| BecauseOfYou a întrebat:

Buna prieteni TPU! big grin sunt bruneta si vreau sa ma fac roscata si sincer as folosi un decolorant, dar mi-e frica sa nu imi ard parul de tot si sa nu imi iese culoarea. Dar mai bine as lasa parul sa creasca si sa se duca culoarea si dupa sa ma vopsesc roscata, dar mie prea lene sa astept cresterea X_x. Sfaturi, pareri? sorry de categorie, dar la celelalte categori nu prea se raspunde la ora asta big grin

7 răspunsuri:
| aryana1991 a răspuns:

Iti vei distruge parul si eu am vrut din brunet blond cenusiu si m-am decolorat.Inca si acum dupa 1 an am parul sarma si se despica ca sa nu mai vorbim de cadere

| anonima3389 a răspuns:

Nu te vopsi.eu mi-am decolorat parul si acum nu mai stiu ce sa-i mai fac sa fie stralucitor si matasos.eu acum nu mai vreau sa ma vopsesc. sfatul meu lasa-ti parul asa cum este.

| Medeea_Deea_1997 a răspuns:

Cum se poate decolora parul fara a-l strica?
Miere
Ulei de masline
Putina apa calda
In mod obisnuit pentru decolorarea parului se foloseste apa oxigenata, numita si peroxid hidrogenat, substanta cu proprietatea magica de deteriorare a firului de par.
O alternativa naturala, ieftina si sanatoasa ar fi folosirea unor produse simple precum mierea si uleiul de masline. Amestecate intr-o masca pentru par si aplicata timp de cel putin 30-45 minute inainte de spalare, acestea ajung in timp sa decoloreze parul, cat sa il faca foarte moale si usor de pieptanat.

Cum functioneaza?
Ambele contin in procentaj redus peroxid.
Spre deosebire de apa oxigenata insa, care pe termen scurt, mediu si mai ales lung strica firul de par, mierea de exemplu decoloreaza protejandu-l, ajutand la inactivarea radicalilor liberi.
In mod normal mierea isi incepe actiunea de decolorarea cand este diluata, de aceea este important sa o subtiati in apa (combinatia mierii numai cu uleiul nu inseamna diluare). Totodata amestecul trebuie sa fie proaspat facut, deci nu mai are efect daca faceti o cantitate mare si o tineti la frigider.
Cat dureaza pana se vad efectele?
Tratamentul este unul de durata, asa ca se cer putina rabdare si disciplina, cat sa faci asta ceva timp. Efectul de decolorare nu este unul dramatic, ci in trepte, nuante.
Neafectand parul, amestecul pur si simplu nuanteaza culorile, putand ajunge de exemplu de la saten inchis la blond sandré in cazul in care masca se aplica timp de cateva luni bune.
Turbo Boosters
Rosiile, scortisoara, precum si uleiul de masline sau ulei de cocos – toate intensifica actiunea mierii.
Se pot amesteca pe rand sau toate la un loc.
Atentie la scortisoara – este foarte buna si pentru regenerarea firului de par, dar este posibil in contact cu scalpul sa produca iritatii.
Daca o folositi ca Turbo Booster in combinatie cu mierea, sugestia mea ar fi sa va clatiti bine si sa nu va zgarciti la ulei.

Funda:Xbig grin

| alii1234 a răspuns:

Eu iti spun sa te duci la salon. Acolo vor sti exact ce sa iti faca.

| Mariinellaa a răspuns:

Mai bine ai astepta..Asa ai riscul sa il arzi.happy

| kyky26 a răspuns:

Daca vrei neaparat sa te faci iti recomand sa nu stai mai mult de 35 minute cu decolorantul in cap nu o sa ti se arda dar ai foarte mare grija. Eu ti-as recomanda sa il ti maxim 20-25 minute. Sper sa iti foloseasca raspunsul meu big grin. Succes

| BecauseOfYou explică (pentru kyky26):

Dar daca stau putin cu decolorantul nu isi face efectul si nu o sa imi prinda culoarea pe care o doresc... sad