Buna.
Nu o sa iti iasa blond daca ai parul inchis, cum nu o sa iti iasa nici ciocolatiu.
Pentru asta trebuie sa te decolorezi, altfel nu o sa iti iasa deloc ceea ce doresti tu, pentru ca parul tau e mult prea inchis si culoarea mai deschisa nu o sa prinda.
Ai putea totusi sa il deschizi natural ( dar trebuie o perioada mai lunga, si nu este garantat ca o sa se deschida atat de mult incat sa il faci un ciocolatiu ) cu ceai de musetel.
Eu fierbeam un pumn de musetel la 1 l de apa, apoi ma clateam cu el ( dar la ultima clatire, dupa samponare clatire, balsam clatire), apoi imi puneam parul intr-un prosop jumatate de ora. Repetam caltirea cu ceai de musetel cam 1-2 ori pe saptamana, nu mai devreme deoarece si ceaiul de musetel in exces iti arde parul.
Buna, ai o culoare frumoasa si iti recomand sa nu te vopsesti. Oricym nuanta pe care vrei sa o faci e asemanatoare cu a ta. Blondul iti arde parul, apoi parul tau va creste de la radacina si se va vede diferenta. Daca te vopsesti o data va trebui sa te vopsesti mai mereu. De ce? I sa vezi dupa ce te vei vopsi. Parul natural e mai sanatos. E doar un sfat, dar e alegerea ta.
Daca vei incerca blond, nu iti va iesi blond. Iti va iesi ceva mai inchis decat blondul, dar mai deschis decat satenul. Va fi ceva intre si nu va iesi ca pe cutie.
Daca vrei ciocolatiu, incearca un ciocolatiu mai deschis. Oricum, nu o sa iti iasa exact ca pe cutie. Dar poti sa experimentezi cu nuantele mai tarziu, daca mai vrei sa te vopsesti.
Sfatul meu ar fi insa sa incerci o vopsea fara amoniac, arde mai putin parul dar va trebui sa te vopsesti mai des. Daca vrei o vopsea cu amoniac ti-as recomanda sa nu te revopsesti mai devreme de trei luni.
Vopseaua nu distruge parul daca ai grija de el. Daca nu te vopsesti in exces, daca iti tunzi varfurile si daca nu folosesti alte surse care distrug parul (placa, perie ondulatoare, ondulator, permanent, decolorare etc) este in regula.
Da, daca pui vopsea blonda o sa-ti iasa ciocolatiu. Ia-ti l'oreal casting creme gloss si stai 30-35 de minute cu ea. Vopselele deschise au decolorant in ele, de-asta daca te-ai vopsit mereu cu nuante inchise poti sa-ti iei un remover si sa ajungi la culoarea ta naturala dar daca ai aplicat si o vopsea blonda ajungi doar pana la blondul ala. Mult succes.