| dyadiddy a întrebat:

Am nevoie de ajutor....as vrea sa slabesc si sa fac 40 de kg pentru ca am deja 53 la 11 ani....Cum pot slabi fara pastile si cat de repede posibil? Si cum pot scapa de cosuri cat mai repede? Prefer natural dar la cosuri mai merg si creme.

Răspuns Câştigător
| RandomGirl a răspuns:

Depinde ce inaltime ai, mie mi se pare ok ca ai 53kg si nu cred ca ai nevoie s slabesti, la fete e bine sa aiba cu -10kg decat inaltimea, de ex daca ai 1.60m =50kg, cred ca ai inteles.
Ca sa slabesti trebuie sa ai un regim de viata echilibrat, nu trebuie sa iti interzici anumite alimente, pentru ca interzicandu-le corpul tau o sa le doreasca si mai mult, incearca sa mananci de toate dar in cantitati limitate, pana cand simti ca ti-ai satisfacut pofta, de obicei corpul uman se satura dupa 15 min de mancat, dupa acea o sa ai senzatia de satul, de acea e important sa mesteci incet si sa fii constienta de mancarea care o mananci, sa o savurezi si sa nu mananci doar mecanic.
Vechea poveste fructe, legume, sport + multa apa.
Cred ca ar fi cel mai bine sa vorbesti cu mama ta ca vrei sa slabesti ca ea face cumparaturile sau ma rog le faceti impreuna sau toata familia, sa vorbesti cu ea sa ii spui ca iti doresti sa slabesti pentru ca pana la urma ea cumpara alimentele si daca in frigiderul tau o sa existe alimente nesanoase ca prajeli, mezeluri, sucuri( de orice tip chiar si cele care scrie pe ele 100% fruct crede-ma ca nu au, poti sa faci proba gustului si sa iti faci suc de portocale natural si sa cumperi suc de fructe "natural" de la supermarket si o sa vezi imediat ca e o porcarie); atunci degeaba vrei sa slabesti ca atata timp cat familia ta va manca asa, asa o sa mananci si tu pentru ca nu ai incotro; daca chiar te ingrijoreaza greutatea ta si crezi ca ai o problema convinge-o pe mama ta sa mergeti la un medic nutritionist care sa iti faca un regim personalizat.
Opinia mea legata de varsta ta si de greutate este ca o data cu pubertatea care are intre 13-18 ani o sa ai multe modificari in corp, iar chiar daca esti grasuta o sa te inalti si nu o sa se mai cunoasca deloc, deci chiar nu te sfatuiesc sa urmezi o dieta "magica" pentru ca o sa ai multe probleme de sanatate pe urma, iti spun din proprie experienta.
Incearca sa faci sport, sa alergi sau sa iti alegi exercitii de pe YouTube care poti sa le faci in timpul liber acasa, asa o sa te inalti si o sa te tonifici frumos, legat de alimentie mananca doar ce crezi ca este in stare naturala, neprelucrat ca paste, orez, paine, in schimb poti sa mananci legume, fructe, cat de mult vrei si in ce combinatii vrei, de asemenea carnea de pui este foarte buna mai ales pe gratar si o poti asezona cu un sos de usturoi cu iaurt daca nu iti place asa simpla, chiar e foarte bun serios.
Deci incearca sa alegi alimente in starea lor naturala; legat de dulciuri ciocolata cu cacao peste 70% este chiar benefica corpului si nu este chiar atat de calorica, dar ti-am zis daca chiar ai pofta de un baton de ciocolata, de ex, mananca-l! Dar sa stii cand sa te opresti, asta e cel mai important, sa mananci cu masura!
Nu e neaparata nevoie sa nu mananci dupa ora 18, poti face multe boli ale stomacului, incearca sa mananci cu 2-3 ore inainte de culcare ca mancarea sa apuce sa fie digerata, daca iti vine foame si dupa ce ai luat ultima masa un ceai iti va rezolva problema; legat de o gustare sanatoase care poti sa o mananci dimineata cand te trezesti si seara inainte culcare, care te ajuta la digestie si este si buna este asta: 2 lingurite de miere de albine + 1 lingurita de scortisoara, le amesteci pana obtii o pasta omogena si o mananci.
Legat de cosuri, daca ai acnee acuta du-te imediat la medicul dermatolog sa iti faca un tratament ca sa poti scapa de ea cat mai repede, daca ai cateva cosuri este normal la varsta ta, sfatul cel mai bun care ti-l pot da este sa iti cumperi un gel de curatare de la Gerovital care il folosesc regulat si chiar a dat rezulate, in afara de perioada de menstruatie chiar nu am mai avut cosuri, in combinatie cu un gel hidratant cu aloe vera de la Herbagen, care ma ajuta la vindecarea semnelor lasate de cosuri.
Ca sa scapi de cosuri trebuie sa fii sanatoasa in interior, daca esti sanatoasa in interior si mananci numai alimente in stare naturala + multa apa si esti fara stres atunci nu ar trebui sa ai cosuri, dar depinde si de schimbarile hormonale care o sa le ai.
Sper ca te-am ajutat, o seara placuta si poate imi dai o fundita happy ( multumesc oricum ^^ )

2 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

La 11 ani e stupid sa slabesti, esti in dezvoltare. Oricum o sa te inalti si o sa arati altfel

| pizzacuatrostagioni a răspuns:

Multa lume cand vrea sa slabeasca nu mananca rolling eyes, ideea este ca normal sunt 5 mese pe zi:d dar nu se mananca mult, pana ce simti ca nu mai poti manca sau ca esti plina si te doare burtastraight face redu paine putin din alimentatie, si prajelilewinking incearca sa calculezi kaloriile, nu ajunge la 1800:d