Medicamentele de slabit aparute pe piata se descriu ca si consumatori de grasime, insa aceste produse pot contine efedrina si pseudo-efedrina, care au potentiale efecte negative asupra sistemului nervos central si a celui cardiac. Aceste suplimente nu reduc greutatea intr-un mod sanatos, nu sunt o metoda sigura si eficienta de mentinere a greutatii si pot provoca chiar cresteri in greutate. Ca si efecte secundare ale administrarii fara prescriptie medicala a unor medicamente de sinteza antiadipoase se pot aminti: aritmii, cresterea tensiunii arteriale, depresie, nervozitate, atac de panica, etc.
Parerea medicului este singura in masura sa recomande sau nu administrarea acestui tip de medicatie. Este stiut faptul ca dietele fade, neechilibrate, suplimentele nerecomandate medical si alte metode de pierdere a greutatii pe perioade scurte sunt de evitat. Cea mai buna metoda de pierdere a excesului ponderal si de mentinere a unei greutati sanatoase este aceea de a urma o dieta echilibrata, controlata, care sa imprime si imbunatatirea obiceiurilor alimentare, precum si exercitiul fizic zilnic.
Iti sugerez sa nu iei pastile de slabit... Uite cum poti slabi usor, ajuta!
1. Mincati mult dimineata si putin seara
Nu putine sint persoanele care sar peste micul dejun. Fie s-au sculat tirziu si se grabesc la serviciu sau la scoala, fie savureaza doar o cafeluta si eventual o tigara. In timpul zilei rontaie ceva pe fuga sau iau o gustare rapida la prinz – asta daca au pauza de masa. Bineinteles ca seara vor sa se despagubeasca si maninca cu o pofta sporita. Apoi se uita cu jale la cintar si se gindesc ca totusi n-au mincat cine stie ce toata ziua.
E adevarat, dar seara metabolismul e cel mai scazut. De obicei, dupa cina urmeaza o perioada de relaxare, cind organismul nu mai are nevoie sa transforme in energie hrana consumata, care se depune sub forma de grasime. De aceea, se recomanda un mic dejun consistent (de pilda oua, lapte, carne, cereale) si o masa de seara cit mai usoara (iaurt, fructe), luata inainte de ora 7, cu minimum 3 ore inainte de culcare.
2. Exercitiile fizice sint esentiale
Paradoxal, uneori poti sa constati ca sportul ti-a adus citeva kilograme in plus, iar aceasta fiindca muschii cintaresc mai mult decit grasimea. Totusi, practicarea exercitiilor fizice intensifica metabolismul, consumind o cantitate mare de calorii. In plus, iti sculpteaza corpul, ti-l modeleaza, fiind indispensabila mai ales atunci cind se slabeste mult dintr-o data; altfel, pielea se lasa, incepe sa atirne si poti sa ai surpriza ca arati mai rau decit la inceput. Exercitiile fizice cresc tonusul muscular si cel psihic, te ajuta sa te simti activ, plin de energie si de voie buna. Ele actioneaza benefic asupra tuturor organelor corpului, care devine astfel mai sanatos.
Citeva recomandari
Pentru cei tineri si nelinistiti
Nu trebuie sa fortezi de la inceput, sa transpiri, in speranta de a obtine rezultate spectaculoase dupa o zi sau doua: in cel mai bun caz te vei alege cu o febra musculara. Pentru a reusi sa slabesti, exercitiile fizice trebuie practicate regulat. Sfatul astrologului: incet, dar sigur.
Succes!
Sursa: http://www.pravaliata.ro/frumusete/trei-sfaturi-ca-sa-slabesti-usor.html
Singurul mod de a slabi sanatos si de lunga durata este o combinatie de sport si dieta sanatoasa.O dieta sanatoasa nu implica infometarea sau inlocuirea meselor cu diferite ceaiuri, ci cel putin 3-4 mese pe zi.Trebuie sa faci miscare in fiecare zi, plimba-te prin parc cat mai mult, mergi la patinoar, daca tot e sezonul.Eu nu am incercat niciodata dar chiar NU ti-as recomanda sa apelezi la diferite diete "minune" de slabit cu ceaiuri, orice dieta care presupune infometarea sau excluderea completa a unor grupe de alimente (carne, lactate, grasimi)este una proasta, de scurta durata.Cu cat slabesti mai repede intr-un timp scurt, cu atat mai repede vei pune kilogramele la loc, asta e adevarat.
Nu,nu sunt optiune buna pastilele sau ceaiurile! Incearca sa mananci mai putin iar seara ceva usor plus sport si va fi foarte bine!
Nu-ti spune sanatatea in pericol.Eu am slabit 10 kg prin dieta. Daca esti interesata lasi un id.
Am incercat mai multe, fara rezultate, singura slabire eficienta a fost cand am redus numarul de calorii ingerate cu 500 calorii. Unele mi-au provocat diaree si mi-au dat banii inapoi cum spuneau. De aceea mai bine urmezi un regim.
Nu inceca asa ceva! iti distrug corpul! Iti spun, cunosc de la o prietena! Mai bine maanc fructe, legume, scoti painea un timp din alimentatia ta! Si alergi, faci sport, exercitii de musculatura, vei slabi natural, fara sa te ingrasi!-
Gargarits'O întreabă: