Pai nu depinde de organism fei mai creste pana la 18 ani nu sunt toate fetele la fel
Nu esti scunda, parerea mea! De inaltat, nu ai cum . Oricum vei mai creste, aceasta esti tu !
Nu esti deloc scunda ai o inaltime de mijloc dar daca vrei sa te mai inalti joaca handbal sau bascket. FUNDA?
Inaltimea unui copil este in mare masura predeterminata de genele pe care copiii le mostenesc de la parintii lor. Totusi, exista anumite practici care pot contribui la cresterea in inaltime dincolo de potentialul maxim.
Oasele lungi (femurul, tibia, peroneul, humerus, radius si cubitus), au la capetele lor niste placi cartilaginoase de crestere numite epifize, care sunt responsabile pentru cresterea in inaltime.
Explozia in inaltime in timpul si dupa pubertate este intalnita atat la fete cat si la baieti. Cei trei-patru ani sunt critici pentru atingerea inaltimii finale. In timpul acestei faze tinerii trebuie sa urmeze diete sanatoase, sa faca exercitiile potrivite si sa doarma suficient. Cu ajutorul acestor metode orice persoana ar putea sa creasca ceva mai inalta decat in cazul in care ar actiona doar mostenirea genetica.
Atat timp cat esti sanatoasa, nu conteaza cat de inalta esti.De exemplu, eu am 11 ani si am 1.57 cm, dar atat timp cat sunt sanatoasa, nu conteaza cat de inalta sunt.
O zi buna.
Nu, nu eşti scundă.
Pentru creşterea înălţimii, practică un sport pentru înălţime, cum ar fi basket sau înot.
Nu iti face griji, nu esti prea scunda...din contra mai vei avea timp sa cresti pana la 20-25 de ani.Dar daca mai vrei sa mai te inalti poti practica cateva sporturi cum ar fi inot-ul.
Alina1233 întreabă: