# Atunci cand te demachiezi, nu uita sa acorzi importanta cuvenita nasului. Este recomandabil sa cureti cu atentie intreaga suprafata - partile laterale, trunchiul si baza. Daca pielea nasului nu este curatata in mod corespunzator si persista straturi de sebum, atunci va fi congestionata, nu va putea "respira" si nu uita ca este una dintre cele mai delicate zone ale fetei - un adevarat "paradis" optim de aparitie si proliferare a punctelor negre! De aceea, saptamanal, aplica un strat subtire de gel exfoliant bland.
# Poate parea paradoxal, dar una dintre cele mai vechi si eficiente metode de curatare si improspatare a tenului este uleiul - mai ales daca ai peste 30 de ani. Cu o discheta de bumbac, aplica un strat subtire de ulei de migdale sau de floarea soarelui pe gat si pe fata (nu uita de pleoape) si maseaza cu blandete. Dupa un minut, indeparteaza uleiul cu ajutorul unui tampon de vata umezit. La sfarsit, foloseste o crema hidratanta.
# Tendinta multor femei de a exagera in aplicarea produselor de ingrijire a pielii poate conduce la aparitia unui dezechilibru - epiderma ajunge sa se "obisnuiasca" astfel si dezvolta un fel de dependenta. Bineinteles, aceasta nu inseamna ca trebuie sa te neglijezi (dimpotriva), dar nu-ti transforma fata intr-un mediu suprasaturat de produse de ingrijire, lotiuni, creme, geluri si asa mai departe.
# Pentru a-ti hidrata eficient pielea fara a face abuz de astfel de produse, obisnuieste-te ca, atunci cand aplici crema dimineata si seara, epiderma sa fie usor umeda. Astfel, continutul de apa si substante nutritive va fi retinut in profunzimea pielii.
# De doua-trei ori pe saptamana, maseaza-ti obrajii. Zona aceasta a fetei se va destinde, fapt altminteri important, pentru ca tensiunea acumulata poate cauza dureri de cap si chiar probleme ale danturii.
# Pentru a preveni aparitia punctelor negre pe obraji, ciupeste cu blandete epiderma din aceasta zona si "trage" delicat pielea spre lobul urechii (fara a forta!), pentru ca in acea parte este "ascunsa" o glanda limfatica al carei rol este acela de a filtra toxinele. Fa acest exercitiu de doua-trei ori pe zi, pana observi o imbunatatire a aspectului pielii si apoi, pentru mentinere, o data pe saptamana.
# Poti preveni aparitia pilozitatii faciale masand, de 3-4 ori pe saptamana, zonele problematice cu o discheta imbibata in zeama de lamaie.
Ochii sunt oglinda sufletului... ajuta-i sa zambeasca!
# Cand iti demachiezi ochii, supravegheaza-ti miscarile - nu freca pielea, nu insista pana se inroseste epiderma, pentru ca acest lucru constituie un factor de agresivitate - pleoapele si pielea din jurul ochilor sunt zone extrem de sensibile si, procedand astfel, risti ca nu peste mult timp sa observi ca au aparut riduri fine. Oricum, se va intampla si acest lucru, mai devreme sau mai tarziu, dar de ce sa "dai o mana de ajutor"?
# Ochii tai se vor simti foarte bine si rasfatati daca, in fiecare dimineata, aplici pe pleoape, timp de 3-4 minute, cate o compresa imbibata in lapte rece. Vei observa cum privirea ta este de doua ori mai luminoasa...
# Nu folosi, pentru ochi, demachiant pentru fata. Compozitia acestuia este diferita si este recomandabil sa utilizezi numai produse speciale pentru zona delicata a ochilor. Daca nu ai la indemana demachiant special pentru ochi, tot laptele este solutia. Sau, in extremis, chiar apa rece. De asemenea, nu aplica pe ochi lotiune tonica.
# Nu cadea in capcana de a folosi prea multa crema hidratanta in regiunea ochilor, sau un produs extrem de gras. Nu vei reusi sa redai supletea epidermei din aceasta portiune, ci doar vei suprasolicita tesuturile si ochii tai nu vor avea nici un beneficiu. Cateodata, mai putin inseamna mai mult.
# Daca ai ochii umflati, aplica, timp de 15 minute, doua comprese caldute, imbibate in infuzie de ceai negru.
# Pleoapele lasate se pot corecta, intr-un stadiu incipient, fara a fi nevoita sa apelezi la chirurgia plastica. Problema aceasta apare de obicei ca urmare a slabirii muschiului pleoapei superioare, in coroborare cu efectul fortei gravitationale. Daca iti masezi pleoapele cu regularitate, exista sanse ca muschii specifici sa-si recastige tonusul si vitalitatea.
Un zambet stralucitor si buze senzuale...
# Pentru a stimula circulatia sangelui si a inlatura stratul de celule moarte de la suprafata buzelor, maseaza-le bland cu periuta de dinti, dupa fiecare periaj al dintilor. Instantaneu, vei observa cum buzele tale sunt mai "pline", mai stralucitoare si mai senzuale...
# Pentru a-ti intari gingiile, maseaza-le, saptamanal, cu sare. Respiratia ta se va improspata si vei fi mai putin expusa riscului de a face paradontoza.
# Buzele "crapate" reprezinta o consecinta directa a deshidratarii. Asadar, rezista tentatiei de a-ti umezi buzele de fiecare data cand le simti uscate, pentru ca nu vei obtine decat o senzatie placuta, dar trecatoare, in timp ce deshidratarea se agraveaza. Foloseste cu regularitate un balsam de buze, si, saptamanal, aplica o masca nutritiva pe baza de miere.
# Exfoliaza pielea de pe fese la fiecare dus sau baie, folosind un produs specific, cu actiune blanda, combinat cu o picatura de gel de dus. Aceasta metoda este eficienta pentru inlaturarea stratului de celule moarte de la suprafata si regenerarea epidermei. Dupa baie, aplica lotiune de corp din belsug.
# Daca vrei sa te asiguri ca vei avea un somn linistit si odihnitor, evita sa mananci alimente bogate in proteine dupa ora 18.00 - procesul de digestie este mai indelungat si poti avea insomnii sau cosmaruri. In principiu, este recomandabil sa servesti cina pana la ora 19.00, chiar daca iei o masa usoara.
Pentru o piele frumoasa si stralucitoare rusoaiecele folosesc masti din capsuni iar pentru un par stralucitor folosesc painea de secara inmuiata in apa si faramitata pana la o masa buna pentru a fi aplicata pe parul ud. Se clateste dupa cateva minute.
Sauna ruseasca implica si ea cateva traditii bune printre care si folosirea mierii ca si component de baza pentru mastile de fata si corp. Pentru detoxifiere se bea ceai de tei.
Chinezii din Taiwan detin o multime de secrete antice de frumusete. Femeile mananca si folosesc meiul, care este foarte bogat in calciu si vitamine, pentru inalbirea pielii si pentru a o pastra elastica si catifelata. Un exfoliant foarte popular printre femeile din Taiwan este o pasta obtinuta din faina de mei si apa.
Taiwanezele mai folosesc vinul de orez, mai bine zis pasta de la lichidul ramas dupa procesul de distilare a vinului de orez. Este un vechi secret chinez iar janonezii au creat chiar si o linie de produse pentru ingrijirea pielii bazat pe acest secret de fermentare. SKII este unul dintre cele mai bine vandute branduri de cosmetice in Asia.
In Taiwan se consuma soricul de porc fara de grasime. Este gatit cu sos de soia si cu anason, cateodata impreuna cu tofu sau carne. Soricul de porc este bogat in colagen si proteine
SUCCES:*
Mario1996 întreabă: