Eu folosesc doar apa micelară, o alternez cu apa de trandafiri pe lângă masca cu argilă (săptămânală sau la două săptămâni). SPF literă de lege. Pentru ceva mai serios recomand produsele de la "Gerovital stop acnee". toată gama susținută de o apă termală (cea de la Avene dacă vrei). Caută să nu îți agresezi tenul cu felurite produse și evită să îți atingi fața indiferent de aspectul ei. De asemenea, Epiduo gel diminuează progresiv imperfecțiunile. În caz de control dermatologic, fugi de produsele cu corticosteroizi. Cunosc cazuri nefericite.
Mie-mi plac foarte mult produsele brandului romanesc NN Cosmetics. Sunt un mix perfect de ingrediente inovatoare cu ingrediente naturale, excelent formulate si adaptate diverselor nevoi ale tenului. Eu folosesc in prezent crema pentru ten sensibil ziua plus serul cu acid hialuronic, iar seara acelasi ser plus crema cu ulei de argan care e ceva mai grasa.
Personal, eu recomand CeRaVe. Foarte bune.
Are un pret ok, nici prea scump.
In funcite de ce ten ai, iti recomand un gel de curatare de la ei, si crema la fel.
P.s. Ca sa iti dai seama cel fel de ten ai ( gras, uscat, mixt), dupa ce faci o baie calda, te speli pe fata, si in urmatoare ora nu aplica nimic pe fata. Dupa ce trece o ora, verifica fata, daca e uleioasa, uscata, sau T zone e uleios sau etc. Si asa iti este usor sa iti iei un gel adecvat tenului.
Ca si seruri, eu folosesc Revox, am un ten acneic rau, dar pentru o rutina, poti cumpara Vitamina C, Niacinamida, Acid Hialuronic.
Si sa poti SPF neaparat, foarte important. Crema SPF 50 vara, 20 iarna sa zic asa.
Masti nu prea folosesc, deci nu stiu ce sa recomand. Sper ca am fost de ajutor. Good luck
Spune-mi mai întâi te rog ce fel de ten ai? E gras, uscat, mixt, sensibil? Se înroșește repede la soare? Și cam de ce buget dispui?
La Roche Posay, CeraVe, Avene, Nala, depinde de ce fel de ten ai si de ce ți se potrivește. Dacă nu si cele de la Elmiplant sau PlantLine, sunt foarte bune