| Ae1 a întrebat:

Buna! M-am îngrașat enorm, mănânc de stres..am fost parasita inainte sa nasc. Acum la 3 ani si 8 luni copilul a fost depistat cu niste probleme...m-am ingrasat enorm aproape 20 de kg. Mananc pur si simplu sa ma relaxez ...stiu ar trebui sa merg la medic nu imi permit. Am ajuns la 70 si ceva de kg arat oribil.

As vrea cateva sfaturi sa fentez foamea sa zic asa... trucuri, poate suplimente alimentare. Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri

7 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Ocupă-ți timpul cu alte lucruri.

| Jano a răspuns:

Incearcasa faci miscare, primadata mers pe jos, dupa sa alergi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pofta ta de mâncare e pe fond emoțional.
Recomandarea mea ar fi psihoterapia.
Acele trucuri de a fenta pofta de mâncare vor funcționa doar pe termen scurt.

| GabiDumitrescu a răspuns:

70 si ceva de kile si zici ca arati oribil? Pai ce, ai 1.2 metri inaltime? Altfel, mincatul "de stres" e o mare timpenie. Am trecut si eu oarecum prin asta, uneori am tendinta. E usor sa zici ocupa-ti timpul cu alte lucruri ca Frank51, dar nu e chiar asa de simplu. In primul rind trebuie SA VREI. Tu, pentru tine. Din egoism. Poate si datorita faptului ca vrei copilul tau sa creasca cu o mama sanatoasa si mai ales de care sa fie mindru. Cum adica maninci de stres dar nu iti permiti la medic? La cit costa mincarea acum, ce maninci? Coji de cartofi? Oricum, aia era ca o paranteza. Trebuie sa constientizezi ca ce faci faci pentru tine. Si pentru copil, daca esti ok cu el si nu iti dau tircoale ginduri nasoale. Nu judec, nu intelege gresit, pur si simplu inteleg ca e foarte greu ca cineva sa se puna in pielea ta. Nu trebuie sa fentezi foamea, trebuie sa controlezi tendinta de a minca aiurea. Incepe sa faci sport. Ceva nu neaparat extrem, dar de care sa te tii. Gen 10 serii de cate 10 genuflexiuni, 10 de cate 10 abdomene pe zi, si fa-ti un tabel cu asta ca sa urmaresti progresul. Cind te simti bine cu astea, mareste numarul de executii pe serie la 15. Mergi pe afara. Citeste/scrie, foloseste-ti mintea in mod activ.

| Kamiyashiro a răspuns:

Recomand bicicleta 30 min pe zi. Orice fel de bicicleta, chiar si bicicleta electrica. Iarna o bicicleta de camera cand afara ploua, e lapovita si ceata. Tot iarna cand e vreme buna o bicicleta normala sau electrica de preferat deoerece e mai usor la deal si nu te rupi.
Avantaje:
- transpiratie abundenta sau extrem d abundenta daca faci pana la 2 h (nu uita ca bicicleta sa aiba bidonas cu apa)
- cand ajungi acasa mori de sete, nu de foame, de foame uiti
- un dus reconfortant dupa efort te moleseste si nu te poti gandi la mnacare cateva ore
- iti da chef sa arzi caloriile la un momendat cand incepi sa prinzi gustul de bicicleta si poate deveni dependenta, moment in care ai reusit sa modifici creierul si in loc sa ceara mancare, va cere acel efort dulce de consum calorii pe bicicleta.

O alta metoda este postul intermitent de 1-3 zile, sau cel putin macar cel ortodox de a nu manca miercuri si vineri pana la amiaza, si apoi poti manca doar legume sau fructe. Un post de 1 zi este chinuitor la inceput daca nu ai experienta dar devine extrem de benefic pe termen lung. De asemenea sunt oameni care manaca tot ce vor exact ca tine sau mai bine ca sunt gurmanzi din fire, dar tin regulat o zi de post pe saptamana, (36h nemancat doar apa) moment in care organismul devine energofag si consuma surplusul de alimente si nu mai le depoziteaza.

Suplimentele alimentare nu fenteaza foamea, te ingrasa si mai mult, lucru dovedit dar ignorat de vanzatorii de pastile.
Abstinenta e singura arma, dar nu facuta aiurea sa te doara ceva.
In prima faza e suficient sa nu mamanci pana la amiaza si sa bei doar cafea sau ceai. Cafeaua si ceaiul sa fie fara zahar. Nu mai bea sucuri deloc. Evita total orice zahar. o sa te simti fara ebinergie daca erai obisnuita cu zaharul din sucuri, ca ele dau o fenta de energie care se consuma rapid.
Unii pot slabi cu cafea neagra, fara lapte, fara zahar. iti dezvolti un cult al cafelei si vrei simti cafeaua adevarata. A pune zahar in cafea sau lapte e antiproductiv. cafeaua are efect de slabire sau diuretic dar fara lapte care deja e aliment si fara zahar care deja da energie rapida si se pierde efectul cafelei. Si cauta cafea buna la gust. Una cat mai dulce. Ca sa fie dulce de preferat boabe care le macini tu dar mare, grunjos. Cu cat macinarea e mai fina cu atat e mai amara. Cafeaua ajuta la eliminare.
Evita fainoasele. Chiar daca manaci la fel de mult uneori nu manca fainoase si zahar. Placintele sunt de evitat, Cozonacii si painea. Fara prajituri.
O dieta de slabit care nu am incercat eu, dar am vazut la sora mea ca a functionat e sa mananci numai carne de pui 2 saptamani, fara paine, fara legume, fara nimic, numai carne de pui fiarta. A slabit foarte mult, a revenit la forma si asa e si acum dupa ani de zile.
Eu zic ca poti manca normal daca bei cafea pana la 12 ziua, nu mai mult de 2 cani americane, fara sa pui zahar si lapte, si eviti orice mancare care contine faina si cartofi.

Un sfat profesionist pot obtine de la Nutritionist. Sau sa devi tu unul. Exista cursuri.
Un consult la nutritionist desi scump, depinde daca gasesti unul, sunt foarte cautati, iti prescrie o reteta ca medicul si care daca o urmezi iti garanteaza succesul cel mai rapind. E facuta peobicieiurile tale alimentare si pe cosntitutia ta. Adica la nutritionist mergi cu astfel de intrebari ca aici, dar e ca la medic. Ii spui tot ce manaci, tot ce ai mancat,, ce obiceiuri de alimentare ai si apoi te masoara si iti face o reteta pe 2 saptamani, pe o luna care trebuie respectata strict.
Deci recomand un nutritionist. Merita toti banii un consult si o reteta personalizata. Chiar te ajuta sa economisesti bani, nervi si kilograme.

| Lukasssz a răspuns:

Incearca sa faci un sport.

| haileewatson a răspuns:

Nu trebuie sa mergi la medic ca sa slabesti, trebuie sa tii o dieta sanatoasa cu deficit caloric si sa faci miscare.

Intra pe Google si cauta un calculator care iti calculeaza necesarul caloric pentru a slabi. Trebuie sa introduci varsta, inaltime, greutate, etc si o sa-ti spuna cate calorii trebuie sa mananci ca sa slabesti cat vrei tu.

Exemplu de dieta:
Mic dejun:
toast integral prajit
mozzarella light
rosii

Gustare:
Iaurt grecesc 2%
afine

Pranz:
Orez salbatic 
Ulei Masline
Somon file