Aveti nevoie de: pudra de argila, lapte proaspat, miere (de preferat 100% naturala). Se amesteca argila cu laptele, se adauga mierea, dramuind componentele astfel incat compozitia rezultata sa fie de consistenta unei smantani. [durata 30 minute]
Mastile cu argila au actiune purifianta, redau luminozitatea naturala a tenului, il curata de pete si il tonifica. In plus, argila are proprietati astringente, antiseptice si revitalizante.
Reteta generala de masca cu argila: 2-3 linguri de argila praf se amesteca cu apa pana ajunge de consistenta smantanii
Pentru pielea normala: argila e de preferat sa se amestece cu suc de morcovi in loc de apa. Astfel pielea va avea un aspect placut, sanatate si prospetime.
Pentru pielea uscata: praful de argila poate fi amestecat cu diverse uleiuri, cel mai indicat ar fi uleiul de masline. Dupa uscarea si inlaturarea mastii pielea are o culoare sanatoasa si circulatia sangelui se reactiveaza.
Pentru pielea grasa: praful de argila trebuie amestecat cu ceai de plante sau suc de lamaie. Se recomanda mai ales infuzii de tei, salvie, musetel si coada soricelului. Aduna porii si absoarbe grasimile.
Pentru tenul deshidratat si atins de cuperoza: masca de argila nu trebuie lasata sa se usuce si e musai sa contina ulei.
Aplicata pe fata, masca de argila se acopera cu un tifon, peste care se pune un prosop umed. Dupa 15-20 de minute masca se spala cu multa apa.
Sper ca te-am ajutat
Pui putin din plic (cat crezi ca este de ajuns pentru o masca) si pui putina apa de la robinet dar cate o picatura ca sa nu pui prea multa si sa strici masca.O folosesti 7 zile, in fiecare zi fara sa intrerupi si apoi cate 1-2 ori pe saptamana pana se vindeca.Se lasa sa actioneze 20-30 minute si se clateste cu apa calduta de la robinet din abundenta.Pentru acnee este recomandat sa prepari masca si cu zeama de lamaie, ceaiuri naturale sau sucuri natrale in loc de apa.
Fundita?
Pentru o jumatate de ora de rasfat, incercati urmatoarea masca. Aveti nevoie de: pudra de argila, lapte proaspat, miere (de preferat 100% naturala). Se amesteca argila cu laptele, se adauga mierea, dramuind componentele astfel incat compozitia rezultata sa fie de consistenta unei smantani.
Odata preparata "hrana pentru ten", se curata fata cu un demachiant, se leaga parul cu o bentita, se ia un ceas la indemana, o oglinda, o pensula sau o spatula pentru aplicare si se alege cel mai confortabil loc din casa, unde sunteti sigura ca nu va va deranja nimeni. Daca singurul loc unde aveti parte de liniste este cada de baie, este perfect. Veti avea parte si de o baie de abur, care va face ca substantele din masca sa aiba un dublu efect.
Dupa 20-30 de minute, se clateste fata cu apa rece, se tamponeaza usor cu un prosop si, in functie de obiceiuri, se lasa sa respire sau se foloseste o crema usoara.
Efecte
Aceasta masca are efect calmant (datorita argilei), nutritiv (laptele) si emolient (mierea). In vechime, mierea era folosita la tratarea infectiilor, deci are si efect antibacterian, de calmare a tenurilor iritate.
Tineti minte insa, pentru ca mastile facute in casa sa dea rezultate bune, trebuie neaparat acompaniate de somn, apa si un regim alimentar echilibrat. Funditssa?
d3n1sutz4 întreabă:
anonim_4396 întreabă: