Se presupune un raport ideal intre inaltime si greutate la femei, o greutate cu 10 unitati mai mica decat inaltimea. Adica. Ai 171 cm, ar trebui sa ai 61 kg. Zici ca ai silueta clepsidra? Asta inseamna un corp perfect proportionat. Daca ai oasele mai grele si mai late forma corpului va fi perceputa ca armonioasa in functie de distributia masei musculare. Deci ai putea arata foarte bine cu 65 sau 67 de kg la 171 cm, daca la cantar trag mai mult oasele. In fond totul depinde de cine te priveste si te place. Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie. Stii zicala?
Greutatea ideala calculata dupa formula lui Lorentz modificata
Rezultat: 65 kg
Greutatea ideala calculata in functie de IMC (Indice Masa Corporala)
Rezultat:
greutatea minima acceptabila: 54 kg
greutatea ideala: 64 kg
greutatea maxima acceptabila: 73 kg
Greutatea ideala calculata dupa formula lui Creff
Rezultat: 59 kg
Nu vreau sa mai aud de prostia ca se scad 10. Fiecare persoana e diferita. Cum poti sa zici ca la un adolescent se scad 10? La o persoana mai in varsta da. De exemplu, la mama mea poti sa scazi 10 din inaltime si e foarte bine. Eu arat normal(credeti-ma, deloc slaba) si am inaltimea minus 20. Fiecare e diferit, nu trebuie sa te iei dupa "cum trebuie".
In mod normal, scazi 10 cm din inaltime (din a 2-a parte). Prin urmare, ar trebui sa ai aproximativ 61 de kilograme. Daca ai oasele grele, sa nu iti faci prea mari probleme de kilogramele in plus, incearca sa te orientezi putin dupa corp.
Good luck!