| Lejiuneanemuritoare911 a întrebat:

Buna lume.
Am ajuns ca sa imi cumpar fond de ten, primul. Stiu e ciudat, dar ma rog pana acum nu am avut nevoie, iar acum nu stiu ce culoare e potrivita.
As vrea niste sfaturi care sa ma ajute sa imi gasesc culoarea potrivita, vreau din propria voastra experienta nu vreau de pe net.
Multumesc si desigur, dau funda.

Răspuns Câştigător
| AikkoxD a răspuns:

Fondul de ten se alege în funcție de nuanța pielii. Ten foarte deschis - prima nuanță, de regulă se numește Ivory. Tu știi cum ai tenul. Întotdeauna încearcă fondul de ten pe linia maxilarului, și pe gât, niciodată pe mână, fiindcă poți greși nuanța. Apoi îl întinzi bine. Asigură-te să nu ai vreo urmă de machiaj pe față înainte să îl incerci. Iar dacă nuanța respectivă nu se observă pe fața ta la lumina zilei, înseamnă că e nuanța potrivită. Un fond de ten prea deschis sau prea închis pentru tenul tău arată dizgrațios. Mergi la magazin și încearcă nuanțele până o găsești pe cea potrivită. De asemenea, ia-ți unul în funcție de tipul de ten: ten gras/acneic - fond de ten noncomedogenic sau mat (are o textura pudrata), ten uscat - fond de ten lichid/cremos, ten normal - oricare fond de ten. Scrie pe fiecare pentru ce este, te uiți. Sau dacă nu ai tenul cu imperfecțiuni, alege un BB cream, e mai simplu de ales.

5 răspunsuri:
| raluk27 a răspuns:

Ca nuanta, eu il testez de regula pe incheietura mainii (e la fel ca tenul la culoare). Il intinzi si studiezi daca se vede vreo diferenta. Odata intrat in piele nu trebuie sa se observa nicio pata portocalie.
Apoi, depinde ce fel de ten ai tu.
Pentru unul gras, iti trebuie un fond de ten mat, gen pudra.
Pentru ten uscat, ai nevoie de un fond de ten mai fluid, care sa il hidrateze.
Pentru ten normal, poti folosi orice.
Eu una nu ma impac cu cremele BB. Am tenul foarte deschis si niciodata nu am gasit nuanta potrivita. Toate mi se par foarte inchise.
In schimb, imi plac cele de la Bourjois. Raportul calitate pret e ok.

| Cristinaaa57 a răspuns:

Depinde, ce tip de ten ai deschis sau inchis?

| Superlativ_Frumusete_1985 a răspuns:

Eu optez pentru BB creamuri, sunt mai lejere, mai delicate, arata mai frumos...eu folosesc acum Bobbi Brown, cea mai deschisa nuanta!

| Fionix a răspuns:

Cel mai frumos e cel alb

| Lorena768 a răspuns:

Asta depinde dupa cum e culoarea pieli tale... daca esti mai creola ia-ti unul mai deschis iar daca esti mai alba alege unul mai inchis putin la culoare.