| Ochialbastri99999999 a întrebat:

Bună. Ma gândesc sa îmi pun unghii cu gel, dar am citit pe net ca sunt periculoase pentru sănătate, uscarea lor la lampa cică provoacă cancer. Voi ce ma sfătuiți? M-am saturat sa îmi fac unghiile cu oja în fiecare zi.

4 răspunsuri:
| dragodana a răspuns:

Salut!
De ce iti faci unghiile in fiecare zi?
Ar trebui sa folosesti o baja, oja, apoi lac.Toate normale si te vor tine lejer cateva zile.
La unghiile in gel, ti aceeasi nuanta mai bine de o luna.
Dar cat timp crezi ca stai cu mana in lampa ca sa faci cancer? Astea sunt fantasmagorii spuse de persoane...necitite.

| Violleta2022 a răspuns:

Categoric sustin ideea ca cele cu gel si lampa UV sunt periculoase.
In prima faza produce uscarea rematura pielii mainilor si expunerea indelungata la lampa UV mai poate produce si cancer de piele.
Nu sunt fantasmagorii, ci realitate.
Exact ca si fumatul care produce cancerul de plamani, tot realitate, fiindca crestere riscul de cancer, iar daca sistemul tau imunitar nu este unul excelent, risti sa faci acel cancer.

| elennax a răspuns:

Buna! Nu pot sa zic ca lampile lor nu sunt nocive, dar nici in halul asta. Pe net se exagereaza mult. Eu una recomand unghiile cu gel, tin vreo luna si nici nu te chinui singura.

| zurick a răspuns:

Mor cu restul răspunsurilor laughing
Razele UV din lampă sunt nesemnificative. E indicat să foloseşti o cremă de protecție solară înainte, dar oricum spf trebuie folosit mereu.
Însă, ai grijă la cine mergi. E important ca persoana respectivă să sterilizeze foarte bine ustensilele ( şi aici nu mă refer la spirt, ci la o sterilizare ca lumea ) şi asta pentru a evita bolile cu transmitere ca hepatita.
Îmi fac unghiile cu gel de vreo 2 ani pentru că aveam unghiile proaste şi se rupeau imediat.