Am sa sar peste ultima parte ca e complet stupida si puerila (cea cu "viitor psiholog") si cu toate ca cel mai probabil asta e doar o faza a adolescentei tale si pana la urma vei ajunge ceva ce nu are nici o legatura cu meseria de psiholog iti recomand o carte buna "Emotions Revealed" Paul Ekman, nu stiu exact daca o gasesti in romana, eu am citit-o in engleza. Ekman e un psiholog care a revolutionat psihologia moderna prin citirea expresiilor faciale, cartea e foarte buna.
Imbracaminte - elegant
Mod de a vorbi - cat mai civilizat, vocabular bogat cu termeni de specialitate.
Bineinteles asta mai spre 19 ani cand te pregatesti de facultate, nu acum.
Acum rezumate doar la carti.
Si eu cand eram pe la 16 ani eram pasionat de criminalistica, citind tot felul de carti de-a lui Traian Tandin, Paranormalul in criminalistica, Condamnati la moarte, etc.
Asa ca du-te tu si fa-ti un abonament la biblioteca judeteana si cere acolo... Sigur vor avea.
Draga mea, nu trebuie sa ai un anume stil a la psiholog. Nu trebuie sa-ti schimbi stilul sau felul de a vorbi. Ar trebui sa asculti problemele prietenilor tai si sa-i ajuti cu un sfat bun. Asta te va ajuta in dorinta de a deveni psiholog si cine stie, incet incet poate vei ajunge cunoscuta pentru sfaturile bune. Cel mai important este sa continui ce ti-ai propus ^^ Bafta si scuze, dar chiar nu stiu carti T_T
@AnimeChu a punctat foarte bine.
Nu trebuie să-ți faci un stil tipic pentru meseria de psiholog.
Așa cum se îmbracă un psiholog, se poate îmbrăca și un profesor/avocat/contabil. Diferențele apar în funcție de posibilități financiare, gusturi, preferințe, etc.
Ai de abia 16 ani, deci tot timpul din lume pentru a-ți construi un vocabular elevat, potrivit pentru acest job.
Citind foarte mult ți-l dezvolți, iar modul de a vorbi într-un anumit fel, de a adopta un limbaj academic, este involuntar.
Câteva recomandări :
Poți începe să citești despre psihologia copiilor și anume cartea „Când apare copilul.O psihanalistă dă sfaturi copiilor" de Francois Dolto, „Ce le spunem copiilor" de același autor, „Comunicarea eficientă cu copiii" de Adele Faber și nu în ultimul rând, „Greșelile părinților îi pot distruge pe copii" de Laura Schless.
Continuă cu cărți de Psihologie și Comunicare, P.M (Psihologie Motivațională) - vei vedea că este foarte importantă pentru aspectele din viața de zi cu zi ( motivația intrinsecă, extrinsecă), și, de ce nu, citește câte ceva și despre Psihologia în Cuplu, respectiv Psihologia Bărbatului și a Femeii.
De asemenea, dacă te atrage parapsihologia care se ocupă cu studiul fenomenelor oculte și nu numai, citește „A patra dimensiune" de Rudolf Steiner, „Bioenergetica Locuinței"de Grigore Kapita și „Aveți capacități paranormale?" de Hans Eyesneck.
Succes!
littlegirl07 întreabă:
kalakkas întreabă: