Nu. Si eu ma dau de vreo 10 ani cu rimel si nu am avut probleme. Nu am observat sa mi se rareasca genele in mod deosebit, cu trecerea anilor, insa genele oricum se raresc iar utilizarea rimelului dauneaza foarte putin.
Atat timp cat cureti rimelul in fiecare seara si ai grija sa nu freci prea tare zona ochilor cand te demachiezi, nu vei avea probleme.
Singurul lucru care rareste genele sunt genele false si mai ales cele individuale folosite pe o perioada indelunagata.
Buna! Da, afecteaza daca te dai in exces. Peste cativa ani o sa ti se rareasca, mai ales daca te dai cu mult. E foarte bine ca te demachiezi insa fa-o corect si cu atentie si incearca sa nu te mai dai cu mult rimel. Poti face conjunctivita din cauza produselor cosmetice. Da-te cu cat mai putin si demacheaza-te corect
Rimelul nu afecteaza genele aproape de loc in schimb daca nu te demachezi noaptea cum trebuie poate afecta ochiul, in rest nu afecteaza, dar depinde si de rimel
Rimelul iti afecteaza genele doar daca nu te demachiezi, dar daca vrei sa iti creasca genele iti recomand uleiul de ricin(il poti achizitiona de la farmacie)