| OrangeWind a întrebat:

am fost acum doua saptamani la dermatolog si mi-a dat cateva creme anticosuri si niste geluri de curatare.Acum cateva zile a inceput sa mi se cojeasca fata si am tenul foarte foarte uscat! Am intrerupt orice folosire de crema acum.Credeti ca o sa-si revina tenul? Nu am avut niciodata tenul asa uscat.mereu era numai bun cu exceptie cateva cosulete.

2 răspunsuri:
| stillhartu a răspuns:

S-ar putea sa nu respectat exact cantitatea de crema sau gel recomandata. Lotiunile de acest gen au proprietatea de a usca tenul avand in vedere ca cosurile apar in cazul unui exces de sebum. Tot ce poti face acum este sa aplici o crema hidratanta in care ai incredere. Sa nu faci rabat de la calitate si sa iei ce-ti pica. Stiu foarte bine ca produsele de calitate sunt scumpe dar nu prea ai ce face. Dupa ce l-ai hidratat corespunzator, tenul tau cu siguranta isi vva reveni. Daca stii cu siguranta ca nu ai exagerat cu acele creme nu le mai folosi. Insa daca nu esti sigura, dupa ce ti-ai hidratat indeajus tenul poti incerca din nou tratamentul insa sa fii atenta la cantitatea de crema/gel pe care o folosesti si de asemenea sa fii atenta de cate ori o folosesti. Nu-ti face probleme, pielea este regenerabila asa ca isi va reveni rapid.

| mixxjim a răspuns:

Cosurile apar in general din cauza unui exces de grasime si marea majoritate a produselor de uz extern pentru aceasta problema usuca locul tocmai pentru a nu mai exista acel exces de grasime care determina aparitia cosurilor. Daca nu mai folosesti produsele in 3-4 zile, maxim o saptamana, pielea o sa-si revina, dar e posibil sa fie tenul chiar mai gras ca inainte. Daca aveai doar cateva ocuslte trebuiau tratate fiecare in parte, strict fiecare cos in parte, sa nu chinui toata fata.