Bijuteriile placate cu aur nu coclesc. Dar fiind purtate, aurul se roade si dispare de pe bijuterii. Abia atunci incep problemele. Si in plus, arata urit. Am avut un inel, nu-mi mai trebuie altceva.
Se diferentiaza mult de aurul normal? Intreb si eu ca am vazut in catalogul de la cristianlay o gramada de bijuterii care sunt placate cu aur si au un pret mai mic decat cele din aur dar.Si ma intrebam oare se merita sau? Se cunosc ca is suflate cu aur, sau nu se baga de seama? Nu am avut niciodata, de asta intreb si eu!
Sint suflare cu aur, dar este un strat foarte subtire. Pentru comparatie, cu un gram de aur se poate acoperi un cal (fara gluma, o spun bijutierii). Cind sint noi, nu se cunoaste. Dupa ce se uzeaza incepe sa se vada diferenta. Mai ales ca unele zone sint bune, altele descoperite. Normal ca pretul este mic. Aur este foarte putin. Depinde ce metal este dedesubt. Eu personal consider ca nu merita. Dai multi bani si le arunci dupa maxim un an. Mai bine mai pui 50-100 lei si iei ceva din aur. Cauta la casele de amanet. Exista bijuterii neridicate si scoase la vinzare. Ai garantia ca este aur (sint verificate) iar pretul este mai mic decit in magazin.
Alex10092003 întreabă: