| iloveyoumaria3 a întrebat:

Bună! Știți cumva cum să procedez pentru un vopsit blond platinat? Am nevoie urgent pentru vineriși nu am reușit să îmi găsesc vreun salon să mă facă zilele astea. Știți cumva dacă oxidantul de 9% poate fi combinat cu vopseaua și cu tonerul? Sau cum se procedează ca să iasă nuanța dorită? Menționez ca am achiziționat astăzi cateva produse profesionale. Nu m-am mai făcut niciodată acasă și nu știu cum se face.

16 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai nevoei obligatoriu de o decolorarea completa si profesionista, prima oara.
Recomand ca vopsirea si decolorarea sa fie facuta la un salon de coafura, fiindca in toate cazurile acasa nu se poate obtine asa ceva.

Nu oxidantul nu se combin acu vopsele si toner, ca sunt procedee separate care trebuiesc facute.
Mergi la coafor, dar nu la oricine, ci la o coafeza profesionista buna, ca risti sa nu-ti iasa platinatul ori sa ramai fara par in cap fiindca decolorarea (decaparea) este foarte severa pentru par din cauza substantelor foarte dure, care sunt folosite.

| iloveyoumaria3 explică (pentru Violleta2022):

Nu am la cine să merg din păcate. Știu cum este procesul de decolorare, deoarece sunt blondă de foarte mult timp iar la salon pot spune ca mi-a distrus f tare părul. Am achiziționat, oxidant de9%,toner,vopsea platinata, pudra care deschide 9 tonuri, dar nu stiu exact cum sa le folosesc.

| Violleta2022 a răspuns (pentru iloveyoumaria3):

Asa este, parul la decolorarea se arde si cine l-a facut odata nu-l mai face niciodata, fiindca ramane fara par in cap.
Dar ce vrei tu nu functioenaza asa cum vrei tu, ca la radacina creste non stop parul si este obligatoriu sa ai o alta decolorarea de fiecare data cand faci vopsirea parului.
Vopseste-te saten deschis sau culoarea ta naturala, ca sa nu mai ai probleme.

| dullcat a răspuns:

Buna.Vopsitul nu se face urgent, niciodata. Daca nu ai gasit niciun salon serios dispus sa te ajute, apelarea la diy este o idee foarte neinspirata, mai ales cand esti in criza de timp si nu poti repara in voie ce va necesita reparat, in caz de fail, pana la evenimentul cu pricina.

| alina2k18 a răspuns:

Parul decolorat nu se vopseste ci se nuanteaza pentru a obtine acele blonduri speciale.
Vopseaua blond special de are codurile alea 10. Xx sau alte numere peste 10 sunt pentru femeile BLONDE NATURAL.
NU te jua acasa, risti sa iti faci parul mwci.
Blondul e greu de realizat si e scump se stie de cand lumea.
90% dintre femeile care poarta blond full ( nu balayage ) au 3-4 nuante in par, vad zilnic asta.
Chiar daca ai stii reteta pentru blondul pe care il vrei tu si cat sa pui din fiecare e munca de chinez batran sa decolorezi si sa nu atingi partea deja decolorata.
Se dau rateuri mari si in saloane, de se trezesc femeile cu parul RUPT si calota facuta praf.
Fa-ti o coafura frumoasa si pune un accesoriu mai mare sa nu se vada asa rau ca nu esti vopsita.

| iloveyoumaria3 explică (pentru alina2k18):

Eu sunt vopsită blond la salon, am 1 an de când sunt blondă, doar ca am niște rădăcini extraordinar de crescute, de asta doream să mă vopsesc

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru alina2k18):

Au 3-4 nuante pentru ca nu-l decoloreaza tot o data. Decoloreaza doar cateva suvite, sa nu strice tot parul.
Iar daca au parul blond natural, firul e subtire si fragil, deci nici macar nu il vopsesc tot o data. Isi fac suvite.

| alina2k18 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Eu vorbesc de blond full= nuanta unforma de la radacina la varf nu suvite sau balayage.
Decolorantul nu strica parul ci oamenii care nu stiu sa lucreze cu el.
Prin 3-4 nuante ma refer la 4 cm radacina crescuta - 10cm portocaliu - 10 cm galben - 10 cm blond luminos.
In straturi nu suvite.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru alina2k18):

Am inteles.
E valabil si ce-am scris eu.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Blond platinat se face numai la salon.
Nu te faci tu acasa, mai ales ca tebuie decolorat parul.
Poti incerca o vopsea semipermanenta. Se decolorează mai ușor, după câteva spălări.
Ai 2 optiuni:
1. Ceva cat mai apropiat de nuanta ta naturala, astfel incat sa nu faca contrast radacinile crescute.
2. Un ton de blond apropiat de vopseaua anterioara, pentru revitalizarea culorii.
Poti incerca Live de la Schwarzkopf, LONCOLOR TRENDY COLORS (e ca un sampon), Palette Deluxe - Toner nuanţator blond platinat
Roaga pe cineva sa te ajute mai ales pe firele din varful capului, sa distribuie vopseaua uniform pe par.

| iloveyoumaria3 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Vopseaua cu ce oxidant se amestecă? Pot amesteca cu cel de 9%? Am părul un blond platinat dar mai am și fire galbene cu toate ca este făcut la salon, am vopsea permanentă în cap, am înțeles ca trebuie decolorat dacă este vopsea permanentă iar apoi vopsit.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru iloveyoumaria3):

Vopseaua semipermanenta vine cu oxidantul ei in cutie, oxidantul e de max 3%.
Daca e sampon colorant, nu vine cu nimic.

Daca tu esti vopsita blond, esti deja decolorata.
Ia-ti un balsam nuantator sau sampon colorat si gata.

| ioana748 a răspuns:

Sa pui in vopsea putin balsam de par, tratament par sau ulei de măsline.
Aplici vopseaua si masezi cateva minute firele de par, ca la decapaj, ca sa il simti cand cedează. Oricum era bun si un oxidant de 12 amestecat cu cel de 9, dar probabil ca te-ai gândit sa nu il arzi. Va dura vreo douăzeci de minute pana ajungi la nuanta dorita sau macar pe aproape.
Poti pune putin toner in vopsea si dupa ce te speli pe cap, te stergi si pe parul umed daca simti nevoia sa mai adaugi toner, adaugi.
Daca ti se pare ca nu ti-a iesit ce trebuie cumperi Wella blond cenusiu si uniformizezi treaba.
Dintre toate Wella este cel mai bun si nu arde parul.
Bineînțeles ca trebuie si tratament de par cu care sa stai un sfert de ora dupa aceasta operatie.

| ioana748 a răspuns (pentru ioana748):

Era bine daca ne spuneai ce produse ai si o poza cu parul tau.

| alina2k18 a răspuns (pentru ioana748):

Ce treaba are uleiul de masline cu vopseaua?

| popapopica a răspuns:

Blondul platinat nu se face intr-o singura sedinta.