| TheBlackCrystal a întrebat:

O sa va zic despre o problema de-a mea pe care cred ca ati mai intalnit-o la multe fete.Nu ma simt bine in pielea mea, ma simt urata si de aceea nu ma pot integra in grupuri.La scoala fetele rad de mine fiindca incerc sa invat cat mai bine si sa iau note bune fiindca vreau sa imi asigur un viitor.Ele imi spun ca sunt o tocilara sau soarece de bibleoteca.Eu incerc sa le ignor dau in sufletul meu ma deranjeaza...

Parul meu e foarte cret si cand in desprind sta ceva de genul unei coame de leu...sta in toate partile, nu are nici o forma si nici culoare nu prea imi place.Tot colegele de la scoala rad de mine si mi-au pus si porecla"Puddle". Fiindca sunt mai slaba, urechile mele stau putin mai departate de cap si de aceea am mai primit o porecla :Elefantica.

De fiecare data cand ma uit pe fb la pozele fetelor pe care le am in lista ma gandesc cat de norocoase sunt fiindca eu nu le descopar nici un defect si sunt foarte frumoase.Si eu as vrea dar...

Cand imi place de un baiat incerc deseori sa il evit pentru ca imi e frica sa nu il deranjez sau sa creada despre mine ca sunt o ratata.

Nu am asa multi bani si de aceea nu pot cheltui asa multi pe haine,deci nu prea am haine la moda,chiar daca as vrea...
Cand ma uit in oglinda nu vad nimic altceva decat un par urat, cret si in toate directiile, niste urechi departate de cap si un nas de mos craciun.Mama imi zice ca totul e doar in mintea mea si ca sunt chiar frumoasa dar cred ca zice asta fiindca e mama si nu poate sa ma jigneasca.Pana si verisoara mea imi zice ca sunt naspa :(.
http://www.facebook.com/ankutza.danyela
aici e profilul meu de facebook
Multumesc ca ati citit pana aici!

Răspuns Câştigător
| AlexandraCroft a răspuns:

Buna.
Din pacate exista o astfel de "oaie neagra" a clasei prin toate scolile,elevii fac misto pe seama oamenilor buni care vorbesc frumos,invata si sunt respectuosi.
Asa am fost si eu in generala! Crede-ma,se facea misto pe seama mea pentru ca eram mai timida si tacuta,nu eram ca ceilalti de aceea ma luau mereu peste picior.
De cand m-am dus la liceu am zis sa ma schimb,asta poti face si tu,incearca sa iti schimbi mentalitatea,gandeste pozitiv,schimba-ti infatisarea,daca nu iti place ceva la tine corecteaza,fa-ti alti prieteni care merita prietenia ta ori fi impunatoare celor din anturajul tau si fa-le sa isi schimbe parerea despre tine,cand mai fac cate o glumita raspunde-le imediat,nu ma refer sa ii jignesti si tu la randul tau.
Cumpara-ti haine noi,schimba-ti stilul,fi diferita, dar sufletul sa ramana acelasi doar ca putin mai puternic, ma refer sa ai tarie de caracter, sa nu fi sfioasa.
Imi imaginez ca atunci cand cineva spune ceva urat despre tine la exterior tu pari indiferenta dar sufletul tau plange ca nu esti ca celelalte si nu esti acceptata asa cum esti cu bune si cu rele.
In legatura cu parul cret sa stii ca sunt o sumedenie de coafuri potrivite formei fetei tale care sa se potriveasca, poti alege de exemplu sa iti faci carare pe o parte cu breton si sa iei din grosimea parului, sa te tunta in "scari", astfel parul tau o sa para mai rar.Am vazut pe pagina de facebook ca folosesti placa,ai grija sa nu abuzi de aceasta pentru ca iti va arde foarte tare parul,asigara-te ca folosesti intotdeauna inainte de indreptarea parului un ser termoprotector.
Daca nu iti place ca esti slaba incearca sa te ingrasi,sunt ogroaza de cure pe internet,ia vitamine,poti merge la medic el va stii mai bine ce sa iti spuna.
Numai fi geloasa pe celelalte,habar nu ai cat de norocoasa esti ca ai doua maini si doua picioare,doar gandeste-te la alti care ar da orice sa fie in locul tau,simte-te tu singura frumoasa si accepta-te asa cum esti daca vrei ca si restul sa te accepte.
Si faza cu baietii este o totala prostie,de unde vei stii daca intr-adevar te placa daca tu il eviti si gandesti ca ai fi o ratata? Nimeni nu stie ce o sa se intample asa ca poti risca,ce ai de pierdut? Incercarea moare n-are, si ce daca un baiat te respinge? Capul sus! Sunt atat de multi alti baieti care ar vrea sa fie cu tine asa ca zambeste si priveste inainte, nu te lasa intimidata de orice altceva lucru minuscul.
Nu stiu ce varsta ai, in legatura cu faptul ca nu ai bani asa multi pentru a cheltui pe haine, de la 14 ani te poti angaja,bineinteles in timp de vara si cu acordul parintilor,poti imparti pliante etc.
Mama ta are mare dreptate cand spune ca esti frumoasa, esti fata ei si indiferent de ce ar fi in capul tau ea va fi mereu sincera cu tine si te va iubi si ocroti.
Incearca sa te schimbi, astep noutati!
Sper ca ti-am putut fi de folos, multa sanatate iti doresc, ca e mai buna decat toate.

5 răspunsuri:
| BlancaFantasma a răspuns:

Da,am avut si eu problema asta pe la 12-14 anihappy ideea e ca trebuie sa inveti sa te iubesti tu pe tine inainte de toate.crede`ma asa faceam si eu ma uitam la colege/vecine/necunoscute si le admiram ca sunt frumoase, iar in ziua de azi mi se par doar normale, deloc ai frumoase sau mai urate decat mine.parul cret este foarte frumos trebuie doar sa ai un pic grija de el.da`l cu spuma, lasa`l sa fie mai lung(daca il ai scurt).ai sa vezi ca spuma ti`l va aranja. oricum vara e cald si trebuie sa-l tii prins ca sa nu transpiri prea rau.la fel sta treaba si in cazul urechilor.asa cum spune mama ta, totul e in capul tau.crezi ca esti singura care le are mai "ciudate"? si eu cand eram mica aveam diverse complexe: ba ca am nasul mare, ba ca am parul ondulat, ba ca sunt bruneta si copiii imi ziceau cioaralaughing, a ca am paranteza intre picioare..si muuuulte altelelaughing intre timp vor trece si prostiille astea:* dar invata sa te apreciezi pe tine si nu le mai admira pe altele care sigur nu sunt atat defrumoase [pe cat zici tu.

| eatpraylove a răspuns:

Ok, banuiesc ca nu esti asa cum te-ai descris fiindca nu am reusit sa-ti vad poza, faptul ca tu te vezi asa are legatura cu respectul fata de sine, daca tu nu crezi ca esti draguta nu te astepta ca altii sa creada altfel trebuie sa incepi sa te uiti in oglinda mai des si in loc sa iti critici defectele sa-ti cauti si sa-ti admiri atu-urile, eu as ucide pentru par exact asa cum l-ai descris pe al tau, cat despre haine, poti sa ai stil si sa te imbraci dragut si cu putini bani, trebuie sa ai incredere in tine si sa te crezi draguta chiar si daca nu esti cine stie ce fotomodel, adica uita-te la Barbara Streisand si este o super actrita si ce daca e uratica, oricum frumusetea-i trecatoare, sper ca te-am ajutat si ai incredere in tine si vei vedea ca va vi totul bine

| Niiiicu a răspuns:

Buna,pe fb nu am putut intra si nu stiu de ce,dar daca tu esti cea din poza sa stii ca arati bine si nu ai de ce sa iti faci griji,este foarte bine ca inveti si nu trebuie sa iti fie rusine de asta deoarece mai tarziu tu vei avea succes in viata si ele nu,si ce daca esti slaba nu asta cionteaza ci sa fi sanatoasa si sa te simti tu bine in felul cum arati
de unde sti ca atunci cand cineva se uita pe profilul tau nu spune la fel ca esti o norocoasa, incearca sa vezi mai mult parte buna a lucrurilor, iar cu baieti nu lasa acest gand sa te distruga, nu sti pana nu incerci ca oiate si respectivul te place si tu de teaa de a nu te respinge mai bine lasa sa treaca pe langa tine ceea ce ar fi putut fi o frumoasa relatie, in primul rand tu trebuie sa crezii ca esti frumoasa pentru ca chiar esti, daca nu vei avea incredere in tine sa stii ca nu e prea bine, o seara bunahappy

| dragonladyflame a răspuns:

Pai pe fb arati super ok...chiar nu inteleg de ce ai complexul asta.si atitudinea ta imi place.asa ca pune piciorul in prag, pune la spate ce zic si cred altii ca nu sunt mai buni ca tine si fa ce iti zice inima sa faci happy

| Pantic_Alberto_1997 a răspuns:

Buna! Nu trebuie sa te iei dupa altii! Uite ca si eu am urechile departate si arat ca un spiridus (la urechi) laughing si ma simt bine in pielea mea! trebuie doar sa te simti bine in pielea ta si sa nu pui oamenii in seama cand te jingnesc! si hainele sunt doar haine...nu e ca si cum ar face un tricou parte din sanatatea ta! cat despre invatat, e bine sa inveti ca sa ajungi cineva in viata!