| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna. In 5 zile sunt invitata la o nunta (domnisoara de onoare). Problema e ca am cosuri pe frunte si am un fond de ten cu acoperire destul de mica,iar din pacate nu le acopera. Am si un corector,desi e prea deschis pentru tenul meu (l-am luat de la mama,pentru ca nu am mai vrut sa dau bani pe altul).
Ce as putea sa fac ca sa nu mi se vada cosurile? De retras, nu se vor retrage in 5 zile si nu le pot lasa sa se vada,deoarece fotograful o sa imi faca si multe poze si nu vreau sa arat rau, mai ales ca vor fi mai multe fete.

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce varsta ai? Stai pe tocuri? Petrecere frumoasa la nunta!

| Animeforlifee9921 explică (pentru CristiDinBucuresti):

15 ani si am o pereche de sandale cu toc. Ma scuzi ca intreb, de ce ar interesa pe cineva?
Mersi totusi pentru urare.

| ioana748 a răspuns:

Pana atunci fa o pasta de bicarbonat cu apa si aplica pe cosuri, eventual toata fata(o va lumina).
Poti sa faci intr una din aceste zile eventual ultima o masca cu ou. Va netezi fata.
Aplici corectorul in doua straturi, apoi putin fond de ten.
O sa fie cald, probabil nu o sa tina machiajul cine stie ce.
Dar inainte de foto poti merge la baie si refaci putin machiajul, mai ales pe locurile cu probleme.
Petrecere frumoasă,

| Gg8 a răspuns:

A venit momentul s-a deschis manual înțelepciuniihappy
De retras se pot retrage dacă vei fi mai strictă cu tenul in aceste 5 zile, nu se vor retrage complet dar sigur se va ameliora în 5 zile
Un prim pas ar fi să îți schimbi săpunul la cel care se potrivește tenului tău, dacă ești dispusă sa produci o schimbare.
Vei avea nevoie de un săpun cu Retinol sau acid salicilic pentru ten gras,uleios.
Dacă ai ten uscat sau sensibil ar trebui sa folosești ceva cu glicerină sau ceramide
Iar pentru a curăța mai bine bacteriile si murdăriile, încearcă sa folosești un prosopel înmuiat în apă caldă,tamponezi pe față,gen tot apeși pe față ușor,ca sa deschizi porii si sa poți curăța mai bine tenul când te vei spăla cu săpun... sigur asta știai si tu, din nou nu trebuie sa te ștergi pe fața, pentru ca doar întinzi acel sebum sau cum se numește, ci doar să apeși usor sa absorbi apa în prosop(că mna, sigur nu te scalzi în chiuvetă) happy
Apoi poți încerca o tehnica de mască pentru față japoneză/coreeană, ce-o fi, care presupune sa dai la blender o roșie (normal ca coaptă) si apoi sa amesteci separat 2 lingurițe din roșie cu aloee vera, tot 2 lingurițe
Amestecă sucul sau pulpa de roșie cu gelul de aloe vera (proaspăt sau cumpărat). Dacă ai pielea sensibilă, folosește acest amestec o dată pe săptămână și monitorizează cum reacționează pielea ta. Dacă nu apar iritații, poți crește frecvența treptat. Dacă roșiile sunt prea iritante pentru pielea ta, poți dilua sucul de roșii cu mai mult gel de aloe vera sau cu puțină apă. Amestecul este cunoscut cei drept pentru proprietățile sale hidratante, calmante și antioxidante și poate fi folosit ca parte a unei rutine de îngrijire a pielii inspirate din ambele culturi, dar nu este exclusiv legat de una dintre ele, in fine, alegerea îți aparține, din nou 10-15 minute, este bun pentru tenul gras si cel sensibil
ÎNAINTEA DE A APLICA AMESTECUL PE TOATĂ FAȚA, FĂ UN TEST PE O MICĂ PORȚIUNE DE PIELE PENTRU A VERIFICA DACĂ AI VREO REACȚIE ADVERSĂ ȘI INFORMEAZĂ TE ÎN LEGĂTURĂ CU ACESTE REȚETE ok?
O altă mască de față care sigur funcționează include o lingură de turmeric si gălbenuș de ou amestecate împreună, dacă nu ou atunci amestecă o linguriță de pudră de turmeric cu puțină miere și iaurt sau gel de aloe vera pentru a forma o pastă.Las-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță... poate fi benefic pentru coșurile de pe față datorită proprietăților sale antiinflamatoare,antioxidante și antibacteriene pentru că conține curcumină, un compus activ care poate ajuta la reducerea inflamației și a roșeței asociate cu acneea, precum și la combaterea bacteriilor care pot provoca coșuri.
O altă metodă, este sa faci o pastă de orez fiert, pui la blender orezul după ce storci apa și lași să se răcească, faci o pastă fină și e numai bun, pentru ca orezul conține amidon și alți nutrienți care pot ajuta la calmarea și hidratarea pielii, precum și la reducerea inflamației. De asemenea, orezul are proprietăți exfoliante ușoare, care pot ajuta la îndepărtarea celulelor moarte și la curățarea porilor.
Si mai exista o metodă cunoscută pe internet, pe "TPU" am auzit de ea, este usturoiul cu miere de albine, ceea ce este si eficient si mirositor,
si spun asta pentru ca iti va mirosi de la chiuveta a usturoi, este antiinflamator dar trebuie sa îl amesteci cu miere sa fie mai blând cu tenul si sa nu ții prea mult pe față acel "mujdei" happy la propriu, mujdei de usturoi (fără ulei)doar cu miere de albine si poate si turmeric, dacă tii mai mult vei avea coajă pe față de la arsură, 10 minute sau mai puțin după caz,(cazul în care te arde fața dă-o jos imediat) happy dacă te ai ars, o pot spune în prealabil, apă rece sau gheață, dacă este ceva usor, dacă nu, să folosești cicatridina sau cremă de gălbenele de la Maria Treben, cu levănțică dacă nu vrei sa rămână puncte/forme maronii pe față (nu recomand la ten gras), și cam atât, succes happy

| Gg8 a răspuns:

Nu știu dacă va interesează ce am scris sau dacă o sa folosească cuiva, dar eu am scris ce am știut, alternative mai există
Oricum seară faină și succes în continuare