| Andreeadeea23185 a întrebat:

Aș dori niște sfaturi pentru un ten curat, perfect
In acest moment am pete roșii (urmele lăsate de coșuri) și puncte negre.
Îmi puteți recomanda "o rutina de îngrijire" sau macar niște sfaturi pentru un ten frumos?
Țin să menționez că am 14 ani

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Te cureti dimineata si seara cu-n gel de curatare potrivit tipului tau de ten (Sau demachiant daca te machiezi) iar mai apoi folosesti, daca n-ait enul gras, o crema hidratanta. Saptamanal sau de 2 ori pe saptamana iti aplici o masca pentru probleme tenului tau si/sau iti exfoliezi tenul cu produse speciale.

| alina2k18 a răspuns:

Pai demachiere corecta - in sensul ca te cureti cu un demachiant de care vrei tu [lapte demachiant, micelara etc ] foarte bland - fata, ochi, gat - fara sa tragi pielea si dupa NEAPARAT speli fata, nu lasi pe fata urme de demachiant, eu folosesc un gel de curatare bland.
Dupa aceea toner [ pentru a echilibra pH-ul ] fara alcool, lasam sa se usuce tenul si aplicam un ser si o crema in functie de nevoi.
Scrub o data pe saptamana pentru a curata pielea de celule moarte - eu fac cu bicarbonat si gel de curatare dupa ce mi-am curatat fata cu apa calda- masez peste tot timp de 3minute si clatesc, dupa aceea diverse masti.
Tinand cont ca tu ai pete rosii si puncte negre [ banuiesc ca ai ten mixt] ar trebui si ceva exfoliere chimica dar aceasta facuta acasa nu se face oricum plus trebuie protectie solara zilnica, nu e cazu tau sa te bagi in asa ceva acum.
Incearca sa folosesti creme fara parfum si cat mai bine formulate.
Oricum, ai grija de tenul tau zilnic si el iti va multumi = > vei avea un ten frumos.

| Andreeadeea23185 explică (pentru alina2k18):

Mulțumesc!
Nu înțeleg, de ce sa mă demachiez?
Eu nu mă machiez!

| alina2k18 a răspuns (pentru Andreeadeea23185):

Nu trebuie sa te machiezi... sa zicem curatare a tenului, e mai bine?
Printr-o lotiune micelara de ex indepartezi praful, impuritatile depuse in timpul zilei [ nu trebuie sa le vezi pe discheta ] si altele care iti blocheaza porii si uite asa apar punctele negre daca doar te speli cu apa si cu un sapun obisnuit [ unele persoane au un ten perfect si cu atat, nu e cazul tau sau al meu laughing dar eu sunt mai babawinking nu am 14 ani ].
Tu cum procedezi dimineata si seara?
CE folosesti mai exact?

In general, dimineața mă spăl pe fata cu apa și gel de curățare.
Seara repet procesul. Dacă îmi simt tenul uscat folosesc o crema foarte lejera pentru față.
Îmi exfoliez tenul de două-trei ori pe săptămână, iar la sfârșitul săptămânii, pentru a-mi curăța tenul mai bine, îmi fac o baie de aburi.

| alina2k18 a răspuns (pentru Andreeadeea23185):

E ok si asa daca atat poti.
Crema trebuie folosita si dimineata si seara.
Incearca sa nu mai exfoliezi tenul asa des si mai ales nu o face agresiv pentru ca produci mici zgarieturi pe ten [ inca nevizibile pentru tine ].
Poti folosi masti cu argila pentru zonele in care ai puncte negre.

Am folosit in trecut creme și măști făcute în comerț, dar mi-au agravat situația.
Cremă mai folosesc, insa ceva cu o formula mai simplă.
Îmi fac măști, dar din ingrediente naturale.