Nasul si fruntea impreuna se numeste 'zona T'. Fiecare om are un tip diferit de ten.
Uscat/sensibil - cand pielea nu se ingrasa, insa este mult mai predispusa aparitiei ridurilor
Mixt - cand se ingrasa mai ales zona T
Gras - cand intreaga fata se ingrasa
Alimentatia nu este un factor foarte important, hidratarea in schimb da. Incearca sa eviti bauturile carbogazoase si cele care contin zahar sau sirop de glucoza-fructoza. De asemena, incearca sa bei cel putin 2 litri de apa/ceai pe zi. Seara si dimineata iti vei curata fata cu o lotiune tonica nealcoolizata, de preferat pe baza de suc de castraveti sau aloe vera. Evita folosirea fondului de ten. Ocazional, poti aplica in zona grasa sau pe intreaga fata o masca de argila preparata cu suc de citrice (ar trebui sa gasesti in farmacii praf de argila alba). Si nu uita in fiecare saptamana sa folosesti un gomaj puternic pentru a indeparta pielea moarta.
Toate sfaturile le dau in calitate de persoana cu ten mixt
Buna!
Da,ai grija si la alimentatia prea bogata in grasimi, ar putea fi una dintre cauze.
http://www.tpu.ro/......-nasul-ce/
Te pup!
Depinde. nu e neaparat alimentatia. Pur si simplu tenul tau este mixt si ai ceva probleme cu zona "T". Daca ai breton(eventual ceva mai bogat) ai grija pentru ca s-ar putea ca el sa iti produca problemele la frunte(eu asa am), asa ca ar trebui sa il speli mai des.
Oricum ar fi, o idee care merge la mine(si eu am cam aceeasi problema) este se te speli bine pe fata, o data sau de 2 ori-dimineata si seara, si sa te dai cu o crema hidratanta. Nu iti recomand sa folosesti produse sau metode care iti usuca tenul pentru ca atunci pielea va secreta si mai mult sebum pentru a se hidrata.
Incearca si niste masti pe baza de citrice sau evetual da un search pe net pentru niste solutii pentru ten mixt.
Mananca fructe si legume si evita prajelile si zaharul(cresc secretia de sebum), nu agresa tenul cu lotiuni tonice cu alcool pentru ca nu va face altceva decat sa fie si mai gras datorita faptului ca se simte agresat, nu folosi creme si unguente grase.Foloseste crema cu textura usoara, pe baza de apa, nicidecum de ulei.Foloseste saptamanal un scrub fie natural, fie din comert insa nu mai des deoarece la fel nu vei face decat sa agravezi situatia.Bea multa apa, ceaiuri.Foloseste servetele absorbante atunci cand simti nevoia.Nu ti spala tenul mai mult de 2 ori pe zi, dimineata si seara si nu folosi decat fond de ten fara ulei(oil free).
DaciaRomania întreabă: