| Onryxx a întrebat:

Cum pot scăpa de arsurile făcute de pasta de dinți?
Ca să explic: În speranța de a scăpa de coșuri, mi-am pus seara pastă de dinți pe obraz (zonă afectată). A doua zi dimineață, am fost surprinsă să văd că nu am scăpat de coșuri, mai mult! M-am ales cu o pată roșie și evidentă pe obraz. Arsura/pata nu mă ustură, dar obrazul ăla e mereu fierbinte.

Cum pot scăpa de ea?

Răspuns Câştigător
| Iunix a răspuns:

Întrebarea asta ar trebui să fie pusă în ramă și arătată tuturor celor care vor să-și pună pastă de dinți pe coșuri sperând că așa o să scape de ele deoarece așa au citit ei pe net.
De unde ai aflat tu de chestia asta? acolo nu zicea cumva să lași pasta de dinți pe coșuri doar pentru maxim 30 de minute?
Pielea se vindecă singură, dacă vrei să se vindece cât mai repede trebuie să o ajuți puțin. Dă-te pe față cu o cremă hidratantă. ( posibil cremă de gălbenele etc. o cremă care să hidrateze pielea )

Sau varianta profesionistă : Du-te la farmacie.
Decizia perfectă : Du-te la un medic dermatolog.

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-ai iritat fata pentru ca pasta de dinti contine tot felul de iritanti care ataca pielea. Fluorul si unii surfactanti din pasta de dinti sunt comedogenici si favorizeaza aparitia cosurilor, de ce ar folosi cineva asa ceva ca tratament pentru cosuri? Daca iti usuci excesiv pielea nu rezolvi problema, doar iti distrugi pielea, si ea o sa devina mult mai sensibila la toti microbii care ajung pe ea, si asa pot rezulta alte probleme.

Pentru tratarea cosurilor foloseste emulsia matifianta hidratanta de la Gerovital Derma+, o gasesti in farmacii, costa vreo 37 lei, se aplica doar pe cosuri si ajuta la estomparea petelor postinflamatorii si trateaza cosurile in 2-4 zile. De la prima aplicare o sa vezi cum cosul incepe sa se vindece.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10043047

Ai nevoie de ingrediente anti-iritante, hidratante si reparatoare.

Poti sa aplici comprese cu ceai de musetel sau ceai verde ( au efect anti-iritant, le poti combina pe ambele ca sa ai un efect mai puternic si nu utiliza mult lichid - 200 ml de apa e ideal ), compresele trebuie sa fie caldute spre reci. Arunca ceaiul dupa o ora de la prepararea lui pentru ca-si pierde din proprietatile benefice. Daca nu poti sa stai cu comprese pe ten doar spala-te cu ceaiul pe fata si reaplica-l cand se usuca, apoi aplica o crema hidratanta.

Crema mea preferata, si care da rezultate rapide, este Atoderm Intensive Baume de la Bioderma. Cea mai mica varianta are 75 ml.
http://www.bioderma.com.ro/produsele/atoderm/intensive-balsam

Unguentul de galbenele este bun pentru tratarea ranilor pentru ca formeaza o pelicula protectoare si ranile pot sa se vindece ( vaselina continuta de unguent formeaza aceasta pelicula si ajuta pielea, nu procentul foarte mic de galbenele ), dar in cazul pielii iritate este mult prea putin din punctul meu de vedere, totusi, daca vrei sa folosesti asa ceva alege-o pe cea de la Ceta Sibiu pentru ca este formulata bine. O gasesti in plafar. Poti sa folosesti si vselina de la Balea, are o cantitate mult mai mare si costa cam 10 lei, se gaseste in magazinele DM.
http://www.ceta-sibiu.ro/images/unguente.jpg
https://www.dm.de/balea-pflegecreme-vaseline-p4010355987808.html

5 răspunsuri:
| PrintesaGumitaa a răspuns:

Las-o asa, se va vindeca singura, poti merge la farmacie sa iti dea un unguent daca vrei neaparat ceva si sa nu mai incerci toate leacurile babesti poti sa iti distrugi fata.

| Anon31241212 a răspuns:

Crema de galbenele. E super buna pentru roseata, arsuri, etc. Dezinfecteaza si hidrateaza. Multa sanatate!

| BeSmart17 a răspuns:

Pasta de dinti trebuie pusa strict pe varful cosului nu intinsa pe tot obrazul ca o crema sau ceva..deci nu ai citit bine.

| AllyAlexandra20 a răspuns:

Și eu am făcut greșeala asta laughing Mie începuse să mi se crape pielea și mă ardea groaznic, am crezut că mor. De atunci îmi iubesc fața și dacă am coșuri rolling on the floor Încearcă să te dai în fiecare dimineață cu o cremă hidratantă, de preferat crema de galbenele. Dacă simți nevoia, poți să te dai și de mai multe ori pe zi (eu m-am dat de maxim 2 ori). Așa mi-a trecut arsura în 4-5 zile. Data viitoare încearcă să nu stai cu pasta de dinți pe față mai mult de 15-30 de minute sau nu te mai da deloc, încearcă să găsești alte remedii.