Pentru ten:
Combină sarea cu un ulei natural – de măsline, de avocado, de jojoba – ajută la hidratarea pielii.
Pune o cană de sare de Himalaya într-un bol. Adaugă o jumătate de cană de ulei de măsline sau din uleiul tău preferat, după care amestecă până obții consistența pe care ți-o dorești.
Fulgii de ovăz sunt cei care fac pielea catifelată și îi oferă aspectul pe care ți-l dorești. Uleiul de cocos este antiinflamator și poate închide porii, mai ales dacă este folosit pentru ten. În cazul în care te confrunți cu acneea, îți recomandăm să folosești ulei de argan, floarea-soarelui sau șofran. încălzește 2-3 linguri de ulei de cocos sau folosește-l la temperatura camerei. Combină cu o jumătate de ceașcă de zahăr alb sau brun. Adaugă apoi un sfert de cană de ovăz. Folosește-l în ziua în care l-ai făcut, deoarece lăsat mai mult, riști ca ovăzul să se înmoaie și să își piardă calitățile.
Uleiul de avocado este, de asemenea, calmant pentru piele, în timp ce mierea are proprietăți antiseptice și antiinflamatorii.
Amestecă o jumătate de avocado cu 3 linguri de miere și 2 linguri de mălai într-un bol. Aplică apoi pe pielea umedă și clătește cu apă caldă.
Pentru Corp:
Scrub natural pentru corp cu cafea
Pune o cană de sare de Himalaya într-un bol. Adaugă o jumătate de cană de ulei de măsline sau din uleiul tău preferat, după care amestecă până obții consistența pe care ți-o dorești. Poți pune și câteva picături de ulei esențial pentru parfum.
Scrub natural pentru corp cu zahăr
Delicios şi nelipsit din bucătărie, zahărul (de preferat zahăr brun) se amestecă cu miere, ulei de cocos, ulei esențial de lămâie, iar la alegere, câteva picături de ulei essential de mentă sau lavandă.
Uleiul de cocos este produsul-vedetă atunci când vorbim de frumuseţe; acesta este utilizat atât pentru îngrijirea pielii, cât şi a părului, buzelor şi dinţilor.
Buna!
Eu folosesc pentru corp scrubul cu cafea amestecat cu ulei de cocos. Imi place cum imi lasa pielea, iar pentru ten pe cel cu malai. Este vechi, dar util in eliminarea impuritatilor. Pe cel cu malai il poti folosi si pentru corp, e la fel de bun. O idee, poate iti va parea trasnita, insa o ppoti incerca si vei vedea si rezultatele, este folosirea mierii zaharisite. Stiu ca suna dubios, dar merita incercata mierea in acel stadiu ca scrub.
Daca ai pielea mai sensibila, poti folosi si fulgi de ovaz ca scrub pentru fata, cred ca pentru corp e nevoie de ceva mai "tare".
Succes!
dedfgv întreabă:
anonim_4396 întreabă: