Mai bine afli intai care este cauza, pentru ca s-ar putea ca parul tau sa nu aibe nici o problema, dar sa fie necesar sa stimulezi organismul in hranirea lui adecvata. Pentru aceasta ar fi suplimente alimentare precum Biotina C (Reduce exfolierea unghiilor, redă sănătatea părului şi îmbunătăţeşte aspectul pielii
Conţine extract din seminţe de struguri
Conţine concentratul exclusiv NUTRILITE de cireşe Acerola
Asigură fitonutrienţi, cu proprietăţi naturale
Proprietăţi antioxidante care neutralizează radicalii liberi care afectează celulele
Fără adaos de arome, coloranţi sau conservanţi artificiali ) sau poate este necesar sa iti tratezi scalpul (iar aici solutii sunt prea multe ca sa le insir). Mult succes!
Buna!
http://www.monique-center.ro/......rului.html
Pentru a combate caderea parului insa foloseste regulat uleiul de ricin sau/ si cel de masline, dupa care adaugi un sampon hidratant. Ti-l recomanda la farmacie cand iei uleiul de ricin.
Multa bafta!
Aloe vera
Femeile din Argentina asociaza parul lung cu senzualitatea, iar pentru a-l mentine in forma multe dintre ele aplica sucul de aloe vera direct pe scalp sau adaugat in sampon, deoarece este foarte hidratant.
In ingrijirea parului, importanta este mentinerea functiei normale a glandelor sebacee ale pielii. in acest scop, un rol mare are curatirea si hranirea pielii capului.
Masurile luate trebuie sa tina cont de natura parului: gras, uscat sau normal.
Parul gras, din cauza excesului de sebum, nu trebuie spalat prea des deoarece glandele devin mai active. Se va spala la 7-8 zile, cu spuma de sapun (sapun dizolvat) nu cu sapun direct pe par sau cu sampon pentru par normal, pentru a nu accelera producerea grasimii prin degradarea prea puternica a firelor in cazul folosirii unui sampon indicat pentru par gras. Apa va fi calduta. Se va spala apoi cu sampon facut cu galbenus si rom sau suc de lamaie si se va clati cu apa cu suc de lamaie sau o lingura otet natural. Nu uscati parul cu foehnul dat la maxim, deoarece aerul fierbinte activeaza sebumul. Uscarea cu foehnul nu face bine nici parului uscat. Cel mai bine este sa se usuce la soare sau la temperatura camerei. i3k3410is53vpu
Parul uscat va fi spalat la 2-3 saptamani, deoarece este lipsa de sebum. Sampoanele vor fi pe baza de lanolina. Se spala apoi cu galbenus de ou cu 2 picaturi de ulei de masline, porumb sau ricin si 1-2 picaturi zeama de lamaie. Pentru a avea parul lucios, adaugati o lingura decoct (10 min.) din 2 lingurite cu cimbru. Din cand in cand se va masa parul cu putin gaz (titei) + ulei de masline + galbenus. Se sta 15 min. cu acest amestec pe cap.
Parul normal trebuie curatat si hranit. Masajul si periatul parului sunt necesare pentru buna circulatie a sangelui si indepartarea impuritatilor.
Dupa spalat, pieptanul se va spala si el.
Clatirea parului sa se faca cu decoct de plante in care se pune putin otet sau zeama de lamaie.
Culoarea parului este data de un pigment numit melanina, depozitat in celulele filamentului pilos. Lipsa lui produce albirea parului. incaruntirea parului mai poate avea cauze ereditare sau poate fi provocata de nevralgii, boli infectioase, greseli alimentare sau stres puternic. De asemenea, hipovitaminoza A poate influenta albirea parului. Clatitul parului cu musetel deschide culoarea lui. Se adauga zeama de lamaie. Clatitul cu infuzie de mesteacan inchide culoarea parului, il face moale si lucios. Fructele bogate in acid folie (alunele, catina, visinele, portocalele) au un anumit rol in pigmentarea parului.
Caderea parului este urmarea atrofiei foliculilor pilosi (sacii epiteliali in care se afla radacina parului)
Salut,
Eu de cate ori vad ca incepe sa imi cada parul incep sa beau ceai de coada calului, urzica, sa iau drojdie de bere si in principiu sa tin cont de toate informatiile de aici care stopeaza caderea parului si il fac sa creasca mai repede:
http://cumul.ro/tratament-pentru-cresterea-parului/
Numai bine!
Summer Memories întreabă: