Exista o metodă pe care am utilizat-o de nenumărate ori. Te sfătuiesc să folosești această metodă pe propria răspundere...Rețeta este următoare: cu ajutorul unui ciocanel transformă conținutul unei cutii de Vitamina C clasic în praf. Amestecă praful cu mult mult balsam, până când obții o pastă mai fină. Aplică pasta pe șuvițele uscate și acoperă-ți părul cu folie. Așteaptă cel puțin 30 de minute, apoi spală-te pe păr. Repetă tratamentul până cînd nu ajungi la culoarea dorită. Eu așa am trecut de la brunet la blond închis apoi la blond arctic. La prima încercare părul tău va avea o nuanță ștearsă fără luciu, de aceea este indicat să ai la îndemâna vopseaua de păr cu care te vei vopsi pentru a obține nuanța dorită. Dacă folosești un balsam de calitate, această soluție nu-ți deteriorează părul. Poți căuta videouri și pe Youtube, eu acolo am găsit metoda aceasta.
Buna.
Ai putea sa incerci sa il decolorezi natural cu ceaiul de musetel, dar rezultatele se vad in timp, si nu e la fel ca un decolorant, de obicei schimba cu o nuanta, poate maxim 3 culoarea. Dar cred ca vopseaua o sa se decoloreze de la ceai cat de act incat poti sa te vopsesti blonda din nou. Dar sa nu te astepti ca o sa ti-l decoloreze tare.
Eu cu ceai de musetel mi-am deschis cat de cat parul dupa ce l-am vopsit roscat, l-am deschis cat sa imi permita sa il vopsesc blond.
Eu fierbeam un pumn de musetel la 1 l de apa, apoi ma clateam cu el ( dar la ultima clatire, dupa samponare clatire, balsam clatire), apoi imi puneam parul intr-un prosop jumatate de ora. Repetam caltirea cu ceai de musetel cam 1-2 ori pe saptamana, nu mai devreme deoarece si ceaiul de musetel in exces iti arde parul. Eu mi-am deschis parul dupa 3 luni de folosire.