Este numit aurul Marocului, pentru ca acolo creste arborele de argan. Este extrem de bogat in vitamina E si steroli, cu proprietati antioxidante mult peste medie.
Este foarte eficient in cosmetica, folosit in stare naturala – desi poate fi inclus si in creme. Ceea ce este minunat la acest ulei este ca poate fi folosit pe piele (pentru masaj, hidratare, refacerea filmului hidrolipidic, anti-imbatranire, cicatrizant – pe corp si fata), poate fi folosit pentru par (inainte de spalare cu 30 min, pe toata lungimea parului, sau pe parul curat, pentru stralucire), pentru unghii fragile (se pune o cantitate egala de ulei de argan si zeama de lamaie intr-un vas si se tin unghiile 10-15 min).
Pe scurt, un singur produs pe care il poti folosi pentru ingrijire si frumusetea intregului corp. Pentru femei insarcinate e foarte bun in prevenirea vergeturilor si elasticitatea pielii.
Daca acest ulei este pe deasupra si "bio", adica nu contine reziduuri de pesticide, ingrasaminte etc si in acelasi timp procesarea lui a fost "curata", la rece – acest dar al naturii se transforma intr-o incantare.
E drept ca cel bio se gaseste la preturi acceptabile dar in cantitati mici, insa eu sunt extrem de multumita de el. Practic mi-am inlocuit crema de noapte cu acest ulei si are un efect antirid grozav! In plus, 50 ml de ulei dureaza mult mai mult decat 50 ml de crema …
Later edit: pentru ca multa lume si-a pus problema care este diferenta intre uleiul de argan alimentar si cel cosmetic, am reusit sa aflu raspunsul. Pentru ca primul impuls este sa conderi ca n-ar trebui sa existe nici o diferenta, din moment ce ambele se recomanda ca uleiuri pure, fara alte adaosuri. Cu toate acestea, aspectul, dar si pretul celor doua este diferit.
Asa ca m-am simtit datoare sa investighez si m-am dus direct la sursa. Adica l-am intrebat pe furnizorul de ulei argan bio al magazinului Organik.
In primul rand ne-a re-asigurat ca uleiul nostru este obtinut strict prin procedee mecanice (presare la rece), fara a suferi alte tratamente (chimice sau termice).
In al doilea rand am aflat ca in procesul de fabricatie al uleiului de argan alimentar intervine o procesare termica, in sensul ca semintele/fructele sunt prajite inainte de presare, pentru a dezvolta arome mai puternice. Asta face ca uleiul sa fie gustos in mancaruri (si sanatos, fara indoiala!), insa impropriu utilizarii in domeniul cosmetic.
De asemenea, da, hidrateaza parul si il face matasos si moale la atingere, fiind mult mai puternic
Eu ti-l recomand.
Funditzuca?