| Ancagabriela23 a întrebat:

Buna TPU, am si eu o intrebare, aici în special pentru fete, nu stiu cate dintre voi puneți foarte mult preț pe ingrijirea parului.Eu una sunt obsedata de chestii de genu. Faza e ca eu am parul mai scurt de umeri si gen îl spal o zi da una nu, deorece imi place sa il simt mereu curat, ceea ce ma enerveaza e ca maica-mea sta pe capul meu si ma ia la rost ca de ce il spal asa des ca o sa-mi pice tot parul si chestii de genu, acum întrebarea mea este " îti cade parul de la spălat?" ca nu inteleg jur, am intrebat un hairstylist si mi-a zis ca nu, da ceea ce ma enerveaza e ca femeia asta imi scoate ochii încontinu.

2 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

E normal sa pice un anumit numar de fire pe zi indiferent ca vorbim de spalat, de dat mana prin el sau pur si simplu cade cand atinge anumite obiecte, e normal sa cada intre 50-100 si ceva pe zi, caderea asta e normala si parul se va regenera inapoi in secunda 2 acolo unde unde a cazut, spalatul des pe cap nu determina caderea excesiva a parului, eu mi-l spal zilnic de ani de zile si nu am chelit, parul cade 90% din cauze hormonale fie ca vorbim de femei sau barbati (la femei problemele hormonale sunt mai dese sub diferite afectiuni, iar la barbati e vorba de predispozitia genetica care duce la chelie) si restul de 10% vorbim de cauze precum stres sau alimentatie necorespunzatoare. In cel mai rau caz spalatul des pe cap duce la diminuarea sebumului si scalpul va fi uscat si va trebui sa te speli si mai des ca sa ai parul curat dar aia e. Eu unul nu pot sa nu ma spal zilnic, nu suport sa-mi tin parul jegos, mi se murdareste rapid, asa e felul lui.

| blablablab a răspuns:

Mama ta are oarecum dreptate, poate nu in privinta pierderii capului, dar nu trebuie sa exagerezi atat. Sampoanele astea din magazine sunt pline de chimicale si nu i faci cine stie ce bine parului, daca tot iti place sa l speli mereu incearca cu ou, primele spalari va fi naspa dar cand se va invata cu oul va fi super parul si mai si creste, intreab o pe mama ta sau uita te pe net la spalatul cu ou ca sa nu scriu eu aici romane ca n are rost.