Să ştii că dacă trebuie să te speli la 3 zile pe cap nu înseamnă că ai scalp gras, ci îl ai normal.
În ceea ce priveşte "remediile" pentru scalpul gras, îți spun din propria experiență că nu există nimic care să încetineze secreția de sebum. Şi eu am problema asta cu părul, am încercat tot felul de remedii, începând de la tot felul de şampoane, măşti pentru scalp cu exces de sebum, până la chestii naturale, gen oțet sau tot felul de ceaiuri şi nimic nu a avut efect.
Pot să îți dau, totuşi, câteva sfaturi, care te-ar putea ajuta. Dacă ai obiceiul să stai cu mâna prin păr, renunță la obiceiul asta, pentru că face scalpul să se îngraşe mai repede. De asemenea, nu folosi şampoane foarte degresante, pentru că ele nu fac altceva decât să îți usuce pe moment scalpul, după care el va produce tot mai mult sebum. Alege un şampon blând, spală bine părul (să ştii că spălatul joaca un rol important), fără să îți zgârii scalpul şi clăteşte totul foarte bine la sfârşit.
Eu zic că e chiar ok dacă îți speli părul la 3 zile, e normal şi nu ai de ce să te îngrijorezi. Bucură-te că nu eşti nevoită să îți speli părul în fiecare zi aşa cum trebuie eu să fac.
Dacă vrei să ştii mai multe despre păr şi îngrijirea lui, caută-l pe Sorin Stratulat pe Youtube. Tipul e foarte tare, hairstylist cu experiență şi are multe video-uri legate de îngrijirea părului, inclusiv despre părul cu tendință de îngrăşare. Chiar merită să te uiți pe canalul lui, o să înveți multe. Baftă!
Buna! Si la mine este la fel si cred ca e totul in regula. Cat ai vrea sa stai cu parul nespalat? Nu cred ca ai cum mai mult. Poti sa folosesti sampon uscat daca chiar nu vrei sa iti speli parul la 3 zile.
Buna,
Ingrasarea parului este cauza de multi factori printre care stresul, hormonii, temperatura ambientala si in general ingrasarea la 3 zile este normala, un produs care calmeaza glandele sebacee care produc sebumm este https://vedo.ro/......ate-250ml/
Sper sa te ajute.
Cu respect,