Buna.
Trebuie sa mergi la endocrinologie pentru dozarile hormonale si instituirea tratamentului, nu este normal ceea ce patesti.
Pa, pa.
Schimbarile hormonale sunt de vina. Daca este vorba doar de cateva fire nu cred ca este o problema iar daca devine o problema atunci poti merge la un medic endocrinolog.
Bună!
NU prea este normal...
NU ai precizat ce era mai IMPORTANT : dacă părul este blond ( care, de obicei, este subţire ) sau negru ( care, de obicei, este gros )!
Dacă este păr blond ( fir subţire ) atunci NU este nici o "problemă" - te complexezi degeaba!
Personal cunosc o fată care are ( aproape ) pe tot corpul astfel de păr, dar NU este deranjant şi nici inestetic!
În schimb, dacă este vorba despre fire de păr negre şi groase, atunci, cel mai probabil, este vorba de HIRSUTISM :(
Oricum, TREBUIE identificată cauza acesteia şi apoi vei primi tratamentul adecvat!
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.romedic.ro/hirsutismul
http://www.csid.ro/health/hirsutismul-la-femei-cauze-si-tratament-4350486/
http://www.divahair.ro/......_tratament
Deci, poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( ovare polichistice/SOP, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană ( sau una vaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Toate cele bune.
Buna.Sa stii ca eu nu cred ca e o problema.Eu am 14 ani si is in aceeasi situatie ca tine dar nu stiu acum cat ai tu eu nu am decat cateva fire.Dar nu cred ca e asa o problema mare pentru care ar trebui sa te stresezi.E normal
Buna. Da, ar fi bine sa mergi la doctor, nu pare a fi ceva grav, poate fi chiar de la pubertate. Mai bine sa fi sigura mergi la doctor. Si daca te deranjeaza foarte tare atunci poti sa te epilezi definitiv cu IPL. Cauta mai multe pe net despre asta.
Sincer...si eu sunt in aceeasi situatie, ba chiar eu am 14 ani. Si..ca sa iti faci o idee, sunt in stadiul in care daca as fi pusa sa imi dau bluza / sutienul jos nu ar fi chiar atat de jenant pentru mine, dar mi-ar fi putin rusine (din punct de vedere al firelor de par ma refer). Cred ca si pubertatea / alimentatia este de vina. Am destule colege care au asa ceva. Nu te speria.e ok.
Cred ca e ceva normal pentru unele fete. Te dezvolti, esti la pubertate. Ai 16 ani si ar trebui sa iti faci o epilare totala (peste tot) nu te rusina, stiu fete care mai au. Bafta (nu fac misto) Fundă?
Alex2126 întreabă: