Ce tipuri de acnee ai, unde te regasesti?
http://pasagera.ro/tipuri-de-acnee.html
Este foarte important sa nu-ti " spargi" cosurile pentru ca doar raspandesti bacteria si cosurile se vor inmulti, clar nu-ti doresti asta.
Sucul de lamaie este iritant, nu trebuie sa il aplici pe corp.
Cura-ti bine tenul in fiecare zi chiar daca nu folosesti machiaj, foloseste un gel de curatare bland care sa nu dezechilibreze bariera naturala a pielii. Gelul Bioderma Sensibio moussant este foarte bland cu tenul si poti sa-l folosesti si pe ochi fara nici-o problema. Poti incerca si gelul/spuma de curatare din gama balea med, se gasesc in DM si sunt mai ieftine decat dermatocosmeticele dar sunt formulate bine. Gasesti o lista aici : http://pasagera.ro/produse-cosmetice-ieftine-si-bune-balea.html
Ca si tratament iti recomand crema bioderma sensibium global sau ivatherm akne-syt, ambele fac cam acelasi lucru. Eu cu Bioderma am scapat de cosurile din barbie.
Skinoren gel am avut si eu dar nu facea mai nimic, doar statea degeaba pe piele. Poti totusi sa continui cu el daca tot ai dat banii, poate o sa-si faca efectul daca o folosesti mai mult timp.
Nu-ti recomand exfolierea mecanica, doar pielea care se descuameaza, buzele si calcaiele pot beneficia cu adevarat de proprietatile unui scrub. In rest, pielea are nevoie de un produs care sa patrunda in stratul superficial al pielii. Un scrub poate si sa irite tenul, daca te inrosesti nu-i ok. Iar in cazul unui ten cu probleme un scrub poate sa sparga pustulele si bacteria sa se extinda.
Daca vrei sa investesti mai mul poti sa-ti iei un exfoliant chimic ( paula's choice lotiune bha 2% ), eu il am de aproape un an si pot sa zic ca e Dumnezeul cremelor :)) Cei 100 ml iti ajung timp de un an lejer, cu aplicare zilnica.
Acestea sunt beneficiile bha-ului :
- amelioreaza si previne aparitia punctelor albe, negre si de grasime
- indeparteaza excesul de sebum din pori si reduce numarul de pustule care se formeaza in mod normal pe ten
- imbunatateste aspectul pielii
- stimuleaza productia de colagen si amelioreaza ridurile fine
- amelioreaza petele si cicatricile post acnee, dupa cel putin 6 luni de folosire
- are efect anti-inflamator si antibacterian usor
- ingredientele aplicate pe un ten exfoliat zilnic patrund in piele mai usor si mai repede datorita indepartarii stratului superficial de celule moarte
Cremele cu peroxid de benzoil sunt singurele care functioneaza cu adevarat dar din pacate nu se mai gasesc in farmacii.
Eu le iau de aici:
https://www.olx.ro/oferta/benzacne-gel-10-brevoxyl-crema-acnee-ID6apSK.html
Nu mai face tratamente naturiste, si eu am fost la fel.Acum am fost la dermatolog si a mi-am facut analize si ecografii.La noi fetele cosurile pot aparea din mult mai multe cauze.Eu prin analize am descoperit ca am anemie de gradul 4 si ciclul neregulat. Fuga la dermatolog ca stie mai multe
Incearca cu un control endocrinologic. Cosurile in zona barbiei apar in general din aceasta cauza sau din cauza alimentatiei. Mananca sanatos, mananca mai mult legume, peste, bea multa apa, ceaiuri sa te hidratezi. Daca nici asa nu merge iti recomand si o crema naturala 100% pe care o poti gasi la plafar, o crema de galbenele si propolis. E foarte ieftina dar functioneaza. Totusi poate sa fie si varsta de vina. Sper sa-ti fiu de folos!
Cea mai buna solutie e cea de a-ti ingriji tenul cat mai bine... si mie mi-a luat mult sa inteleg ca trebuie sa am grija de tenul meu decat sa apelez la creme si solutii. De 2-3 ori pe saptamana, exfoliaza-ti pielea cu zat de cafea (amestecata cu putin ulei de masline, daca ai, dar nu e obligatoriu) dupa care aplica o crema suuuuper hidratanta, pentru ca altfel iti usuca tenul. O alta solutie ar putea fi si sapunul cu borax- la mine a functionat, tot in zona barbiei aveam si eu cosuri (te speli de aproximativ 2 ori pe zi cu el). Iar daca vrei o solutie, gasesti in farmacie Eryfluid. Recomand! Pe mine m-a ajutat. Bafta!
Eu incercam cu lămâie.
Sau albus de ou batut bine si cu putina miere.
Lasi 30 de minute.
maimutzica întreabă: