot alcoolul izopropilic este soluția. Pui alcool izopropilic într-un recipient cu pulverizator şi pulverizezi pe fard până devine uşor umed. Îl laşi cam o oră fără capac pentru ca alcoolul să se evapore. happy

| Aasdfghj explică (pentru Blackrose4):

Eu le spal cu solutia de la Ebelin. Sa stii ca nu e foarte grozava dar pentru mine e ok si asa. Pentru cliente, in primul rand, ma intereseaza un dezinfectant. De unde iei acoolul asta? Esti din Bucuresti? Mie mi s-a spus la cursul de machiaj despre acoolul pur si am cautat in farmacii si ori se uitau ciudat ori ziceau ca nu e de vanzare.

| Blackrose4 a răspuns (pentru Aasdfghj):

Nu sunt din Bucureşti, dar eu am găsit alcoolul izopropilic pe net: http://www.powerlaptop.ro/......5-1L-.html sau pe site-ul mivarom.ro. Este la un preț accesibil şi este de încredere. Cunosc şi alte persoane care l-au cumpărat tot pentru acest scop, de a-și dezinfecta pensulele sau fardurile.
Dacă vrei să cumperi din magazin, în general alcoolul izopropilic se găseşte în magazinele de electronice. Ai putea încerca acolo.

| Adinușka a răspuns:

Le poți spăla cu șampon pentru ca le înmoaie și le curată, iar apoi folosește intr-un pulverizator alcool medicinal sau baga-le direct în acesta. Eu așa folosesc :*

| Aasdfghj explică (pentru Adinușka):

In alcoolul acela? Eu stiu de acool pur. Nu cred ca e bine sa folosesti din acela. Vezi sa ai grija pentru ca in timp strica pensulele.