Dieta nimeni de aici nu ar fi in stare sa ti-o dea pe cea corecta.Nu stim cum arati, ce fel de alimentatie ai avut pana-n ziua de azi, sau stilul tau de viata.
Trebuie sa stii un lucru:infometarea nu duce nicaieri, precum nici eliminarea unor alimente.Trebuie sa te feresti ca de naiba de fastfood-uri,de chimicale si de tot ceea ce astia de pe piata incearca sa ne bage in cap ca,,e bun si sanatos,,.
Nu-ti fie teama sa iesi pe afara,cu bicicleta, sa mai faci abdomene... legat de picioarele tale:fiecare are o structura a corpului, fiecare are defecte, fiecare e frumos in felul lui(cred ca sti asta ).Era un proverb : mersul pe jos face piciorul frumos. Legat de parinti si de iubit: daca ti-ai dori ceva cu adevarat nu te-ar putea opri nimeni!
Nu gasi vina in afara ta pentru ca asta face omul toata viata lui...tu trebuie sa ai mai multa incredere-n tine si sa fii stapana ta, nu ceilalti.
Bafta!
Incerca sa mananci sanatos. Sa ai cele 3 mese, cea de dimineata sa fie cea mai bogata caloric si cea mai diversificata ( paine, oua, branza, ceai, lapte, orez, fructe), cea de pranz ceva mai usora ( supa, ciorba, gratar *din legume, vita, pui, curcan*, linte, fasole), iar seara, o salata in principiu, si cina sa fie pana pe la 19).
Intre mese principale poti sa iei si gustrari ( doar dupa cea de dimineata si dupa amiaza), constand in fructe.
Masele sa nu inclda prajeli, prea multe paste, sau dulciuri.
Si sa bei cel putin 2 l de lichide ( de prefera apa, nu suc, daca doresti sucuri, iti faci freshuri de fructe acasa, neindulcite). Si mult sport, alergat, mers pe bicicleta, sarit coarda, aerobic.
M.am saturat sa nu îmi placă ce vad in oglinda. - aici vorbeste partea din tine pe care trebuie sa o crezi. Ceea care te afecteaza si care iti spune "bai, trebuie sa faci o schimbare"
Nu, nu esti prea grasa. Nu stiu cum e corpul tau facut, dar kilograme in plus ai. Poate esti norocoasa si nu se vad, dar asta nu inseamna ca nu continua sa se puna.
E simplu: nu faci schimbari deci lucrurile merg in aceeasi directie si e foarte probabil ca in viitor sa nu iti mai placa deloc corpul tau. Oamenii nu prea iti pot spune adevarul deoarece se gandesc des ca nu vor sa te raneasca sau jigneasca.
Daca vrei sa slabesti, o dieta nu va merge.Sau va merge pentru 3 luni maxim si apoi vei incepe sa pui la loc, pentru ca dieta inseamna restrictie si goluri. Te priveaza de elemente de care organismul tau are nevoie.
Asa ca trebuie sa iti schimbi stilul de alimentatie si da, sa faci sport. Poti incepe cu pilates. Cauta pe youtube "pilates for begginers". Te tonifiaza, dezvolta muschii, slabeste, iti ofera rezistenta si cel mai important, intr-un mod progresiv.Nu ca. 10 kilograme jos intr-o luna. Daca dai 10 kg jos in o luna inseamna ca iti fortezi organismul pe cai nesanatoase.
Ceva explicit... sincer, nu cred ca gasesti niciunde mai explicit decat in cartea lui Valentin Vasile - Stil de viata, nu dieta
Acolo sunt informatii exacte despre ce sa mananci, cat si in ce combinatii. Sunt relatate cazuri reale si cartea e scrisa pe un ton foarte prietenos.
Stii si tu ce iti face rau - tot ceea ce mananci cu toate ca stii ca nu e bine sa mananci. Are si organismul modul lui de a-ti spune cand ceva nu e ok. Dar ca sa ai aprobare si siguranta, citeste cartea :-)
Uite aici si o recenzie: https://dssmile.wordpress.com/......in-vasile/
Da, ești destul de grasă. IMC-ul tău(indicele de masă corporală) e de 26. De la 25 în sus ești supraponderală dpdv medical.
E important să înețelgi că greutatea ta nu e doar o problemă de estetică, este și o problemă medicală. Poate nu ți se pare mult acum, dar cu timpul o să te afecteze și cel mai probabil ai să mai pui pe tine dacă nu-ți schimbi stilul de viață.
Dacă dorești o dietă personalizată ai nevoie de un nutriționist. Oricum ai face, ideea e să-ți schimbi stilul de viață. Nu poți să ții o dietă până dai jos 10kg și apoi să te întorci la obiceiurile vechi, va trebui să înveți să mânânci sănătos și să te menții toată viața în stilul ăla.
Poți slăbi foarte bine doar mâncând sănătos și numărând caloriile. Fără pâine, fără făinoase, fără prăjeli, fără zahăr. Mânâncă foarte mult pește(e cheia unei diete sănătoase în opinia mea), carne slabă, legume(salate, legume gătite...) și fructe(deși ai grijă să mânânci în calorii moderate, fructele au mai multe calorii decât crede lumea). Nu amesteca fructele cu carnea, fă pauză măcăr 3-4 ore de la o masă la alta, e o combinație proastă. Bea 2l de apă pe zi, fără alte băuturi(excepție fac ceaiul verde și cafeaua -fără zahăr, care sunt chiar sănătoase în cantități moderate). În rest, doar numărăți caloriile, găsești diverse programe pe net care te pot ajuta imens cu treaba asta.
Nu uita de mișcare, poți slăbi doar cu dietă-deși mult mai greu-, dar nu poți să spui că duci o viață sănătoasă fără sport. Aici ai libertatea să alegi orice sport dorești, atâta timp cât te solitici. Personal prefer să merg la sală pentru forță de 3 ori pe săptămână, iar de alte 2-3 ori cardio în funcție de ce am chef - o lună jogging, o lună aeoribc, o lună kick-boxing -, important e să găsești activități care să-ți placă.
Îți urez succes iar dacă mai ai alte întrebări poți să-mi lași un mesaj.
Georgian1992 întreabă:
kalakkas întreabă: