| TheCritic a întrebat:

Cu ce pot să curăț argintul? În timp, accesoriile mele din argint s-au înnegrit și acum aș vrea să le readuc la culoarea inițială. Mulțumesc! :*
Fundă big grin

Răspuns Câştigător
| 愛日本 a răspuns:

Eu stiu mai multe metode de curatat bijuteriile din argint:
-intr-un vas cu o lingurita rasa de detergent si cu apa, se pun bijuteriile si se dau la foc mare pana incepe sa fiarba iar apoi se reduce flacara. Se lasa la fiert aprox 5 min dupa care se clatesc si se pun la zvantat pe un servetel.

- se pun bijuteriile intr-un bol cu zeama de lamaie sau otet. dupa o jumatate de ore se clatesc cu apa si apoi se sterg cu servet ( de preferabil microfibra sau bumbac)

-sau exista solutia speciala pentru bijuterii.Se pun in acea solutie 5 min., apoi se scot si se clatesc cu apa. Se pun pe un propsop si se lasa sa se scurga de apa. Arata ca scoase atunci din casetuta.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cu pasta de dinti si cu o periuta veche.In nici in caz cu cea cu care te speli acum pe dinti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Poti curata cu pasta de dinti, merge.
Te pup!

| ღCuteღKissesღ a răspuns:

7 sfaturi pentru a se tine curate bijuteriile de argint
In timp, argintul isi pierde stralucire si devine intunecat - acest lucru se intampla din cauza oxidarii.

De retinut e ca oxidarea se va intampla mai repede daca locuiesti intr-o zona cu vreme umeda (de exemplu in Constanta). Insa e mai bine sa previi decat sa repari, iar acest lucru se aplica si la bijuteirile de argint.

Pastrati-le intr-o cutie inchisa, astfel incat sa intre in contact cu cat mai putin aer. Un alt lucru important pe care cei mai multi dintre noi nu il fac este stergerea oricarei bijuterii de argint, cu o carpa curata, dupa purtare.

Multi iubitori de bijuterii, in special de femei de toate varstele, cu greu se pot abtine intr-un mgazin de bijuterii. Insa cum sa le pastram cat mai mult timp stralucitoare? Iata cateva sfaturi:

* Pastrati-va bijuteriile departe de zonele umede. Luati extra masuri daca traiesc in apropiere de plaja sau de mare
* Asigurati-va ca mentineti bijuterii curate, curantandu-le cu ajutorul unei bucati de panza din timp in timp.
* Un alt mod excelent de a curata bijuterii din argint cu produse din casa este sa le curatati cu o periuta folosind pasta de dinti! Apoi clatire cu apa curata si uscati-le bine.
* Unele magazine de bijuterii de afara sugereaza curatarea argintului astfel: Puneti o folie de aluminiu in partea de sus a-un castron. Umpleti-l cu apa, ¼ ceasca de sifon, ¼ lichid de curatat vase vase si ¼ ceasca de sare apoi amestecati totul foarte bine. Lasati bijuteriile in castron pentru cateva minute, Apoi, clatiti cu apa si puneti-le la uscat. Procedura este simpla si se poate face la domiciliu, fara sa utilizati orice solutie daunatoare sau vreo procedura complicata.
* Unii oameni de asemenea, recomanda introducerea bijuteriilor de argint in apa in care lasati si carofi - aceasta apa extragand oxidul de argint.
* Evitati utilizarea cutiilor de bijuterii din lemn, pentru ca uneori lemnul este acid si aceasta dauneaza argintului 925.
* Pentru a scoate pete de machiaj sau de amprente le de pe bijuteriile, le puteti aseza intr-un castron de apa calda cu ½ ceasca de detergent. Dupa un timp, le puteti clati.

http://www.cumsaorice.ro/articol/Utile/117/Cum-sa-curat-argintul.html

| Soriinax a răspuns:

Cu sare sau bicarbonat.

| AneMonaAlexAndra2002 a răspuns:

Buna poti sa il cureti ori cu pasta de dinti ori c scrum de tigare ori il bagi in apa clocotila.Pup, funda?

| Lucian_Rapid_1992 a răspuns:

Apa calda si sare happy

| dyennyx a răspuns:

Poti incerca cu pasta de dinti, bicarbonat sau sare si apa calda happy succes

| Roxana_Rusu_1998 a răspuns:

Eu stiu doua modalitati: prima este sa le speli cu pasta de dinti, iar a doua sa la lasi o zi in apa cu bicarbonat. Ambele dau rezultate foarte bune