| biancastefania a întrebat:

Intrebarea mea este putin jenanta...Imi este foarte frica si rusine, insa CRED ca am paduchi.Adica ma mananca capul in zona cefei,daca pipai simt o buba maricica, observ foarte putine insa existente mici chestii albe cae se iau destul de greu, si azi dupa ce m-am spalat am pus mana pe par si am luat ceva micut cu putin negru ce aducea a un paduche.Repe,nu sunt sigura, poate am o fixatie.Ma spal de 2 ori pe cap saptamanal, iar mama s-a uitat de mai multe ori si zice ca scalpul si firele de par sunt absolut curate.Eu nu stiu ce sa zic, eu tot cred ca exista posibilitatea unei infestatii insa mama nu ma crede.VA rog ajutati-ma! Voua vi s-a intampla ceva asemanator, imi dati niste sfaturi, simptome?

10 răspunsuri:
| llliii a răspuns:

Parerea mea este ca ai un scalp sensibil. poate nu iti prieste samopnu, am patit si eu. de la anumite tipuri de sampon fac niste cojite si ma manacaa scalpul dar daca schimb samponul nu mai am nimic. incearca si vezi dupa aia :* sper ca ti-am fpst de folos. succes :*

| AnonimaOk a răspuns:

Du-te la un doctor sau dermatolog. Eu nu cred ca sunt neaparat paduchi, ar putea fi matreata sau asa ceva. Pentru paduchi foloseste sampon Paranix iar pentru matreata Head & shoulders. Succes, sper sa nu ai nimic! Nu este neaparat jenant dar trebuie sa fii mai atenta la ingrijirea parului. Apropo daca iti pare asa mai. ma rog mai imposibil tunde-te putin. In felul acesta se mai regenereaza. Si pentru un par sanatos aplica ulei de ricin si masti de par. Sper ca am ajutat

| Manuellllaa a răspuns:

Hmm,daca mama ta spune ca ai scalpul curat, se poate sa ai mancarimi din cauza matretei sau samponul.Nu stiu ce sa zic mergi la medic.

| Renes a răspuns:

Da,mi s-a întâmplat când eram mai mică.
Eu totuşi nu cred că ai dar dă-te cu gaz pe cap.
Roag-o pe mama ta să te dea cu gaz la rădăcină şi dormi cu o căciulă în cap.
Iar dimineaţa te speli...de vreo 2-3 ori ca să se ducă mirosul.
Baftă! Pa-pa.

| AlinaMaricescu a răspuns:

Fratele meu mai mic a luat paduchi de la scoala si ii era tare rusine.
Din cate imi aduc aminte, stiu ca mama a cautat un tratament natural pentru paduchi si ouale lor care sa nu ii afecteze scalpul sau sa ii cada parul dupa ce termina tratamentul.

A gasit la recomandarea unui doctor un Gel natural impotriva paduchilor cu ulei din arbore de ceai (Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

Gelul acesta nu e ca celalalte produse sa iti curga in ochi(gen sampon) si cel mai placut e ca deja are in pachet un pieptan special pentru paduchi.

Efectele s-au vazut foarte repede, chiar de la prima utilizare. Fratele meu a scapat complet si repede de paduchi si oaule lor.

Imi aduc aminte ca mama era tare multumita de produs, ca a scapat natural de paduchi si chiar ii povestea unei prietene despre cat de eficient este produsul si ce bine miroase.

Puphappy

| allemyl a răspuns:

Nu stiu ce sa zic, du-te la un medic si in cel mai rau caz, daca ai, date cu gaz sau cu spray de muste si acopera repede cu o punga dinaia care o pui dupa ce te vopsesti si dati cu Paranix.

| Alle13c a răspuns:

Pentru orice eventualitate zic sa folosesti leacul babesc : OTET. Te speli cu otet, cu el scapi si de matreata si de paduchi [daca tu crezi ca ai]. happy byee big grin

| InnaBotezatu a răspuns:

Heii:* Nu trebuie sa te ingrijorezihappy Nu ai paduchi acele bubite apar deoarece ai scalpul sensibil si samponul te iritahappy Du-te la farmacie si spune-i farmacistei sa-ti dea un sampon pentru matreata si cojite:*. Succes!

| me92 a răspuns:

Daca incerci sa eviti vizita la medic,trebuie sa te iti piepteni parul cu un piaptan des-des, pe care daca observi ca iti ramane o gonguta mica, alungita, culoarea grie spre transparent, acela e paduche...ca sa scapi, cumpara petroleum de la orice plafar.

p.s.ai grija cat te dai, vrei sa scapi de goange, nu de tot parul.Pe sticla scrie cum se foloseste:*sper ca am fost de ajutor:*

| me92 a răspuns:

P.s.2.daca sunt paduchi, raman si pe prosop sau perina gongutele, daca nu ar putea fi si dermatita, mergi la doctorhappy