Cu plăcere! Părerea mea: cofeina ajuta la tonifierea pielii, cafeaua măcinată ar trebui să aibă mai multă cofeină decât zațul, în consecință folosește cafeaua măcinată.
Hai ca esti „amuzant". Zatul este cafea boabe macinata si fiarta in apa. Pe care il poti folosi. Nu te pune nimeni sa bei cafeaua.
Stiu ca zatul e cafea macinata fiarta in apa. Dar unele chestii isi pierd din proprietati cand sunt fierte si voiam sa stiu daca se intampla asta cu, cafeaua.
Nu am timpul necesar sa fac o cafea si sa stau sa se raceasca ca sa-mi fac un scrub asa ca voiam sa stiu daca este vreo diferenta intre cele doua.
Multumesc pentru raspuns oricum
Daca se spune ca e bun asa cum e, ce nu intelegi? Referitor la proprietati. Fierbe cafeaua si opreste-o. Intre timp faci altceva pana se raceste. Sau pui ibricul in care ai fiert, intr-un vas mai mare cu apa rece. Sa se raceasca.
Nu te duce capul?
E exact acelasi lucru. Oricum ca sa il poti folosi ar trebui sa il umezesti deci va fi la fel ca zatul.
Pentru un scrub poți să folosești și niște mălai amestecat cu tărâțe de grâu opărite cu ceai de mușețel ori sare/zahăr tos amestecate cu puțin ulei de măsline, ca să nu se dizolve imediat, nu e nevoie să strici cafeaua pentru asta, mai ales că n-o bei. (asta în situația în care scrub-ul nu e contra celulitei)
Intrebarea se refera la scrub. Scrub-ul reprezinta niste particule abrazive care elimina celule moarte din piele si actioneaza strict mecanic. In sensul asta se poate folosi cafea, malai, bicarbonat pentru ca structura le permite. Nu are nicio treaba cu cofeina.
Dacă ai văzut, în primul meu răspuns exact asta i-am spus. Apoi mi-am adus aminte de articolul ăsta, în care se vorbește despre scrub-ul anticelulitic.
''Vedeta din zatul de cafea este cofeina. Aceasta actioneaza ca un diuretic la nivelul tesuturilor – practic „scoate" apa din celulele adipoase, le strange si le micsoreaza.
Rezultatul este o piele mai uniformizata si mai catifelata. Mai mult, cafeina are abilitatea de a contracta vasele de sange, stimuland circulatia, si de a reduce inflamatia de la nivelul pielii.''
http://www.romaniatv.net/......98012.html
Vazusem doar raspunsul de sus.
E OK, mi-am dat seama
poiuytrew întreabă:
TheBestLife întreabă:
alina1990 întreabă:
pinguinuVerde întreabă:
DaciaRomania întreabă: