Matreata: 4 solutii naturiste eficiente
Tratamentul cu ulei de cocos
In general, aceste tratamentele cu uleiuri calde sunt o metoda eficienta de a hidrata parul uscat si lipsit de viata, actionand in acelasi timp si asupra sanatatii scalpului. Aplica o lingurita de ulei de cocos usor incalzit peste par si maseaza pentru a te asigura ca radacina firelor de par beneficiaza de proprietatile revigorante. Este foarte important sa lasi sa actioneze timp de 15 minute, dupa care poti sa iti speli parul in mod normal. Repeta saptamanal aceasta operatiune si vei scapa nu numai de matreata, ci si de problema parului uscat.
La fel de eficienta este si maioneza, in cazul in care nu ai ulei de cocos la indemana. Vei obtine un par hidratat si plin de stralucire. Aplica o lingura de maioneza de casa pe par si maseaza-l cu delicatete. Este recomandat sa invelesti parul cu un prosop pentru 15-20 de minute, dupa care spala-l cu procedezi de obicei.
Truc eficient: foloseste sampoanele delicate, cum ar fi cele pentru bebelusi.
Tratamentul cu otet de mere
Otetul de mere contine acizi naturali foarte puternici, care impiedica ingrasarea parului. Daca ai parul gras, otetul de mere este cea mai indicata solutie pentru a scapa de matreata. Amesteca 1/2 cana de otet cu 1/4 cana cu apa si clateste-ti parul dupa samponare. Otetul nu afecteaza parul, prin urmare nu este nevoie sa clatesti si cu apa curata.
Tratamentul cu ceai de musetel
Se stie ca ceaiul natural de musetel are efecte calmante, insa pe langa acest beneficiu mai are si proprietatea de a hidrata scalpul. Adauga 3 pliculete de ceai de musetel in 3 cani de apa, fierbe-le putin si lasa-le apoi la infuzat timp de 5 minute. Indeparteaza pliculetele si clateste-ti parul cu ceai.
Tratamentul cu aloe vera
Aloe vera are o varietate de intrebuintari. Dar stiai ca iti poate rezolva si problema matretii? Aplica putin gel de aloe vera pe par si maseaza cu delicatete. Lasa sa actioneze timp de 10 minute si apoi samponeaza-l.
1: Spala scalpul
Este bine sa iti speli si scalpul, nu doar parul. Foloseste un sampon creat special pentru pielea capului si parul descurca-l cu ajutorul unui balsam. Samponeaza si maseaza scalpul, ca si cum ai face un masaj capilar. Nu te folosi de unghii pentru ca mai mult rau faci, stimuland producerea de matreata.
2. Alterneaza produsele
Cand gasesti un sampon care face minuni in cazul matretii nu il folosi mai mult de cateva luni. Dupa o perioada acel produs nu va mai avea rezultatul scontat, iar tu vei fi dezamagita. Lucrul acesta se intampla deoarece pielea ta se obisnuieste cu ingredientul activ al samponului si nu mai raspunde la el. Atunci e momentul sa-l inlocuiesti cu un alt produs.
3. Spala-te zilnic
Prevenirea matretii e similara cu ingrijirea dintilor. Asa cum e nevoie sa te speli pe dinti zilnic pentru a preveni cariile, la fel e necesar sa te speli pe cap zilnic pentru a preveni matreata.
4. Nu-ti acoperi capul
Purtatul palariilor, sepcilor sau al caciulilor stimuleaza procesul care e raspunzator cu producerea matretii. Evita cat poti sa iti acoperi capul.
5. Alege sulfatul de seleniu
In cazul unor oameni, un sampon pur si simplu nu isi face efectul. In aceste cazuri este nevoie de un sampon cu puteri terapeutice. Pe piata sunt diponibile mai multe tipuri, etichetate de obicei "sampon anti-matreata". Aceste produse contin diverse ingrediente active care ajuta in cazul in care ai probleme cu matreata. Inainte de a cumpara un astfel de sampon e bine sa consulti eticheta. Citeste mai intai daca samponul contine sulfat de seleniu. Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care il are in cazul matretii. El incetineste procesul de regenerare al pielii scalpului si, astfel, diminueaza si chiar stopeaza formarea matretii.
6. Consulta un doctor
Daca ai incercat mai multe remedii si niciunul nu a dat rezulate, e timpul sa consulti un medic. Mergi la un dermatolog si acesta iti va prescrie un tratament adecvat.
7. Schimba ingredientul
Cand nu primesti rezultate favorabile din partea sampoanelor, nu e obligatoriu sa crezi ca niciunul nu este potrivit pentru tine. E posibil sa ai nevoie de un sampon cu un alt ingredient cheie. Sulfatul de seleniu nu este o reteta sigura pentru toata lumea. Daca nu obti rezultate vizibile in doua luni, cauta sampoane care contin sulf, acid salicilic sau carbune activat.
Cumpara de la farmacie un sampon DannFree, e cam mic, portocaliu dar e foarte bun
zTonia întreabă: