Daca il ai despicat si il lasi asa o sa continue sa se despice iar atunci cand o sa te decizi sa il tunzi o sa fie necesar sa tai mai mult din el ca sa scapi de toata partea despicata.
Un ingredient minune care sa-ti lipeasca varfurile si sa fie din nou sanatoase nu exista, trebuie sa previ degradarea lor.
Asa arata parul despicat la microscop :
https://www.highya.com/ckfinder/userfiles/images/2016-3-16_2.jpg
Parul despicat se previne. Evita folosirea surselor de caldura, nu utiliza vopsea, nu iti peria excesiv parul ( incepe perierea lui de la varfuri, urcand treptat, spre radacina si tine-l cu o mana lipit de tine ca sa nu se exercite o forta prea mare asupra radacinii atunci cand il perii pe lungime ), nu il peria sau strange cand este ud pentru ca e mult mai sensibil, nu iti freca parul in timpul samponarii sau cu prosopul si evita tratamentele ( ser, masti, balsam, fiole etc. ) care contin ingrediente care usuca firul de par precum alcool-ul, parfumul etc. Vantul, soarele si gerul au efect distructiv asupra firelor de par, incearca sa il protejezi mai ales in anotimpul liber si nu-l expune foarte mult. Poarta caciula, tine-l in esarfa sau impleteste-l lejer. Este important sa-ti tunzi parul macar de doua ori pe an, la inceputul primaverii si tomanei.
Ca sa il mentii sanatos poti sa-ti faci saptamanal masti pe care sa le aplici prin rotatie cu 4-5 ore inainte de spalarea parului. Poti utiliza uleiuri vegetale ( rol de nutritie ) singure sau adaugand cateva oua iar pentru hidratare poti sa-ti faci o masca din cateva oua, cateva lingurite de apa, glicerina si/sau pantenol ( ambele ingrediente sunt umectanti - mentin nivelul de hidratare ). Umectantii sunt insolubili in uleiuri.
Poti utiliza ulei de avocado, migdale, cocos, masline, seminte de susan etc.
https://www.elemental.eu/......na-b5.html
https://www.elemental.eu/......erina.html
https://www.elemental.eu/......-crud.html
Samponul Balea Med Ultra Sensitive ( il gaseste in magazinele DM - costa 10-14 lei ) - nu contine iritanti, are surfactanti/agenti de curatare blanzi si multe ingrediente benefice pentru scalp si par precum : Glycerin ( ingredient reparatory ), Panthenol ( pro-vitamina B5 are efect reparator, calmant, hidratant, anti-inflamator si accelereaza regenerarea pielii ), Niacinamide ( vitamina B3 ), Tocopherol ( vitamina E - antioxidant) si Lecithin.
Dacă ai despicaturile e obligatoriu să iei măcar 1 cm. Poate ti se despică datorită temp. ridicate de la placa, ondulator, etc. Evident, dacă folosesti.
Ia-ti un spray de protecție termică.
Si eu am părul despicat dar la mine e din cauza că imi fac cocul prea strâns. Sănătate!
Sampon de cal de la farmacia veterinara, masca cu suc de ceapa pentru par, spary pentru varfuri despicate de la gerovital, masca cu ulei de ricin, obligatoriu unt de cocos sau ulei sampon pentru par despicat balsam de la kallos pentru a nu se incalci parul si obligatoriu macar 1 cm din par
Buna, draga mea! Si eu am fost in aceeasi situatie ca si tine. Nu imi doream nici in ruptul capului sa imi tai parul chiar daca arata groaznic. Am incercat tot felul de masti, cu ou, cu ulei de masline si schimbam sampoanele, dar a fost in zadar. Trecuse cateva luni si nu era nicio schimbare...am fost nevoita sa ma tund
Eu cred că am încercat toate chestiile posibile pentru repararea vârfurilor despicate, dar nimic n-a dat rezultat, așa că am recurs la tăierea lui. Din nefericire, asta e soluția.
Ulterior, am făcut alte lucruri pentru a preveni despicarea vârfurilor:
1. nu m-am mai vopsit atât de des ca înainte. La câteva săptămâni, eu mă vopseam. Dacă ești o fană a schimbării culorii, vopsește-ți doar rădăcinile când crește părul, nu îl vopsi pe toată lungimea lui.
2. nu m-am mai decolorat. Deși mă decolorasem la salon, părul tot ca o mătură arăta. Dacă vrei să te decolorezi, apelează la specialiști, adică la ăia pe care-i știe toată lumea, nu la coafeze din saloanele de cartier.
3. am evitat pe cât posibil folosirea plăcii(care cred că a fost cauza principală), uneori o foloseam chiar de două ori pe zi, iar când o folosesc, aplic un spray pentru protecție termică.
Dintre toate chestiile pe care le-am folosit, mi-a plăcut mult un ulei pentru vârfuri de la avon. Nu știu dacă acum se mai găsește, dar era ceva cu verde. Nu te gândi că face minuni, doar că nu se mai văd vârfurile despicate și par destul de moi(probabil are ceva silicon în el), dar efectul se duce odată ce ai spălat părul. Îl poți folosi până când părul atinge o lungime suficient de mare încât să te simți confortabil să tai partea degradată, dar doar pentru a nu arăta părul uscat până să-l tunzi.
Daca imi dai Facebook-ul tau in privat te pot ajuta mai mult m-am confruntat cu asa ceva si foarfeca nu e o solutie decat temporara
Bogdan_Gabriele_1990 întreabă:
Georgian1992 întreabă: