Cauza varfurilor despicate este reprezentata de disparitia cuticulei protectoare in acea zona.
Desi varfurile despicate pot aparea la orice tip de par, acestea sunt specifice parului casant sau uscat.
Alte cauze comune pot fi perierea parului atunci cand acesta este inca ud sau chiar perierea zilnica, placa de par sau ondulatorul care il arde la temperaturi ridicate deoarece pot rupe firul de par, vopsirea repetata a parului, permanentul, utilizarea excesiva a produselor de styling (fixativ, ceara, spuma, gel pentru par).
De asemenea, este bine de evitat sa-ti speli parul cu un sampon de calitate inferioara.
Odata ce ai capatat varfuri despicate, nu vei reusi sa scapi vreodata de ele! Asa cum ai observat acest mit este pe cat se poate de neadevarat, poti sa scapi de ele daca le TUNZI.
Dar varfurile despicate pot fi reparate complet, nefiind necesara indepartarea acestora! De fapt, un fir de par, odata despicat, ramane despicat. Se poate sa gasesti un produs care sa uneasca firele despicate, insa acest lucru se va intampla doar temporar, si in nici un caz nu va fi vorba de o vindecare permanenta a firului de par.
Poti cumpara un ser reparator dar nu stiu cat e de bun: http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/static/AT/images/treat-dryserum.png
Masca pentru par despicat : Foloseste ulei de ricin si radacina de brusture, miere, "propolis" si neaparat argila aba. Amesteca componentele si lasa-le citeva minute. In vasul respectiv adauga putina apa minerala. pentru a solubiliza argila, aplica pe par fara a atine radacinile. Varfurile despicate stropeste-le inainte de spalare cu putina lanolina. Masca pentru par despicat necesita un timp mai lung de actiune in jur de o ora si jumate. Clateste cu apa minerala, sau cu 1 lingura de otet diluat cu apa.
Mira1738 întreabă: